RockStation

Bőség a jónépnek: Seether & Prana @ Dürer Kert, 2014.12.05.

2014. december 06. - rockstation

seether_16_.jpg

Csak néhány napja hallottam először a Seetherről, de a Nirvanához hasonlóként beharangozott hangzás azonnal felkeltette a kíváncsiságomat, a youtube klipjeikbe való belehallgatás pedig a szimpátiámat.

Már valamivel hét óra előtt benyomultam a Seether koncert helyszíneként funkcionáló Dürer Kertbe, és vártam a Csodát. Amelynek kezdete a bent lézengő kicsiny létszámú közönségkezdeményből kiindulva úgy tűnt, még igencsak odébb lesz. A falra festett non-figuratív ábrákat és a sejtelmes lila fényben játszó színpadot nézegetve arra gondoltam, koncertről tudósítani magányosabb feladat, mint Gyűrűhordozónak lenni Mordor felé közeledve. De tévedtem; percek múlva akadt társaságom egy magányos Seether-rajongó, Bea személyében. A továbbiakban egy sör és egy whisky cola mellett beszélgettünk az élet nagy dolgairól, és az akkor még valahol a jövő távoli ködébe vesző koncertről. Mint kiderült, a bulit csak 20:15-kor nyitja meg az előzenekar, a Prana, maga a Szenzáció pedig csak 21:30-kor csap a húrok közé. Hát igen, így járnak a felületes facebook-esemény-figyelők…

prana_9_.jpg
Végre-valahára elérkezett a dobhártyarepesztés ideje. Ez persze csak a rockzene, és a kissé maszkulin kinézetű énekesnő hangjának átütő erejére értendő, nem a minőségre. A Prana előzenekari státusza ellenére, amellyel a köztudatban együtt jár a „felejthető” megbélyegzés, igazán kellemes csalódást okozott.

Persze a leghangosabb üdvrivalgást a Seether kapta. Ők pedig bőséggel adtak a jónépnek az új Isolate and Medicate című albumukon szereplő, vérpezsdítően zúzós zeneszámok közül, mint például a Crash vagy a Word as Weapons. De persze a régi kedvenceket sem hanyagolták el; például a koncert felénél felhangzott a Broken című szám, amelyet Shaun Morgan eredetileg az Evanescence énekesnőjével vett fel. A dal élőben még Amy Lee közreműködése nélkül is annyira felvillanyozta a közönséget, hogy több égő öngyújtó emelkedett a magasba. Előfordult egyébként néhány mulatságos történés; a Seether frontembere annyira otthon érezte magát nálunk, hogy koncert közben is halál lazán vonult el cigizni. Én pedig a nagy kollektív pörgésben sikeresen összeakadtam egy lelkes rajongóval. Farmergomb és kötött holmi került egymással túlságosan is szoros barátságba, de orvosoltuk a problémát.

seether_7_.jpg
A végére ráadásként jutott nekünk egy kis nirvanás múltidézés is. Már-már elhittük Shaun Morgannek, hogy sikerült életre keltenie Kurt Cobaint, annyira hasonlított a hangja tinédzserkori példaképéhez. Ezennel új név került kedvenc előadóim fokozatosan bővülő listájára, és nagyon remélem, a Seether bandatagok a jövőben sem feledkeznek meg Magyarországról, amikor turnézni indulnak.

Beszámoló: Veresegyházy Nóra
Fotók: Pásztor Csaba. További képek: Seether ITT, Prana ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr146962555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum