RockStation

Rosetta a Dürer Kertben

2015. július 21. - rockstation

rosetta_2015.jpg

2015. augusztus 2-án, vasárnap ismét Budapestre érkezik napjaink poszt-metál undergroundjának talán legismertebb zenekara, a phildelphiai Rosetta.

Utolsó itt jártuk óta három friss anyaguk jelent meg, a rendkívül sötét és borús hangulatú The Anaesthete, a tavalyi Flies To Flame EP valamint legfrissebb nagylemezük, az alig egy hónapja  Quintessential Ephemera. Az idei év jelentős változást hozott a zenekar életében, az eddig szinte bebetonozottnak látszó négytagú felállás öttagúra bővült, állandó tagként csatlakozott Eric Jernigan, a City of Ships énekes-gitárosa. Ez a változás egyfelől a két gitár jelenlétével új ízeket és egy sokkal masszívabb, még az eddiginél is erőteljesebb hangzást hozott, másfelől az eddig csak elvétve megjelenő tiszta ének is állandó tényezővé vált, aminek hatása az új lemezen már az első hallgatás után is bőven szembetűnő. Természetesen az Európa-turnéra is az új felállásban, öten jönnek, ami mindenképpen egy különleges élménnyé teszi a koncertet még azoknak is, akik az eddigi három pesti koncertjükön is voltak és úgy gondolják esetleg, nekik a Rosetta újat már nemigen mutathat.

A koncertre a hazai színtérről is igen erős zenekarokat sikerült elhívni: az idén májusban már sokadik Európa-turnéját teljesítő, önmagát experimentális hardcore zenekarként definiáló Oaken és a súlyos, zeneiségét az indusztriáltól az avantgárd metálig kiterjesztő, itthon és talán a nemzetközi színtéren is egyedülálló Entrópia Architektúra garantálja a vasárnap esti masszív és sokáig nem felejthető koncertélményt. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1007642586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum