RockStation

De Facto: Fekete szív - új klip, márciusban jön a Nihil album

2016. január 21. - sunthatneversets

de_facto.jpg

Megjelent a De Facto zenekar új videóklipje, a Fekete szív, mely a 2016 márciusában megjelenő Nihil című új stúdióalbumhoz készült. A dal már digitális single formában is elérhető az összes fontosabb online terjesztőnél.

A videoklip ezúttal is az énekes, Tóth Gyula keze munkája, aki így foglalta össze a Nihil második kislemezdalával kapcsolatos tudnivalókat:

“”A Fekete szív” dalunk egy azonnal hatást gyakorló tétel. A folkos dallamok azonnal eltalálják az embert. A különleges hangzásvilág Geőcze Zoltán gitárosunknak köszönhető, aki hangmérnökként is közreműködik az új lemez elkészítésében, nemcsak zeneszerzőként. Még csak néhány napja debütált a klip a hivatalos youtube csatornánkon, de a röviddel ezután adott koncertünkön már kívülről énekelték az emberek a szövegét. Ebből arra következtetünk, hogy azok is szeretik, akik a régi dalainkkal kedvelték meg a zenénket, aminek szívből örülünk.

A “Fekete szív” címet és a dal szövegét többféleképpen értelmezik. Volt alkalmam személyesen is beszélni a koncertünkre ellátogató emberekkel erről. Van, aki a migráns helyzettel hozza összefüggésbe, de van, aki egy szerelem történetét olvassa ki a sorokból. Én magam úgy döntöttem, hogy ezt a kérdést egyelőre nyitva hagyom, mert szeretem hallgatni a különféle elméleteket. Ha elmondanám, nekem miről szól, akkor ez a játék véget érne.

Néhány szó a klipről: A “Fekete szív” cím adta, hogy fekete-fehérben készítsem el a klipet. Imádom a Depeche Mode 1987-es lemezének fekete-fehér videóklipjeit. Ezek erősen hatottak rám annak idején. Emellett pedig viccesnek találtam, hogy egy olyan videót hozzak össze, ami a Death Rock kliséit vonultatja fel. Csontvázak, holló, rózsák stb. Ezek kicsit lazítanak a témán, és így nem veszi a néző teljesen komolyan, amit lát. Nem akartam nagyon sötét hangulatot, mert a dal sem olyan. Inkább a fekete humor és a ‘80-as évek látványklipjei felé akartam vinni a témát. A végeredménnyel nagyon meg vagyok elégedve. Már töröm a fejem a következő filmen.

A De Facto zenekar következő fellépése egy különleges eseményen lesz. A Nightbreed Budapest egy olyan fesztivál, ami a tavaly nyáron újraéledt legendás ecsegfalvi Nightbreed budapesti testvére. A fesztivált ugyanúgy Tóth Gyula és néhány barátja szervezi, de ezúttal a budapesti Kék / Vörös Yuk klubokban. A buli 2016 február 13-án lesz, előreláthatólag tizenkét zenekarral két színpadon. A műsor gerincét olyan csapatok alkotják, akik állandó fellépői voltak az ecsegfalvi buliknak. További infók a koncerttel kapcsolatban ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr408298422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum