RockStation

Metal Allegiance - Metal Allegiance (2015)

Metal minden mennyiségben

2015. szeptember 27. - KoaX

11054845_844991272262581_3380244223222911559_o.jpg

Mi van olyankor, ha egy zenész unatkozik az aktuális zenekarában, vagy mondjuk van egy kis szabadideje? Elkezd dalokat írni, esetleg jön egy szóló lemeze, vagy mondjuk megfogja pár haverját és összerántja őket, hogy hozzanak ki valamit közösen. Ez néha marha jól is tud elsülni, mint például a Killer Be Killed esetében. Néha viszont sikerül eléggé mellényúlniuk, mivel a sok egyéniség elnyomja egymást. Mi a helyzet a Metal Allegiance-el, ahol a fix tagok nem kisebb nevek, mint Alex Skolnick a Testament-ből, Dave Ellefson a Megadeth-ből és Mike Portnoy, aki fene se tudja már hány projektben van benne. Tekerj tovább és minden kiderül.

Tovább

Rockot nyomat Ferenc Pápa

popefrancis.jpg

November 27-én Wake Up! címmel rocklemezt ad ki a katolikus egyház vezetője, Ferenc pápa. Az albumon a pápa több nyelven – olaszul, angolul, spanyolul és portugálul – beszél majd a világ dolgairól, miközben gondolatait progresszív rockzene kíséri. Szóval nem valami hardcore muzsikára kell számítani, stagediving-gal, de azért ez se semmi.

Tovább

Így tolta a System Of A Down a Deftones frontemberével

Több minden mellett arra is jók a gigafesztiválok, hogy a sok híres fellépő esetében jó esély mutatkozik egy-két kuriózumszámba menő vendégszereplésre. Így volt ez pár napja is a Rock In Rio Fesztiválon, ahol a System Of A Down és a Deftones is adott koncertet, így aztán összejöhetett az, hogy a Toxicity című SOAD dalba a Deftones frontembere Chino Moreno is beugrott egy kicsit. Fentebb a System Of a Down teljes koncertje, aki csak az említett manőverre kíváncsi 1:23:32-ig tekerjen előre. 

TOP10 idén 15 éves rock/metal lemez

top10_2000.jpg

Az ezredfordulót néhány zenekar egészen máshogy gondolta megélni, mint ezen a listán szereplők. Ők kísérleteztek, utakat kerestek - utólag kiderült, nem járt ez mindig sikerrel. Sajnos többek, akik ezen listáról messze lemaradtak, nagy kedvenceink, továbbá meghatározó és iskolateremtő zenekarok, de így maradt erő és lehetőség arra, hogy mások, más iskolával tegyenek le olyat a metalzenében az asztalra, amire 15 év után is elismerően csettintünk. Ezek vannak a hajtás után. Persze most is ér hozzászólni, belebeszélni.

Tovább

Stratovarius - Eternal (2015)

Tiesto metal a Strato szférában

stratovarius_eternal_cover.jpg

Amikor 2008-ban Timo Tolkki gitáros-dalszerző - nem annyira botránymentesen - távozott a Stratovarius formációból, úgy tűnt, annyit sem érdemes rájuk tenni, mint Luxemburg  labdarúgó csapatának elsőségére egy vb-selejtező halál-csoportjában. Nagy szerencse, hogy a maradék tagság ezt nem így gondolta. Megszületett hát 2009-ben a Polaris lemez, a maga kísérletezős-útkeresős mivoltában - amilyennek lennie kell ilyen helyzetben egy lemeznek. Két évvel később az Elysium már egy bika erős anyagnak bizonyult, hogy a 2013-as Nemesis pedig egyenesen cáfolata legyen e cikk bevezető mondatában foglaltaknak.

Tovább

Evil By Nature - Itt az Ektomorf új dala

Igggen kemény

ektomorf_2015_1.jpg

Ahogy azt már korábban megírtuk október 23-án érkezik az Ektomorf új nagylemeze Aggressor címmel. Percekkel ezelőtt bemutatta az első új dalt az albumról a banda. Az Evil By Nature című tételhez dalszöveges videó is társul, a dalnak az extrát pedig az adja, hogy a Cannibal Corpse hörgője George "Corpsegrinder" Fisher vendégszerepel benn. Halllga csak!  

Tovább

Fenrir Hunts - Íme az első Abbath nóta a mestertől

abbath_2015_2.jpg

Amint azt már minden jól értesült blekker tudja, az Immortal Abbath nélkül folytatja tovább, az ex-frontember pedig Abbath néven új szólóprojektbe kezdett. Nem sokat ült a babérjain a fővezért és két legalább annyira szalonképes társa, mert itt is van egy új dal a bandától, Fenrir Hunts címmel. Csak annyit mondanék, hogy én megetettem az alsógatyám a nótától, szerintem ti is meg fogjátok, mindez kiderül a hajtás után. 

Tovább

Így tolta a Pearl Jam Stephen Colbert esti showjában

pearl-jam-stephen-colbert-cap-2015.jpg

Újra aktivizálódik a Pearl Jam. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a minap a CBS televizó Stephen Colbert vezette esti show-jának vendégei voltak. Ha pedig már ott voltak, akkor játszottak is két dalt. A Mind Your Matters című sajátot, meg a Rockin In The Free World című Neil Young feldolgozást, amibe a show házigazdája is beugrott egyet énekelni.

Tovább

Amorphis - Under The Red Cloud (2015)

Megvan az év lemeze?

amorphisundertheredcd.jpg
Soha ne legyen nehezebb egy zenei blogba írogató firkász dolga, minthogy egyik kedvenc zenekara szabványban gyártja a jobbnál jobb lemezeket. Persze szeretjük nyelvünket köszörülni egy-egy gyengébben sikerült alkotáson, de mégsem ezért élünk, hanem hogy minőségi és élményszámba menő alkotásokat méltassunk, mert ezt szeretjük, ez a fő profilunk. Hogy miért is kezdem ilyen messziről mai kritikánkat? Mert a finn mesterek előző lemeze, a 2013-as Circle esetében is én vetettem “papírra” azokat a sorokat, melynek végkicsengése az volt akkor, hogy minden idők legjobb Amorphis albumával állunk szemben.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum