RockStation

Út széli állatkodás : Zodiac - A Hiding Place (2013)

2013. november 13. - KoaX

zodiac- a.jpgMegint olyan levelet kaptam, hogy ez a zene neked, való. A levelek  nagy százaléka így jön, de azért többségében igazuk van a kollégáknak. Azért találunk csemegéket, meg Ti is szoktatok olyat küldeni nekünk, amire azt mondjuk, hogy na, ezekről az arcokról tényleg érdemes írni, megérdemlik, hogy koptassuk a billentyűzetet. Mostanában az eddiginél is jobban elkapott a stoner-doom-country feeling, mint eddig bármikor. Konkrétan az elmúlt egy héten nem volt olyan nap, hogy ne hallgattam volna végig egy Kyuss albumot, vagy egy DOWN-t. Közben ide is szállítani kell a kritikát, ami most a Zodiac, A Hiding Place című anyagáról fog szólni. 

A borító már bejött, ezzel a farkasos, erdő királynője rasta témával. Imádom azt, ha egy borítót lehet nézegetni, el lehet veszni benne. De csapjunk a lecsóba.

Zodiace.jpg

Már a Downtown dallal már megmutatják, hogy itt igazi országutas zene veszi kezdetét. Na, itt nem azt értem ezalatt, hogy elgázolt döglött állatkákat fogunk hallgatni, hanem tipikusan az a zene, amit nyáron beraksz, és ahogy utazol a kocsiban vidékre, vagy Budapestre, teljesen mindegy, ordít a hangszórókból. Eszméletlen, hogy milyen hangulata van. Egyből a Steppenwolf ugrott be a Born To Be Wild-dal, ez a dal egy az egyben ugyan olyan. Az abszolút kedvencem viszont a Underneath My Bed, ahogy elindul a pergetéssel már az is nagyon hangulatos, és végig hozza a dobos srác ezt a jó kis alapot, amire meg a basszus olyan kis slappes témát pakol alá, és aztán jön a totál elmebeteg wah pedálos szóló, amitől egyből elakadt a lélegzetem. Viszont a Leave Me Blind abszolút nem tetszik. Annyira elcsépelt hangulatú dal, annyira unalmas refrénnel, hogy ezt simán ki lehetett volna hagyni, semmi nem történt volna, de ilyen dal a Believer is. A Moonshine-nál megint csak az országutas száguldós zenét kapjuk meg. Igazából nem lenne rossz ez az album, csak van egy-két erősen gyengébb pontja. Amit például a Cortez The Killer-ben alkotnak a srácok az már sokkal jobb, mint az előbb felsorolt két dal, pedig ez is egy lassabb hangvételű megszólalás.

Viszont az album végén totál időhúzás csak a két bónusz dal, amik ráadásul hallhatóak a lemezen, csak itt egy kicsit más a felfogásuk. Őszintén megmondva, ha jönne a Zodiac nem tudom, hogy elmennék-e megnézni őket. Jó, hajt a kíváncsiság így tuti, de nem tudom, mennyire lelkesednék értük, akkor ott. Azt tudom javasolni, hogy hallgassatok sok jó zenét, bízzatok bennünk, de azért füleljetek Ti is.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr815622992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum