RockStation

Axl Rose le akarta perelni az Internetről a Dagi Axl képeket

2016. június 07. - theshattered

axlrose2013.jpgÍgy, hogy a Guns N' Roses és az AC/DC által is újra beindul a jó Rúzsa Sándor szekere, természetesen a hiúság is új szintre csapott az újra csúcsformában lévő, de egykor azért szebb napokat megélt valamikori vörös hajú csajmágnesben. Jelenleg az éppen nem az életének napfényes korszakát megörökítő Dagi Axl képek törlésén munkálkodnak Rose ügyvédei, valljuk be: az Internet világát ismerve ez konkrétan szélmalomharcnak bizonyult. Bele is buktak, ahogy illik.

A Metalinjection cikkéből kiderül, hogy őket is megkeresték levélben a megfelelő hatóságok a kép levétele ügyében, akik mivel nem rendelkeznek a fotó jogaival, engedelmeskedtek is a felszólításnak. Viszont megtudták, hogy nem ők voltak az egyetlen site, akiket megtalált a szigorú hangú üzenet, egyenesen a Google-t is felkeresték az öltönyösök ez ügyben.

axl2.pngA TorrentFreak kinyomozta, hogy a kép eredetije a Winnipeg Free Press cikkében jelent meg, a készítője pedig Boris Minkevich. A fotós szerint az oldal soha egy kanyit nem fizetett neki a képért, állítása szerint az oldal ellopta azt tőle, ami csavar egyet a sztorin.

Axl ennek ellenére élhet a jogaival? Persze, hogy! A koncerteken készített képek csak abban médiumban jelenhetnek meg, amelynél a fotós dolgozik, aki részére a képeket készítette, nem adhatják el haszonszerzés céljából egyik más sajtóorgánumnak sem. Vannak persze esetek, ahol a fellépő is rendelkezhet a képek jogaival, de ez esetben, mivel ez a sztori régre tekint vissza, a fénykép eredeti tulaja már nem emlékszik, hogy bármi ilyenről aláírtak-e valami egyezményt, így a perelés sajna bukónak bizonyul Mr. Rose szemszögéből.

Az biztos, hogy ez a képletiltós folyamat nem fog egyszerűen menni, mivel Dagi Axl millió és egy képen megjelent már, konkrétan egy teljes mémhegy is épült már erre a csodálatos fotóra.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr898786300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum