RockStation

Budapesten az Ozric Tentacles

2013. szeptember 27. - sunthatneversets

Ozric.jpg

Három évvel – a szintén az A38 Hajón tartott – első magyarországi koncertje után az Ozric Tentacles visszatér Budapestre. A progresszív-pszichedelikus „űrrock” alapvető zenekara ezúttal megalapításának harmincadik évfordulója alkalmából turnézik.

A brit Ozric Tentacles, avagy röviden Ozrics zenéjét próbálták már leírni pszichedelikusként, űrrockként, trance-ként, de egyvalami biztos: ez a 80-as évek óta létező klasszikus együttes nehezen sorolható be kategóriákba. Az élő hangszerek mellett ezernyi effektet, gépi ritmust használó Ozrics psytrance- vagy technóelemeket éppúgy beépít muzsikájába, mint fúziós vagy ambient-motívumokat. Nehéz elhinni, hogy ez az úttörő együttes immár több mint negyedszázada ontja a lemezeket és tartja elsöprő erejű koncertjeit. A rengeteg tagcserén átesett zenekar mára valóságos „családi vállalkozássá” vált, de ez mit sem von le az áhítatos, kultusz-szerű tiszteletből, ami az Ozrics-t körülöleli.

Programozott alapok, elektronika, szintetizátorok békésen megférnek a gitáralapú rockkal az Ozric Tentacles zenéjében – nem meglepő, hogy az együttest rockerkörökben éppoly tisztelet övezi, mint mondjuk a trance vagy a goa partiarcai között. Skatulyákba nem szorítható, áradó muzsika, féktelen szabadság, és műfajteremtő eredetiség: mindez együtt az Ozric Tentacles. Az Ozrics a harmincadik évfordulóra újrakevert lemezeit tartalmazó CD-díszdobozt állított össze, és életművének legkomolyabb, leginkább emlékezetes darabjaiból állította össze jubileumi koncertturnéjának anyagát. Mindezt most Budapesten is élvezhetjük, három évvel az Ozric Tentacles első, óriási sikerű hazai koncertje után.

Ozric Tentacles (UK) – 30. jubileumi turné
Trottel Stereodream Experience
2013. október 21., hétfő 20h
A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő
Jegyár: 3400 Ft, elővételben: 2900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), vagy személyesen az A38 Hajón.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr945535722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum