RockStation

A The Darkness is a Dürer Kertben pótolja hegyaljás koncertjét

2015. július 12. - sunthatneversets

the_darkness_2015.jpg

Hard rock és humor egyszerre? Persze, hogy lehetséges, a rockerek is vicces srácok, sőt sokszor még magukon is szeretnek nyihogni egy sör mellett. A brit The Darkness mindennek a csimborasszója: 2003-as Permission To Land című albumuk mára instant klasszik, melyen az I Believe In A Thing Called Love megasláger egyértelműen utal a Spinal Tap és a Queen közötti meglehetősen sajátos kombinációra.

Tovább

From The Pinnacle To The Pit - Itt van még egy új Ghost-dal

ghost_2015.jpg

Augusztus 21-én jön az új Ghost album Meliora címmel. A svéd okkult rockereknél új külsőt kapott Papa Emeritus, aki most már a III-ik a sorban, sőt a Nameless Ghoul-ok is új maszkokat kaptak. A Cirice után pedig itt egy másik új dal From The Pinnacle To The Pit címmel, amely legalább annyira slágeres mint az előző.

Tovább

TOP10 rock-dal a piáról

top10_pias_dalok.jpg

Azt szoktuk mondani, hogy egy rendes rocker nyáron kibont egy sört aztán betolja a kedvenc lemezét és jöhet a mehet. Egy sör, két sör, sok sör, meg egy kis gyorsító, aztán máris megvan a bulihangulat. Alább jó pár rockdal az előbb említett bulihangulatról, meg arról, ha a "bulihangulat" már naponta jön rá az emberre. Ez utóbbit úgy hívják alkoholizmus. Szóval alább rock-dalok a piáról és igen raktunk a listába magyar dalokat is, nem is egyet. Szóval vigyázat, mert ha sok alkoholt isztok, akkor alkoholisták lesztek, de ha sok fantát, akkor még nem biztos, hogy fantasztikusak. Nem úgy, mint ezek a dalok.   

Tovább

Langymeleg lebegés a steril univerzumban: God Is An Astronaut - Helios Erebus (2015)

1427296363mzd.jpg

Tisztán emlékszem a pillanatra, amikor megszerettem a God Is An Astronautot. Öt éve az Age Of The Fifth Sun lemezük teljesen elragadott, és jó pár hónapra determinálta a zenehallgatási szokásaimat. Aztán arra is emlékszem, hogy miként távolodott el tőlem az ír banda annyira messze, hogy az elmúlt négy évben olyan tisztes távolságból figyeljem őket és, hogy az új Helios Erebus is csak mérsékelt örömöt okozzon, de leginkább fenntartásokkal kezeljem. Ez egyébként a három évvel ezelőtti budapesti koncertjüknek volt köszönhető.

Tovább

Ha ilyen lenne a cigisdoboz, minden metálos dohányozna

cigarette-boxes.jpg

Bridge Stehli egy ausztrál művész, aki cigarettás dobozokra zenekari logókat rajzol, egy állatfejjel, ami szerinte a legjobban fejezi ki az adott zenekar muzsikáját. A művész nagyon szeretheti a metalt, de egy kicsit a rap-et is, mert az elkészült remekművek leginkább ezekre a stílusokra utalnak. Egy biztos: a dohányzás visszaszorítására nem túl jó az ötlet, mert ezeket a remek cigarettásdobozokat meglátva még a nem dohányzó rockerek is cigarettát vásárolnának. ITT a teljes kollekció, alább meg néhány kedvencünk.

Tovább

Egy hét múlva Moon Duo az A38 Hajón

moon_duo.jpg

Tavaly februárban lépett fel az A38 Hajón a kaliforniai pszichedelikusrock-zenekar, a Wooden Shjips. Idén nyáron az együttes alapító-frontembere, Ripley Johnson tér vissza a hajóra, hogy feleségével közös duójának, a Moon Duo nevű formációnak legújabb lemezét mutassa be. A márciusban megjelent Shadow of of the Sun gyönyörű, szuggesztív, hipnotikus drone lemez, így aztán komoly koncertélményre lehet készülni július 17-én. Ahogy egy éve a Wooden Shjips, úgy a Moon Duo is először az A38 Hajón lép fel Magyarországon.

Tovább

Strained Fools: Íme a legújabb Dead Lord nóta

dl.jpg
Örömömre szolgál, hogy bejelenthetem nektek a találó nevű, svéd retro/rock banda, azaz a Dead Lord legújabb nótáját a nyár végén megjelenő Heads Held High című albumukról. Ahogy a mellékelt képen is látszik, a zenekar rendkívül komoly időutazáson esett át, ennek megfelelően a következő dal is visszarepít minket a dallamos ének, a retro hangzás, a buszsofőr bajusz, a szőrös mellkas & szűk farmer kombo és az indokolatlanul, a végtelenségig növesztett hónalj és szeméremszőrzet világába. Akkor jöhet a mehet?

Tovább

Cannibal Corpse: nyári death metal darálás a Barba Negra Trackben

caiinbalcorpse02.jpg

Július 22-én ismét Budapesten játszik a death metal műfaj egyik legismertebb képviselője, az amerikai Cannibal Corpse. A megbízhatóan minőségi és brutális zenét szállító csapatot ezúttal szabad téren, a Barba Negra Trackben láthatjuk majd, ahol a műfaj egyik legjobb hazai képviselője, a Kill With Hate, valamint a szintén hazai Omega Diatribe játszik előttük.

Tovább

Klasszik Iron Maiden testfestés gyerekzsúrra

iron-maiden-body-paint-1.jpg

Nem vagyunk nagy követői a testfestéseknek, így mindeddig az is ismeretlen volt számunkra, hogy a Paintopia fesztivál az Egyesült Királyság egyik legnagyobb és legrégibb ilyen témájú összejövetele. Most sem nagyon érdekelne minket a dolog, de az egyik művész, Matteo Arfanotti olyan Iron Maiden testfestést álmodott meg és mázolt egy hölgyre, hogy menten leraktuk a hajunkat. Hajtás után még egy kis montázs. Mondjuk gyerekeket hatékonyan lehet vele ijesztgetni, az tuti.

Tovább

Októberben érkezik a Clutch új lemeze

Clutch2013.jpg

Mi igen nagyon szeretjük a marylandi Clutch-ot így aztán örül a kis szívünk, hogy október 2-án a banda saját kiadójának, a Weathermaker Music-nak a gondozásában érkezik a csapat új albuma Psychic Warfare címmel. A lemez producere ezúttal is Machine volt, a felvételek pedig az ő Dripping Springs-i (Texas) stúdiójában készültek. Az albumra 12 dal kerül. Címek, borító alább.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum