RockStation

A Carcass frontembere szerint akár jó dolog is lehet az illegális zeneletöltés

2013. szeptember 29. - sebiszabi

jeffwalkersolo2013_638.jpg

A legendás brit extrém metal üttörők frontemberével, Jeff Walkerrel készítettek interjú a napokban és az egyik kérdés, amit nekiszegeztek, hogy mi a véleménye az illegális letöltésről. 

"Akár pozitív dolog is lehet, hogy ha az emberek letöltenek egy albumot, meghallgatják és ez után megveszik. A veszély azokkal van, akik hardcore módon töltik le a zenét és soha nem vásárolnak semmit. Ők ártanak igazán a zeneiparnak. Ők nem támogatnak senkit, főleg nem a művészeket. De a legtöbb esetben, úgy gondlom, hogy ez pozitív. Megértem az embereket. Rengeteg zene jelenik meg és az embereknek nincs pénzük és lehetőségük mindet megvásárolni. Úgy éreznék, hogy hiába költötték a pénzüket, ha csalódottak egy lemezben. Esélyt kell adni, hogy kipróbálhassák az új albumokat. Igazából szerintem mindegy, hogy az emberek honnan hallgatják a zenét. De a hardkór letöltők, nihilista hozzáállásukkal nem tartanak lépést azzal, hogy ez a rajongókról szól. Nem kellene gondok okozniuk a művészeknek, akik a rajongókért tesznek. Mi viszont nem vagyunk a közönségünk ellen."

Októberi megjelenések

new-release-report.JPG

Jön az október, benne egy rakás olyan albummal, amelyről feltétlenül írni kellene. Egészen pontosan 22 albumot pirosoztunk be, amelyből kettőt már letudtunk, de a maradék is igen magas számnak tűnik, pláne hogy ezek mellett is mindig beesik valami. Na, de hogy tudnánk kihagyni a Korn, a Soulfly, a Red Fang, Trivium, a Monster Magnet, vagy a Sepultura lemezét és akkor Lemmy bátyó Motörhead-jéről és a Pearl Jam-ről még nem is beszéltünk. Akárhogy árnyaljuk, bivaly egy hónap lesz ez az október, na.   

Tovább

140 koncerten bő százezer ember bulizott idén a Zöld Pardonban

zp_koncert.JPG

A Junkies és a Lord koncertjével a hétvégén véget ér a nyár leghosszabb fesztiválja. Az idén tizenötödik születésnapját ünneplő Zöld Pardon ebben az évben is több mint százezer látogatót vonzott világsztár fellépőinek, színes hazai zenei kínálatának és különleges programjainak köszönhetően. Az április közepétől tartó szabadtéri buli azonban szombatról vasárnap virradóra véget ér, 140 sikeres koncert után szeptember 28-án bezárja kapuit a ZP.

Tovább

Nothing Left To Fear - Új Slash-dal Myles Kennedy-vel

SlashMyles.png

Mielőtt a megveszekedett Slash rajongók elkezdik dörzsölni a tenyerüket, hogy már a kanyarban van az új Slash lemez, eláruljuk, hogy filmzenéről van szó. Slash és Myles Kennedy szeptember 26-án Conan O'Brien vendége volt annak esti showjában, ahol a Nothing Left To Fear című horror film azonos című betétdalát játszották el. Az október 4-én debütáló film az első, melyet a gitáros saját produkciós cége a Slasher Films gondoz.

Tovább

TOP 10 rock/metal ballada

top10ballads.jpg

Valószínűleg azt gondoljátok a fenti kép alapján, hogy teljesen rottyon vagyunk és elgurult a gyógyszer (ez amúgy nem áll messze a valóságtól), de még mielőtt rendes zenéket (black, death, stoner...)  kezdtünk volna hallgatni, bizony mi is voltunk fiatalok és bohók (meg mohók a csajokra...) és mi is hallgattunk ilyen negédes, érzelmes - többnyire - nyáltól csöpögős szerelmes balladákat. Hát összeszedtük, hogy szerintünk mik azok a témában, amik kihagyhatatlanok. Tőletek pedig a szokásos módon a hiányzó láncszemeket várjuk, de légyszi csak kíméletesen, mert még épp szipogok Chris Isaac hangjától...a hajtás után..hüpp..a lista.

Tovább

Újra megkerült a cirkáló – Auróra: Még nem ez a tréfa vége (2013)

aurora_meg_nem_ez_a_trefa.jpgAz őszi esők gépe elé hajtják a kritikust, így törleszthet egy kicsit a nyári lemaradásból. Bizony, még a július-augusztusi, összevont Hammerworld mellékleteként juthatott hozzá a nagyérdemű a (gyakorlatilag) öt éves szünet után új stúdió-albummal jelentkező, győri punk-alapvetés legújabb munkájához – később maga a zenekar nyalta fel ennek nótáit a youtube-ra. Mint rajongónak, minden egyes Auróra-megjelenéskor „csobban a kő, gyűrűzik a hullám, lepereg újra minden, ami volt” (idézet egy ’róra-klasszikusból). Nem a múlt héten történt, amikor Nagy Feró a Garázsban (ez az ő rádióműsorának címe volt) lejátszotta ennek az érdekes nevű csapatnak a később „nyolcvannyolcas demó” néven hírhedté vált anyagát. Dobtam egy hátast, majd feltápászkodván elindultam a lemezbolt felé.

Tovább

Paradise (What About Us?) - Új Within Temptation-dal Tarja Turunen vendégszereplésével

tarja-sharon.jpg

Jövőre lesz új Within Temptation album, addig azonban itt egy új dal és az ahhoz készített videó. A Paradise (What About Us?) című dalhoz készített klip különlegessége, hogy abban feltűnik, mit feltűnik egész sokat énekel benne az ex-Nightwish pacsirta Tarja Turunen. Aki még nem tudná annak mondjuk, hogy a Within Temptation március 14-én a PECSA Music Hallban játszik.

Tovább

Blues-rock deluxe – interjú Joe Bonamassa gitárossal

joe-bonamassa-617-409.jpg

Az állandóan aktív, csak ritkán pihenő Joe Bonamassa köztudottan páratlanul termékeny és sokoldalú muzsikus, ami a szólólemezein kívül a számtalan illusztris pályatárssal közös munkáiban is megmutatkozik. (A rockosabb oldaláról kedvelők körében különösen népszerű, idén tavasszal feloszlott Black Country Communion supergroup is csupán apróbb szegmense volt a hihetetlenül gazdag életműnek.) A rendkívüli terjedelmű és tartalmú Tour De Force – Live In London koncertanyag megjelenésének, valamint újabb budapesti fellépésének felvezetéseként beszélgettünk a mesterrel.

Korábban is megfordultál már Budapesten. Vannak-e konkrét emlékeid a városról vagy a koncertről?  
Joe: Az első benyomásom Budapesttel kapcsolatosan az volt, mennyire emlékeztet West-Side Manhattan feslő részére. Erre aztán nem számítottam! Az is meglepett, hogy rögtön az első alkalommal annyi rajongó jött el, és hogy annyira beleélték magukat az előadásba.

Tovább

Mesterek a moziszékből: Metallica - Through The Never 3D

2013. szeptember 27. - KoaX

metallica-through-the-never4.jpg

Azon ritka emberek egyike vagyok, akik eddig még nem jártak 3D-s moziban. Sőt igazából az utóbbi tíz évben összesen egyszer voltam moziban, akkor is a Star Wars harmadik részét néztem meg, ami nem volt anno egy rossz élmény. Most viszont megtörtem a jeget, és ilyen hosszú idő után nem csak moziba, hanem IMAX-be mentem el. Miért? Nem más miatt, mint a világ legnagyobb metal zenekara miatt, aki természetesen nem más, mint a Metallica. Kicsit fenntartással ültem le a székbe, hogy még is mit tud még ez a banda, de meg győztek, úgy érzem….

Tovább

A jövő metálzenész-palántái Tool-t játszanak ...

kidstool.jpg

Aaron O'Keefe zeneiskolájáról már többször ejtettünk szót itt az oldalon. Különleges rocksuli az övé, hiszen amellett, hogy egy rakat jó zenét játszhatnak a diákjai, még a stúdiózás alapjait is megtanulják. Tényleg amolyan metálzenész-képző ez. Az iskola diákjai legújabb videójukon éppen a Tool egyik dalát a Forty Six & 2-t játsszák, nem is akárhogy. A felvétel megtekintését meleg szívvel ajánljuk magának a zenekarnak, hogy most már gyorsan húzzanak stúdióba, aztán jövőre legyen valami.

Tovább

„Ez a mi otthonunk” – Uriah Heep @ 2013. szeptember 21. PECSA Music Hall

0uriahheep2013_46.jpg

Egy sporttudósító valahogy így kezdené: „szellős teltház fogadta a csapatokat”. A magam részéről viszont unom már saját cikkeimben a nézőszámon való állandó merengést (el tudom képzelni, olvasóink hogy unhatják), úgyhogy örüljünk és ezzel zárjuk is a témát. Másrészt nem csapatokról van szó, „csak” egy csapatról (igaz, az igencsak aranycsapat) – a Uriah Heep, ahogy két évvel ezelőtt sem, úgy most sem hozott magával bemelegítő előőrsöt (és tőlünk se kért). Ezzel csupán az a baj, hogy nehezen melegedik üzemi hőmérsékletre a buli. Az előzenekar, ha jó, azzal hangol rá minket a főfogásra, ha nem az, akkor a kínos várakozás feszíti pattanásig az idegeket –melyek a nagyok pályára lépésének pillanatában el is pattannak s így az érzelmek vehetik át a főszerepet.

Tovább

Mutáns madár: Pelican - Forever Becoming (2013)

cover.jpgA Pelican a négy évvel ezelőtti What We All Come To Need albumával elemileg határozta meg az akkori zenei ízlésemet. Csúnyán szólva post rockról volt szó –bár ennek a stílusnak az Australasia albumuk még jobban beillett volna a maga lecsupaszított ösztön zenéjével-, de már ott is kilógott néha a lóláb, és sejteni lehetett, hogy tágan értelmezik a műfaji követelményeket. Ének a WWACTN-ben egy számban volt, de azért nyugodtan kijelenthetjük, hogy instrumentális zenekarról van szó. Mondjuk az egy darab dalos számuk, a Final Breath az egyik, ha nem a legjobb daluk, amit valaha összepakoltak.

Tovább

Súlyos balesetet szenvedett a Sylosis

sylosis.jpg

A brit metálosok autójukkal tegnap este egy traktor pótkocsijába rohantak bele teljes sebességgel. A kocsi teljesen összetört, a tagok közül hárman kórházban vannak törésekkel, természetesen a turnét azonnal lemondták. Az infókat Dez Fafarától tudjuk, aki a Twitteren osztotta meg az új híreket, ugyanis a Sylosis épp a DevilDriverrel és a Triviummal közösen koncertezett. Jobbulást kívánunk nekik!

Egyél Slash-burgert!

slashburgerad.jpg

Az amerikai Umami Burger cég, melynek többek között Oakland-ben, San Francisco-ban, Miami-ben és New Yorkban is vannak éttermei, új szendvicsének kifejlesztésében nem kisebb arcot hívott segítségül, mint a Guns N' Roses és Velvet Revolver korábbi gitárosát, Slasht. A fenti képen látható burger a 'the SLASH burger' nevet viseli. Gombát, karamelizált hagymát, sajtot avokádót tartalmaz, mindez nyakon öntve a parmezán sajttal. A cucc 15 dolcsiba kerül.

Hallgasd meg a Twilight Of The Gods debüt-albumát!

Twilight-Of-The-Gods-Pic-Steinar_Sortland.jpg

Holnap jelenik meg a Twilight Of The Gods elnevezésű metál szupergroup első albuma. Az Alan Averill (Primordial) ének, Nick Barker (ex-COF, ex-Dimmu Borgir, ex-Testament) dobos, Rune Eriksen (Aura Noir, ex-Mayhem) és Patrik Lindgren (Thyrfing) gitárosok, valamint Frode Glesnes (Einherjer) basszusgitáros alkotta formáció lemeze a Season Of Mist gondozásában lát napvilágot Fire On The Mountain címmel, melyet hajtás után teljes egészében végighallgathattok.

Tovább

Januárban érkezik az Iced Earth új lemeze

Iced Earth Plagues.jpg

Plagues Of Babylon címmel a Century Media gondozásában jelenik meg az Iced Earth új lemeze. A megjelenés tervezett hónapja január lesz, de pontos napja még nincsen. Mint látható az albumhoz már elkészült a borító is, sőt megvannak a dalok címei is, melyet hajtás után találtok. .... és nem elfelejteni a csapat február 5-én a Club 202-ben játszik.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum