RockStation

Fesztiválkörkép 2016

…avagy hova érdemes kinézni nyáron idehaza a metalarcoknak

2016. június 18. - theshattered

45.jpg

A héten végre véget ért az idei tanév (legalábbis a középsuliig bezárólag), ami csak egyet jelenthet: beindul az idei fesztiválszezon! A szervezők idén is kitettek magukért, nyálcsorgatóbbnál nyálcsorgatóbb neveket szerződtettek le minden fesztiválra, csak győzzük majd szusszal a bulihegyeket. Lentebb azokat a népünnepélyeket emeltük ki, amelyeken minden rock-és metalarcnak illik tiszteletét tennie, legalább az egyiken a megjelenés mindenképp kötelező! Kikérdezzük!

 

Rockpart – Június 23-26.

Balaton+metal? Vitathatatlanul kiváló kombinációval szolgál a balatonszemesi Rockpart fesztivál, ahova a magyar rock/metalvonulat krémje mellett egyre nagyobb külföldi neveket is el tudnak csábítani a szervezők. Csak ízelítőként, a teljesség igénye nélkül fel fog lépni az Apocalyptica, az Eluveitie, a Vader, a Gamma Ray és Tesseract is.

Volt Június 29 – július 2.

Iron Maiden, Slayer. Van kérdés? Ezzel a kombóval olyan csomagot kínál a Volt Fesztivál, amely kihagyhatatlan mindenki számára, aki valaha hallott, vagy hallgatott gitárzenét. A későn kapcsolók, vagy halogatók számára eláruljuk, hogy a ’Maidenes nap már sajnos teltházas, napijegyet már nem tudtok rá venni.

 

Rockmaraton július 8-17.

10 nap metal. Ember legyen a talpán, aki kibírja, mindesetre már most, előre kap tőlünk egy képzeletbeli pacsit az, aki végig ott lesz Dunaújvárosban. Neveket kiemelni szinte lehetetlen, de azért egy párat elhintünk, ha esetleg még nem tudnátok: Megadeth, Amon Amarth, Ignite, Testament, Bad Religion, Sonata Arctica. Szó nem érheti a ház elejét.

 

 

 

Fezen Augusztus 3-6.

Habár az Anthrax és a The Cult is lemondta a buliját (pedig előbbivel majdnem kimaxoltuk a Big4-t), így is van miért újra elzarándokolni Székesfehérvárra augusztus elején: Yngwie Malmsteen, Children of Bodom, Guano Apes, Within Temptation… Esélytelen, hogy a Fezen kimaradjon akárkinek is.

 

 

Sziget Augusztus 10-17.

Tudjuk-tudjuk, a Sziget már nem az, aminek annak idején indult, meg hogy egyre kevesebb a metal, de ha valaki nem szeretne kimozdulni a fővárosból, a Hajógyári-sziget is kiváló alternatívát fog nyújtani a szórakozni vágyó metalosoknak. Nyilván brutál-metalt senki ne várjon, de azért egy jó Sum 41, Bullet for my Valentine, Bring me the Horizon, Parkway Drive kombó azért be tudja indítani a mi fantáziánkat is.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr918819632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum