RockStation

Itt a Five Finger Death Punch válasza a kiadónak

2016. április 28. - theshattered

fivefingerdeathpunchband2015promo_638.jpgA tegnapi napon írtuk meg, hogy miért is rúgta össze a port a FFDP és a kiadójuk, a Prospect Park. Az egész kiindulópontja Ivan Moody egyre jobban romló egészségügyi állapota volt, melyre a kereset szerint a zenekar álláspontja a pénz kimentése lett volna, mielőtt az életet túlzottan is habzsoló énekes jobb létre szenderül. A mai napon Death Punchék hivatalosan is válaszoltak a vádakra, mely a következő:

"A rossz emberek rossz dolgokat tesznek

Csalódottak vagyunk, de egyáltalán nem meglepődöttek a Prospect Park által benyújtott, Five Finger Death Punch elleni kereset miatt. Ez Jeff Kwatinetz, aki a korábbi menedzserünk és egyben jelenlegi kiadónk feje, legújabb megalázó és kizsákmányoló fogása arra, hogy még több pénzt szedjen ki tőlünk és további hatalmat gyakoroljon a zenekar felett.

Jeff Kwatinetzet a legtöbben egy zeneipari nagyhatalomként ismerik, akinek szeszélyes viselkedése és a nevéhez fűződő vállalati csődök több, a cégeihez kapcsolódó ügyfelet, többek között a Backstreet Boyst, a Kornt, a Smashing Pumpkinst, a Janes Addictiont és Azalea Bankset is távozásra kényszerítettek. Az az igazság, hogy a Prospect Park menedzsmentjétől mi már négy éve megváltunk, hogy kiszabaduljunk egy olyan egyezség alól, amely leginkább rabszolgává tett volna minket. A Five Finger Death Punch felvételei a Prospect Park legutolsóként megmaradt, egyben legértékesebb vagyontárgyai, amelyek még hozzájuk tartoznak.

A Five Finger Death Punch felkészült, hogy felvegye és még idén megjelentesse a szerződésben foglalt utolsó albumot, de ahelyett, hogy a Prospect Park jóváhagyta volna a felvételeket, pert indított ellenünk, hogy magához láncoljon és még több pénzt sajtoljon ki a szerződésből azzal, hogy érdeklődést mutat a jövőben megjelenő kiadványaink után. De ami mégrosszabb, hogy a Prospect Park pont azon a héten nyújtotta be ezt a jogtalan keresetet, amikor épp a dupla főzenekaros őszi arénaturnénkat próbáltuk volna leszervezni.

A vádiratában a Prospect Park azt állítja, hogy a Five Finger Death Punch megfeneklett, a hangzás lapos, mégis több helyen szóban és írásban is Mr. Kwatinetz úgy hivatkozott a legutóbbi lemezünkre, a Got Your Sixre, mint az "eddigi legjobb albumunkra". A Five Finger Death Punch az elmúlt két év leginkább keresett aktív rockzenekara volt és egyben a jelenleg is tartó évtized egyik legjobban keresett aktív rockbandája. Minden egyes album első heti eladási mutatói magasabbak, mint az azt megelőző lemezeké. Semmilyen fikarcnyi bizonyítéka sincs annak, hogy a Five Finger Death Punch karrierje a felfelé ívelőn kívül bármilyen más ívet írna le. Bármilyen állítás, vagy kijelentés, mely szerint a Five Finger Death Punch bármilyen mélyrepülésben lenne, nem igaz.

A Prospect Park nem szeretné, hogy a következő albumunkat Kevin Churkoval vegyük fel, aki jelen állás szerint a családunk része és a legutóbbi öt albumunknak ő volt a producere. Hogy a kreatív folyamatról is írjunk egy pár szót, Mr. Kwatinetz egyik albumunk felvételeinél sem volt ott a stúdióban, nem találkozott Mr. Churkoval, továbbá a Prospect Park rendszeresen elcsúszott Mr. Churko kifizetésével.

Ami az énekesünket, Ivan Moodyt illeti, az állapota nem titok. Nemrég sikeresen beküldtük a család és a zenekar szeretetével és támogatásával egy rehabilitációs intézetbe. A Prospect Park menedzsmentje, vagy kiadója sem próbálták meg egyszer sem, hogy kijózanítsák őt, csak azt szerették volna, ha a zenekar lemezeket vesz fel tovább turnézik.

Biztosak vagyunk benne, hogy a bizonyítékok alaptalanná fogják tenni a Prospect Park vádjait és a zenekar fel fog épülni ebből a mélypontból, valamint hogy megszabadítják a Prospect Parkhoz kötődő minden kötelezettségeitől, melyek miatt ezek után kifogást fogunk emelni. - Five Finger Death Punch"

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr88668726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum