RockStation

EGY

2013. január 13. - sunthatneversets

RS02_08_nagy_02.png

A 13 címet kapta a Black Sabbath új lemeze

black-sabbath-2012-2.jpg

Júniusban jelenik az Universal égisze alatt, a Vertigo gondozásában a Black Sabbath új nagylemeze, amely a 13 címet kapja. Az anyag producere - mint ismeretes - Rick Rubin volt. 1978 óta ez lesz az első album, amelyen együtt zenél az eredeti felállás három tagja, vagyis Ozzy Osbourne énekes, Tony Iommi gitáros és Geezer Butler basszusgitáros. Bill Ward dobossal, mint ismert a mocskos anyagiakban nem tudtak megegyezni. A lemezt azonban nem az Ozzy szólócsapatából ismert Tommy Clufetos dobolta fel, hanem Brad Wilk, a Rage Against The Machine ütőse. Az viszont egyelőre nem tisztázott, hogy ki dobol a bandában az áprilisi japán OzzFest-en, illetve az Ausztráliában és Új-Zélandon bonyolítandó önálló turnén.

TOP 10 magyar rock/metál-dal 2012-ben

top10hazai_2012.png

Év elején szokás visszatekinteni az elmúlt esztendőre. Van aki szerint ez egy rossz beidegződés és az égadta világon semmi értelme, de mi nem ezek közé tartozunk. Az elkövetkező pár hétben kaptok egy kis visszatekintést, elsőként a szerkesztőség megítélése szerinti legjobb hazai előadóktól származó dalokat szedtük csokorba. Meglepi lesz bőven. 

Tovább

Anthrax: A Shadows Fall gitárosa segít ki és tavasszal EP is érkezik

John Donais.jpg

A Shadows Fall gitárosa, Jon Donais játszik majd az Anthraxben a következő hónapokban az együttes már lekötött koncertjein. A beugrás szigorúan átmeneti jellegű, tehát nem Donais lesz Robb Caggiano utódja a csapatban. A Shadows Fall egyébként nem először segíti ki az Anthraxet, hiszen az utóbbi években Jason Bittner dobos is többször ugrott be Charlie Benante helyére.

Tovább

Nem tart meghallgatásokat az Anthrax a megüresedett gitárosi posztra

Anthrax-group-photograph-2012.jpg

A múlt héten adtunk hírt róla, hogy Rob Caggiano gitáros 12 évnyi közös munka után kiszáll az Anthrax-ből. A bejelentést követően a csapat facebook oldalát elárasztották azok a kérdések, melyek a megüresedett gitárosi poszt betöltésére irányuló meghallgatásokra vonatkoztak. A banda röviden és tömören válaszolt a kérdésekre:

"We love you all, and are confident you shred like Yngwie Malmsteen after a case of Red Bull, but to answer all 57,000 messages at once, WE ARE NOT DOING AUDITIONS for lead guitarist. \m/"

A téma annyira megmozgatta egyesek fantáziáját, hogy még egy Hitler-videó is készült rá, ráadásul a jobbik fajtából.

Tovább

Májusban érkezik a Dark Tranquillity új lemeze

Dark Tranquillity band2010.jpg

Miután az elmúlt pár évben a svéd Dark Tranquillity közel 200 koncertet adott és az egész világot bejárta a We Are The Void című lemez turnéjával, most már az új dalok írására koncentrálnak és rövidesen stúdióba vonulnak, hogy Jens Bogren producer irányítása mellett felvegyék új stúdióalbumukat.

A dolgok előrehaladott állapotát jól jelzi, hogy a lemez Construct címmel május 27-én kerül a boltok polcaira a Century Media Records gondozásában.

Pulzus tehetségkutató a Zorall Sörolimpián

Pulzus2013.jpg2013-ban a Pulzus tehetségkutató kicsit más lesz, mint tavaly. Ennek fő oka az idei fődíj, mely egy féléves turné a Zorall zenekarral. Ez az oka annak, hogy  az egész rendezvény lekerül a Zorall Sörolimpiára és a győztes, a turnét megelőzően még egy fellépési lehetőséget is kap a fesztivál harmadik napján.

A jelentkezéseket emailban várják (pulzus2012@gmail.com), és az előzetes válogatás után 20 zenekar kap lehetőséget a bemutatkozásra 2013. augusztus 18-án és 19-én, Balatonszemesen. A bejutott zenekarok fotója felkerül a Zorall Sörolimpia facebook oldalára is. Jelentkezni január 6. és március 1. között lehet.

Tovább

15 percnyi űrutazás: Boris - Cosmos EP (2012)

Boris Cosmos.jpgHa azt hittétek, hogy 2012 nem hozott új Boris hanganyagot, akkor tévedtetek; év végére becsúszott még tőlük azért egy EP. Mondjuk ha azt nézzük, hogy 1996 óta eltelt időben a Cosmos a 42-ik (!) saját kiadványuk –EP-kel, élő albumokkal, újrakiadásokkal-, és akkor még a különféle kollaborációikat nem is számoltuk, azokkal együtt 63 (!!)-nál jár a japán alakulat. Nagy a merítési lehetőség, ennek megfelelően a Boris életműve igen színesre sikeredett stílusilag és minőségileg. Nem kell messze menni, hogy felidézzük a tavalyi tripla lemezüket, ami három részben ránk szabadított drone, doom súly metált, japán popot, ambient electrot és ezeknek a borult mixeit. Attól függetlenül, hogy az a Heavy Rocks, Attention Please, New Album hármas nagy kedvencem lett, azért még mindig fenntartással kezelem az évi aktuális kiadványukat.

Tovább

A 2012-ES ÉV KÉPEKBEN - Réti Zsolt fotós kollégánk kedvenc 15 fotója

reti01.jpg

A Hammerworld Magazin a tavalyi évhez hasonlóan idén is megkérte Réti Zsolt fotós kollégánkat, hogy állítsa össze a 2012-es bulikon lőtt képei közül azokat, amelyek számára a legkedvesebbek. Igaz, eredetileg egy Top 10-es listáról volt szó, de Zsolt nem tudott választani, így aztán Top 15 lett belőle, amit őszintén szólva cseppet sem bánunk... Íme tehát Zsolt Top 15 kedven 2012-es fotója minden képhez egy rövid kommentárral.

Tovább

Gitárerősítőt reklámoz a Mastodon basszusgitárosa

Orange_Troy_Sanders_Video.jpg

Troy Sanders a Mastodon basszusgitáros-énekese a főszereplője annak a 3 és fél perces reklámfilmnek, melyben az Orange cég Micro Terror nevű hordozható gitárerősítőjét népszerűsíti. A történetben elromlik Troy mester erősítője a koncert előtt, így sürgősen keríteni kell egyet, mert különben a bulinak annyi. A mentősereg egy kutya képében érkezik, aki a nyakában hozza el az erősítőt, a show-t is megmentve ezzel.

Tovább

Thornwill: A Requiem for a Fool a februári Hammer extra mellékleteként jelenik meg

Thornwillrequiem.jpg

A februári HammerWorld Magazin mellékleteként jut majd el a Thornwill zenekar második lemeze több ezer rockrajongóhoz. A zenekar első lemeze az Implosion rengeteg pozitív visszajelzést kapott mind a magyar, mind a külföldi sajtó részéről. 2011-ben a zenekar endorseri szerződést kötött a világhírű Paiste céggel, és szintén ebben az évben  az Awe In One pengetőgyártó cég is a Thornwillt választotta a magyarországi képviselőjévé.

2012-ben a zenekar bemutatkozott külföldön is, egy német klubkoncert keretében és további külföldi bulik is várhatók. A jövő hónapban megjelenő Requiem for a Fool című lemezről már hallhattunk némi ízelítőt, hiszen a zenekar tavaly év végén előrukkolt egy kóstoltató EP-vel, mely az I am hope címet kapta. Az új lemez 12 remek nótát tartalmaz majd és hamarosan két videoklip is készül az új anyaghoz. Aki nem akar lemaradni egy jó kis metal lemezről, mindenféleképpen szerezze be a februári HammerWorld Magazint!

Holy Grail: szöveges videó az új lemezről

holy-grail-band-group.jpg

Európában január 18-án jelenik meg a pasadenai heavy metálosok második albuma, Ride The Void címmel. A címadó dalhoz egy szöveges videót is készítettek, amit a hajtás után nézhettek meg. Az albumra a következő dalok kerültek fel: 

01. Archeus 02. Bestia Triumphans 03. Dark Passenger 04. Bleeding Stone 05. Ride The Void 06. Too Decayed To Wait 07. Crosswinds 08. Take It To The Grave 09. Sleep Of Virtue 10. Silence The Scream 11. The Great Artifice 12. Wake Me When It's Over 13. Rains Of Sorrow 14. Can't Hide The Wolf (bonus track)

Tovább

Seth.ECT: EP és új album idén

setect_dimethyl.jpg

Majdnem egy éve, hogy kis összeállításunkban adtunk hírt a török industrial metálos Seth.ECT Godspeak (2011) albumáról. Nagy dolgokat terveznek idénre, új lemezt is valamikor Godmade címmel. De addig is egy EP van látóhatáron, még a dátum nem ismert, de a címe igen: DiMethyl Tryptamine. A hajtás után a kislemezhez készült trailert nézhetitek meg.

Tovább

Ann My Guard - Külföldön is debütál a doll metál csapat bemutatkozó EP-je

Ann My Guard 2012.jpg

Az Ann My Guard bemutatkozó Ep-je, mely a Doll Metal címet kapta nemrégiben jelent meg. Az EP Preparation című dalához a Mihaszna Film készített igen látványos videót. Hogy ennek köszönhető-e nem tudjuk, minden esetre a norvég Smash Fabric Records - a legutóbbi Angertea albumot is ők adták ki - most az Ann My Guard debüt EP-jét is megjelentette, így az külföldön is kapható.

Tovább

6TEST - Vadonatúj EP, új énekesnő, zúzda Adele feldolgozás

6testband.jpg

Jópár éve nem hallatott magáról a 6TEST, amely az évtized második felének népszerű modern metal csapataként vonult be a hazai köztudatba. Akkor a Szigettől a Hegyaljáig, a VOLT-tól a Rockmaratonig szinte minden fesztiválon felléptek, a Zöld Pardonban tekintélyes létszámú rockersereg gyűlt össze a koncertjükre, a Depresszió előzenekaraként pedig az egész országot végigzúzhatták. A bandát később sorozatos tagcserék tizedelték, majd a tavalyi év közepére – az Inside My Head és a DLG volt tagjaival kiegészülve – kialakult a mostani felállás: Pethő „Seza” Krisztián (ének), Toppán Anikó (ének), Bódy Zoltán (gitár), Hajdu Zoltán (gitár), Oancz János (basszus), Szabó Richárd (dob).

Tovább

Kun Péter emlék-kiállítás a Zorall Sörolimpián

kunoshir.JPG20 éve, 1993. július 10-én hunyt el Kun Péter, korának egyik legtehetségesebb gitárosa. Rövid pályafutása 1984-ben, saját alapítású zenekarában, a Tritonban kezdődött, játszott a Magazin, a Sing Sing, és a Pokolgép zenekarokban, majd tragikus halálát megelőzően az Edda gitárosa volt. Az űr, amit maga mögött hagyott, rajongói számára a mai napig betöltetlen.

A szomorú évforduló alkalmából 2013. augusztus 17-19. között Kun Péter emlékkiállítás kerül megrendezésre a Zorall Sörolimpia keretein belül, a balatonszemesi Rider Beachen. Kiállításra kerül majd Kunos gitárja, dzsekije és egyéb emléktárgyai is.  Megismerhetjük részletes életrajzát, barátain és pályatársain keresztül.

https://www.facebook.com/Kunosemlekoldal
https://www.facebook.com/ZorallSorolimpia

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum