RockStation

TOP 10 klasszikus vendégszereplés Dave Grohl-tól

2015. szeptember 05. - sebiszabi

1280x720.jpg

A Nirvana egykori dobosa, a Foo Fighters mostani frontembere és mindenese, mint tudjuk, nem nagyon tud elülni a seggén. Folyamatosan pörög valamin projekten legyen szó saját zenekaráról, vagy dokumentumfilmről. Emellett még persze besegít mindenhol máshol, ahol tud, mert ő egy ilyen fickó, a kétezres évek rocksztárjának és a klasszikus nerd (~kocka) furcsa kombinációja az ő személyisége. De ezért bírjuk annyira és ezért szentelünk egy posztot arra, hogy megmutassuk tíz már-már klasszikussá érett vendégszereplését.

 

Saturday Night Live öregkori pankság - (2010)

Egy rövid geg arról, hogy apuci meglepi pici lányát az esküvőjén a régi bandájával és előadnak egy oldschool punk dal, amiben, ahogy kell persze, szétütik a berendezést - EPIC

Cameo-ja a Tenacious D Tribute számában - (2001)

A Kyle Gass és Jack Black által életre hívott sosem volt egy vérkomoly alakulat, de tán még így is meglepő volt a 2001-es Tribute videójukban Dave-et feltűnni látni, mint az Ördög maga.

Sound City - (2013)

A los angelesi Sound City stúdióból annyi rocktörténelmi csúcslemez esett ki, hogy az felsorolni is lehetetlen, a teljesség igénye nélkül néhány: Nirvana - Nevermind, Metallica - Death Magnetic, Rage Agaist The Machine stb, stb. Dave Grohl pedig van annyira kocka, hogy a stúdió iránti tiszteletből gründol egy nagy hatású filmet, amit természetesen ő rendez.

Szereplés a Ghost első EP-jén - (2013)

A svéd okkult metalzenekar, a Ghost titokzatos zenészeinek, a Nameless Ghouls, kilétére a harmadik lemezig sem sikerült megoldást találni, talán Dave Grohl is köztük van, talán nem, de egy biztos: egy szerepelt ez első kislemezen és egyszer élőben is fellépett a bandával Ghoul maskarában.

Nirvana reunion Paul McCarthy-val - (2014)

Egyszeri alkalom az 56. Grammy díjátadóra a Paul McCartney és az ex-Nirvana közös produkciója a Cut Me Some Slack. Meg is kapták érte a díjat az Év legjobb rock dala kategóriában.

Teenage Time Killers szupergroup - (2015)

A Mick Murphy és a Reed Mullin által életre hívott szupergroup is tökéletes példa arra, hogy Dave Grohl nem bír elülni a seggén. Egy rakat projektje futott éppen, de azért arra volt ideje, hogy a TTK számos dalán basszusgitáron(!) játsszon.

Probot - (2004)

Ez is egy klasszikus Grohl oldalprojekt, egy klasszikus visszapillantás a nyolcvanas évek metaljába olyan arcokkal, mint Lemmy, King Diamond, Max Cavalera. Egy albumnyi tisztelgés az idolok előtt.

Them Crooked Vultures - (2009)

Egy újabb szuperprodukció, és nem kisebb arcot sikerült ismét zenekarba hívni, mint a korábbi Led Zeppelin legendát, John Paul Jones-t. Egy albumot ért meg ez a felállás is, de azért üzletileg elég jól sikerült.

Tommy Iommi szóló albuma - (2000)

Dave Grohl első szupergroup jellegű kooprodukciója a legendás Tony Iommi 2000-es szólóalbumán. Itt gitározik és énekel.

Songs For The Deaf (QOTSA) album - (2002)

A Songs For The Deaf talán a legjobb és legismertebb QOTSA album, ezen van a rakat díjat nyert No One Knows dal is. Ezen az albumon (is) Dave dobol, bár a szakmunkás kinézetét nehéz elfelejteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr967762156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

badlucktotem 2015.09.05. 14:49:10

és a killing joke is vele csinálta meg pályafutásuk egyik legjobb lemezét.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum