RockStation

Van benne erő: Powerman 5000 - Builders Of The Future (2014)

2014. május 26. - KoaX

powerman5000builderscd_638.jpg

Az elektronikus zenéktől mindig is tartottam picit, pedig vannak közte tényleg jó darabok. Aztán jött az industrial metal, ami némileg ugyebár vegyíti a kettőt, és egy új világot nyitott meg az emberek előtt. Ki tudja még hány ilyen út van, amit fel se fedeztünk. Érdekes, hogy vannak olyan zenekarok, akik atombombaként berobbannak egyből a köztudatba, és akkora rock istenségek lesznek, amikről még a legvadabb álmunkban sem merünk álmodni. Aztán meg vannak azok, akik már több, mint húsz éve tolják és még sem ismeri őket annyira a világ. Valami ilyesmi banda a Powerman 5000 is, amiről a legtöbb infóm az volt, hogy Rob Zombie tesója az énekes. Miért kerültek most még is szóba? Mindjárt kiderül....

Builders Of The Future címmel megjelenő új albumuk kapcsán ismerkedtem meg a zenekarral, és be kell ismerjem, hogy helyenként sikerült meglepniük.  Nem a borítóval az biztos, mert az egyszerűen borzalmas. Az ehhez hasonló feeling még a kétezres évek elején talán menő lett volna, de manapság szerintem ez nem állja meg a helyét. Mondjuk nem is igazán a borító a lényeg. A bostoni srácok zenéje el van találva a maga műfajában, ahhoz viszont még is kevés, hogy világszám legyen. Ezt lényegében érzik valahol ők is, mivel a lemez helyenként elszakad az őrült industrial elemektől, és nagyon kellemes kis rock dalokat hallhatunk. Ilyen az I Want To Kill You, ami egy akusztikus kis ballada, de valami eszméletlen jól szól, és a dal végére Spider One-nal énekeled már a refrént.

10273089_797002436978433_7964956681092595559_o.jpg

Eszméletlen, hogy mennyire át tudja érezni az ember ezt a szomorkás hangulatot. Ha mondjuk ilyen lenne az egész album lehetne egy új kicsi Type-o a bandából simán. Na, de hát kellenek nekik a gépies hangok, amik nem mindig rosszak amúgy. A Your'e Gone Love It,  If You Like It Our Not pont egy ilyen darab, amiben remekül ötvözik a Rob Zombie-s hangzást a saját kis világukkal. Ez egy igazi koncert dal, amire hatalmasakat lehet majd élőben ugrálni. Viszont van negatív oldala is a lemeznek. Jók ezek a dalok, egy ideig izgalmasak is, csak egy idő után már úgy van vele az ember, hogy hallotta, aztán oké. Nincs meg benne az a plusz, ami miatt azt mondanám, hogy oké akkor most irány bolt és szerezzük be.

Azt elérték a srácok, így az Aerodrome-os koncert előtt, hogy kíváncsi vagyok rájuk. Érdekel, hogy mit is fognak alkotni a színpadon, de nehezen tudom elképzelni azt, hogy több százan fogunk végig tombolni egy Powerman 5000 koncertet. Találkozunk június 16-án.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr466208404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum