RockStation

A Barba Negra nem apáca zárda - Uriah Heep, P. Box @ Barba Negra Music Club, Budapest, 2015. június 10.

2015. június 14. - viliricsi

img_7965j.jpg

Most az egyszer nem úgy voltam vele, hogy "na még ezt a pizzát megeszem, aztán vagy lekésem az előzenekart, vagy nem", hanem önakasztás terhe mellett siettem legkésőbb nyolcra megjelenni a Negrában. Mert nekünk is van ám Uriah Heep-ünk, amennyiben a P. Box magyar Uriah Heep-nek nevezhető.

Tovább

Izomból: Harm’s Way, The Southern Oracle, Cold Reality @ Budapest, KVLT, 2015. 06. 09.

harms_way.jpg

Nem vesződnék most sokat a bevezetővel, elvégre a chicagói Harm’s Way sem cifrázza a dolgot zeneileg. Élőben meg végképp nem. Ezen a bulijukon is annyi történt, hogy közel félórán át, minimális konferálás és minimális sampleres átvezetések kíséretében gyalulták le az agyunkat.

Tovább

Lemondta soron következő két koncertjét a Foo Fighters

foo_fighters_2015.jpg

A Foo Fighters közleményben jelezte, hogy Dave Grohl sajnálatos lábtörése miatt kénytelen lemondani június 14-i Pinkpop Festival-os és június 16-i St. Galleni-i koncertjét. Mint ismert péntek este Göteborgban egy szerencsétlen mozdulat következtében a frontember leesett a színpadról és lábát törte. A gipszelés után még végigjátszotta a frontember a koncertet, ám minden bizonnyal orvosai tanácsára (ahogy emlékszem ilyenkor fekvőgipsz szokott lenni) a következő két koncertet lemondták. Arra azért kíváncsiak leszünk, hogy június 19-én és 20-án a Wembleybe tervezett két koncertet megtartják-e. 

Tovább

Outbreak: Íme egy új Stray from the Path-videó

16.jpg
Akik szeretik a Rage Against the Machine iszonyat energikus és egyedi muzsikáját, azoknak a következő banda is kedvükre való lesz. A Long Island-i négyes fogat, a Stray from the Path most egy új, kőkemény videóval jelentkezett, amely egyben a hamarosan megjelenő lemezük előfutárának is tekinthető. Tekintsük meg!

Tovább

A Mötley Crüe volt a csúcs, de mások vitték a prímet - Beszámoló a Nova Rock Festival első napjáról

motley_nova_5.jpg

Nagy napra ébredt a Kalahári-sivatag ezen része, hiszen a Mötley Crüe pár európai helyszínnel egyetemben, itt is elbúcsúzott tegnap. 32 fok, igazi fesztiválidő, az már más kérdés, hogy a helyszín ilyen időjárási körülmények között válik csak a porra allergiások ellenségévé. Na, de ... 

Tovább

Dave Grohlt ezért szeretjük, ... mert törött lábbal is lenyomja a bulit

dave-grohl-leg.jpg

Tegnap este Göteborgban adott koncertet a Foo Fighters, ahol Dave Grohl egy szerencsétlen mozdulat következtében leesett a színpadról és el is törte a lábát. Viszont egy igaz rocksztár attól rocksztár, hogy az ilyen nem akadályozza meg abban, hogy a koncertet befejezze. Amíg a törött lábat a kórházban gipszelték a zenekar maradéka feldolgozásokat játszott, majd miután az énekes/gitáros visszaért befejezték a bulit. Maxiriszpekt Dave Grohlnak!

Tovább

TOP 10 rejtett dal rock- és metal lemezekről

top10_hiddentracks.jpg 

A CD formátum kiveszőben van, és ha sokan nem is sírják majd vissza a trackek közötti ugrálást, a rejtett dal, mint kulturális érték, szintén elvész a CD korszak leáldozásával.
A zenekarok persze ma is tesznek fel ilyen-olyan extrákat a lemezeikre – deluxe kiadások, iTunes kiadványok stb., amivel csak ki lehet némi plusz pénzt sajtolni a vásárlókból – bónusz gyanánt. Az az élmény azonban semmihez nem hasonlítható, amikor egy lemez végighallgatása után azzal szembesülünk, hogy hirtelen érkezik egy ismeretlen és előre nem jelzett szám. Az itt következő 10-es listával ez előtt a csodálatos szónikus meglepetés előtt tisztelgünk, amelynek kimúlását rendkívüli módon sajnálnánk. A digitális korszakban felnövők ebből az élményből alighanem már kimaradnak!.. (via craveonline)

Tovább

Egy új Lamb of God-videó jöhet?

lamb-of-god.jpg
Amint azt már tudjuk, július 24-én érkezik a Lamb Of God új VII: Sturm Und Drang című lemeze az Epic Records gondozásában. Az albumról már volt szerencsénk hallani pár nótát. A legutóbbi alkalommal az 512 című szerzeményt mutattuk meg nektek, most pedig itt egy official videó ugyanehhez a dalhoz. A hajtás után megnézhetitek a "bárányok" legújabb videóját. Jeah!!!

Tovább

Íme egy új Gruesome szöveges videó

10943905_330168040517630_7741419894437627882_n.jpg
Az
ExhumedPossessed, Malevolent Creation tagokból álló floridai (mi más??!!) Gruesome pár hónappal ezelőtt jelentkezett első Savage Land című lemezével. Bevallom nálam azonnal betalált az album, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül, mivel minőségi anyaggal rukkoltak elő a válogatott veteránok. Most pedig itt van tőlük egy szöveges videó a Gruesome című dallal. Hörrrr!!!

Tovább

Sztárüj véscs helyett szenvedést vígyeltünk: Red Fang, Faith No More @ Aegon Arena, Pozsony, 2015.06.10.

l1050347.JPG

Nagy nap virradt szerdára, nem mást szlusálhattunk drúgommal, johdoesbasement-tel, mint ó a nagy Faith No More-t, nem messze innen, Pozsonyban. Hála a vendégszerető promóciós irodának, igazán bezumnüj kis fogadtatásban részesültünk. Sztárüj ptyicák csacsogtak, irányították a ti Alázatos Narrátorotokat, és az Aegon Aréna is egy igazán horrorsó helyszín, ahol a nagy sikerre való tekintet nélkül este 10-kor bezár a bazár, s minden málcsik időben jut az ágyinokójába.

Tovább

Készül az új Ektomorf-album

Ektomorf 2013.jpg

Áprilisban még Amerikában turnézott az Ektomorf, nem sokkal a hazaérkezés után pedig máris az új albumon dolgozik a brigád, ismét Tue Madsen producerrel. Az új album a tervek szerint októberben jelenik meg, amin erősen úgy néz ki, hogy a Cannibal Corpse hörgőse George "Corpsegrinder" Fisher is vendégszerepel egy dalban.. A lemezzel egyidőben pedig egy könyv is megjelenik Farkas Zotya énekesről, melyet Kiss László készített.

Tovább

Szombaton az Ozone Mamával támad a Track-ben az Anna and the Barbies

anna_the_barbies_2015.jpg

Június 13-án cirkusz vagy színház helyett irány a Barba Negra Track, ahol – ahogy azt a rajongók már nagyon jól megszokhatták – egy újabb, igazi összművészeti élményt szolgáltat majd az Anna and the Barbies. Koncertjeiken a rock n' roll épp úgy főszerepben van, mint a különleges kosztümök és a szürreális látványvilág, ráadásul most nem csak a hallójáratokat van bőven mivel melegíteni. Elkészült ugyanis a banda 10. klipje is a Hangaszál című dalhoz, melynek érdekessége, hogy Pásztor Anna hosszú idő után újra előveszi lehengerlő tánctudását is benne. Az sem elhanyagolható tényező, hogy ez alkalommal egy vérbeli, zsigeri rockbanda, az Ozone Mama pörgeti majd fel a hangulatos, úgyhogy a korai érkezés kifejezetten ajánlott! További infók ITT.

Isten veled Christopher Lee!

christopher-lee.jpg

Vasárnap hajnalban, 93 éves korában elhunyt Sir Christopher Lee, a mi kedvenc Szarumánunk, Dooku Grófunk, és még megannyi filmes szerep megtestesítője. Az elmúlt három hétben már kórházban volt, ahol szív- és légzőszervi problémákkal kezelték. Felesége, akivel 50 éve voltak házasok, szándékosan csak most jelentette be a színész halálát. Mi szerepei mellett azért is szerettük, mert imádta a metal zenét, az elmúlt években több karácsonyi kislemezt is kiadott, melyen ismert karácsonyi dalok metálosított verzió kaptak helyet. Nyugodjon békében!

Tovább

Hé, Maris, hol a mackóm?: iwrestledabearonce - Hail Mary (2015)

iwrestledabearonce-hail-mary.jpg
Ezt a zenekart annak idején az első lemezzel, azon belül is Tastes Like Kevin Bacon című eposszal ismertem meg (ahogy szerintem szinte mindenki). Nagyon bejöttek a hibbant váltások és az akkori énekes csajszi Krysta Cameron hörgése. A hamiskás énekeivel sem volt gond, a káoszba az is lazán belefért. Aztán kijött a Ruining For Everybody, ami úgy rohant el mellettem, mint egy gyorsvonat, aminek farvizén az sem tűnt fel, hogy időközben az új énekessel kijött az utód is 2013-ban Late For Nothing néven. Aztán jött a Hail Mary

Tovább

Az A38-ra jön az Orphaned Land

orphanedland01_amibornstein.jpg

Bár az izraeli folk-metál zenekar, az Orphaned Land nem először jár Budapesten, október 21-én egészen különleges produkcióval érkezik. Az orient-metál stílusteremtő együttese teljes egészében akusztikus koncertet ad, kiegészülve a híres berlini goth-kórussal, a tizenöt tagú Stimmgewalttal. Egészen különleges élmény, ahogyan Magyarországon még sosem hallhattuk az Orphaned Landet. Előzenekarként pedig az operát, a komolyzenét és a metált egyedi módon ötvöző német Molllust lép fel.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum