RockStation

Royal Hunt: lemezbemutató az A38 Hajón

2016. március 21. - rockstation

royal_hunt_promo_picture_2015.jpg

Új lemezével és nemrég kiadott koncertalbumával tér vissza Budapestre a Royal Hunt. Az amerikai D.C. Cooper által vezetett dán progresszív rockzenekar tizenharmadik, Devil's Dozen című stúdióalbuma tavaly nyár végén jelent meg, és a dalokat április 3-án mi is meghallgathatjuk majd élőben, az A38 Hajó színpadán. Vendégzenekarként játszik Vicky Sunday és a Rocksystem.

Tavaly augusztusban jelent meg a Royal Hunt új, Devils's Dozen című lemeze a Frontiers Music gondozásában. Az 1989 óta működő zenekar alapító tagjai közül a dalszerző és billentyűs, André Andersen mai napig része a csapatnak, és az ő tagsága biztosítja azt az állandóságot, amely a friss lemezt is könnyen felismerhetővé teszi: a klasszikus rockzene alapvető értékei és hangsémái találkoznak a progresszív rock korszerűbb elemeivel.

André így nyilatkozott: „Nagyon örülünk, hogy bemutathatjuk új, tizenharmadik stúdiólemezünket. Miközben természetesen hűek maradtunk a Royal Hunt hagyományos zenei értékeihez, ez a lemez meglehetősen változatosra sikerült: a May You Never (Walk Alone) felpörgetett, duplázós tempójától a Heart On A Platter bluesos lépegetésén át az Until The Day balladaszerű építkezéséig számos különböző sebességű és hangulatú dalt találunk. Ahogy eddig, most is ügyeltünk a részletekre, a felvétel és a gyártás alatt is, így biztos vagyok benne, hogy minden dallamos és szimfonikus rockzene rajongó elégedett lesz az új alkotásunkkal.” 

Fantáziadús hangszerelés, összetett kompozíciók, átható vokálok és kórusok, és még néhány klasszikus zenész is bekapcsolódott a felvételekbe, melyeknek eredményeképpen egy gondosan válogatott és kivitelezett dalokból álló új lemez született meg, ezúttal is a 2011-ben visszatért amerikai énekes, D.C. Cooper közreműködésével. Rajta és Andersonon kívül Andreas Passmark basszusgitáros, Jonas Larsen gitáros és egy új dobos, Habo Johansson tagja a zenekarnak.

Idén márciusban a Royal Hunt újabb kiadvánnyal jelentkezik: Cargo néven egy duplalemezes koncertalbumot adnak ki, amelyhez hasonlót immár 10 éve nem tettek közzé. A dalok között számos újat is hallhatunk, de megtalálható rajta a teljes Paradox album is, melyet utoljára 20 éve vettek fel élőben. 

Az április 3-ai budapesti koncerten vendégként szerepel a hazai Rocksystem is, mely 2012-ben, hobbizenekarként alakult, ám a közös ízlésvilág, a barátság és a rockzene szeretete végül együtt tartotta a tagságot, és ma már számos saját dallal rendelkeznek, melyekre építve 2015 májusában adták ki Én a zene vagyok című első lemezüket. Szövegeikben az élet apró örömeiről, a valódi mindennapokról, a mai embereket körülvevő, őket foglalkoztató világról igyekeznek - olykor ironikus hangnemben – plasztikus képet adni.

Szintén játszik az este folyamán Vicky Sunday és zenekara, akiknek tavaly jelent meg The Best Album Ever című lemezük. A számokban a funky lüktetéstől a skót népi dallamokon, jazz zongorán és country hegedűn keresztül sok minden helyet kap, mindez intenzív, metál hangzásba ültetve. A zene mégis egy egységes képet alkot, amit Vicky hangja és személyisége tart össze. A lemezre kilenc saját dal mellett felkerült az REM Losing My Religion című dalának átértelmezése is. 

TOVÁBBI INFÓK ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr978508456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum