RockStation

Így fest 25 évvel később a "Nirvana-bébi"

2016. szeptember 27. - theshattered

nirvana.jpgA napokban lépte át a megjelenésének negyedszázados évfordulóját a Nirvana örökbecsűje, a Nevermind. Lehet szeretni, nem szeretni, de kétségtelen, hogy az egyik leginkább keresett nagylemez lett, már több, mint 10 millió háztartásban figyel a polcokon valamilyen formában.

nirvana_nevermind.jpg

A kultikus lemezhez persze egy kultikus borító is társul, az azon található kisbaba is időközben felnőtt, lássuk, milyenné cseperedett a már nem is annyira fiatal úr.

bab2016.jpg

Spencer Elden a következőt tette hozzá a kép reprodukciójához: "Mondtam a fotósnak, hogy csináljuk meg meztelenül. De azt mondta, hogy az úgy furcsa lenne, így rajtam maradt a fürdőnaci. Ez az évforduló nekem is különleges. Fura, hogy valami, amit négy hónapos koromban öt perc alatt megcsináltam ilyen ikonikus legyen. Menő, de egyben érdekes érzés is valami olyannak a részese lenni, amire még csak nem is emlékszek."

A borító ötlete a zenekarból egy víz alatti szülésről szóló dokumentumfilm nézése közben pattant ki: "Emlékszem, Kurttel a házunkban ültünk egy este. Asszem Krist is ott volt. Volt ez a műsor a víz alatti szülésről. Elmentünk a borítót tervező csoporthoz és mondtuk: 'Tegnap este láttuk ezt a dolgot, ezekkel a víz alatti babákkal és nagyon menő volt'"

Egyszerű, de nagyszerű, ugye?

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2111744929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skywatcher 2016.09.28. 13:09:07

Mindig is érdekelt, hogyan kerül a képbe ilyenkor pont ez a baba? Valakinek a valakije? Vagy vannak ilyen célra listázott emberek? Miért pont ő?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2016.09.28. 14:09:21

De hülyék vagytok, miért nem az eredeti borítót raktátok ide képként?

zaturek 2016.09.28. 19:07:18

"lássuk, milyenné cseperedett a már nem is annyira fiatal úr."

A 25 éves ember már nem fiatal?

theshattered 2016.09.29. 16:28:42

@RAMBO: Hogy őszinte legyek, nem tudom, de valóban az lett volna a jobb :)

theshattered 2016.09.29. 16:34:54

@zaturek: Fiatalnak fiatal, csak már nem annyira, mintha csecsemő lenne ;)
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum