RockStation

Rammstein - Rammstein In Amerika (2 DVD, Blue ray)

Rammstein menni bevenni Amerika

2015. november 15. - sunthatneversets

rammstein_in_amerika_dvd_coover.png

Abban, hogy a Rammstein a világon az egyik legjobban eladható koncertbandává nőtte ki magát legalább akkora - ha nem nagyobb - szerepet játszik a teátralitás és színpadi show, mint maga a pattogós riffekre épülő, indusztriális behatásokban bővelkedő muzsika. A zenekar 2013 nyara óta nem adott koncertet, míg végre idén szeptemberben nem csak azzal adtak magukról életjelet, hogy megkezdődött az új lemezen a munka, hanem azzal is, hogy megjelent ez a koncertkiadvány, egyfajta jelzésként: visszatértünk!

rammstein_in_amerika_1.jpg

A koncertet a Liebe Ist Für Alle Da című lemez turnéján rögzítettek 2010 decemberében a New York-i Madison Square Gardenben 18 ezer megveszekedett fanatikus előtt. Hogy minek kellett majd öt évig a fiókban tartani, azt nem tudjuk, hacsak nem PR fogásnak szánták. Hat év lemeztelen csend után, nem utolsó az biztos.

Egy német zenekarnak biztosan a siker fokmérője egy csordultig telt Madison Square-ben koncertDVD-t rögzíteni, másrészt az tény hogy sokáig nem dugták át az orrukat az Államokba így aztán kiéhezett rajongók hada várta őket.

rammstein_in_amerika_3.jpg

Ha valaki ott volt 2010. március 16-án a Budapest Sportarénában és már nem élénken emlékszik az ott történtekre, akkor ezen a kiadványon tökélestesen megelevenedhetnek az emlékek. Egy biztos: a Rammstein élő teljesítménye, valahol a lehengerlően fantasztikus és a lélegzetelállító között van, még akkor is, ha sebészi pontossággal megtervezett és kivitelezett élő produkcióról is van szó.

Az igazi műértőknek a kiadvány második korongja talán többet is ér a koncertnél. A 101 perces koncertfelvételhez ugyanis egy 120 perces dokumentumfilm is kapcsolódik, melyet Hannes Rossacher rendezett. 

rammstein_in_amerika_2.jpg

A dokumentumfilm a Rammstein amerikai sikersztoriját dolgozza fel. Hogyan jutott el az évek alatt 20 nézőtől 20000-ig ugyanaz a zenekar. A legszebb az egészben az, hogy is annak idején is ugyanazzal a lendülettel vetette magát deszkákra a csapat, mint manapság. A filmben a Rammstein zenészei mellett olyan amerikai előadók szólalnak meg mint Iggy Pop, Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), Moby, Melissa Auf der Maur, Marilyn Manson, Steven Tyler (Aerosmith), Jonathan Davis (Korn), CJ Ramone, Scott Ian (Anthrax), illetve a Slipknot, a System Of A Down vagy a KISS muzsikusai. 

A dokumentumfilm mellett megtalálható még a lemezen a Liebe Is Für Alle Da felvételeinek werkfilmje bő 20 percben. A filmet Paul Landers gitáros rendezte és a kaliforniai stúdiózás kulisszatitkaira fókuszál elsősorban 

Egy biztos: ma már tudható, hogy az új lemez készítése mellett, jövőre a legnagyobb fesztiválokon ismét játszik a zenekar. Azok elé a koncertek elé pedig tökéletesebb kiadványt ráhangolódásként keresve sem találhatna magának az ember. A fentebb említett lendület pedig akkor is garantáltan meglesz. 5/5

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr18077936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum