RockStation

Te adtad az érzést, és mindent, amit kértem - búcsúzunk a Replikától

2016. január 10. - Nemesúr

replika_rip_png_1.png

Régen érzett haraggal írok most. Haraggal ugyan, amit a zenekar, amiről írok, ellenjavall, és mégis csak: haraggal, mert nem lehettem ott az estén, amikor utoljára játszanak nekünk. Amiért ez egy életút-cikk, és nem egy koncertbeszámoló. Az 1994-'95-ben Debrecenben alakult Replika, a mindenkori magyar keményzene kultikus, meghatározó zenekara, ahogy e sorokat gépelem, ott fejezi be a pályafutását, ahol elkezdte. Spirális út ez, mint a léleké, ha jó: ugyanabba a pontba jut vissza, csak magasabb szinten.

Tovább

Megnézheted Lemmy búcsúztatóját

lemmy_memorial.jpg

Tegnap Los Angelesben örök nyugalomra helyezték Ian Fraser "Lemmy" Kilmistert, a Motörhead december 28-án elhunyt frontemberét. A Youtube-on 24.00-tól lehet élőben nézni a búcsúztatót, melyet kb. 300.000-en követtek. A szertartáson zenészek barátok, családtagok búcsúztak el tőle, töbek között Todd Singerman menedzser, Mikkey Dee, a zenekar dobosa, Slash, Rob Halford, Lars Ulrich és Robert Trujillo a Metallicából, Dave Grohl (Foo Fighters), Scott Ian (Anthrax) és Lemmy fia, Paul Inder is búcsút vett a rocklegendától. Ha nem bírtál fent maradni alább megnézheted a 2 órás búcsúztatót.

Tovább

Szerezd meg a Slipknot akciófigurákat

0nr_slipknot2015_60.jpg

Mi van olyankor, amikor már a merch-be nagyon sok mindent nem tudsz kitalálni? Mi van olyankor, hogyha új zenével perpillanat nem tudtok előrukkolni? Ki kell találni valami újat! A Slipknot nem csinált semmi formabontót, hiszen régebben már megjelentek Kurt Cobain, Ozzy, Lemmy, Kiss akciófigurák. Most a horror brigád is beállt a sorba, és a német online shopjukban meg is lehet vásárolni a hetükről készült akció figurákat.

Tovább

Itt nézheted a webes közvetítést Lemmy búcsúztatójáról

A hollywoodi Forest Lawn Memorial Park-ban magyar idő szerint ma éjfélkor kísérik utolsó útjára a család, a közeli hozzátartozók és barátok kíséretében Lemmyt a Motörhead 70 éves korában elhunyt frontemberét. Mivel a búcsúztatáson a rajongók nem vehetnek részt ezért azokakik lélekben ott lennének, webes közvetítésben nézhetik ezt meg. A közvetítés 23.30-kor kezdődik. 

TOP 10 Motörhead-dal

motorhead_2015_1.jpg

Minden Motörhead hívő képes összeállítani egy saját listát a tíz (tizenöt, húsz vagy akárhány) kedvenc nótájáról. Az alábbi top 10 is szigorúan ilyennek tekintendő. Nem a legnagyobb „slágereket” veszi sorra, nyilván a részletes történeti áttekintés sem lehet feladata – sok múlik azon, ki melyik időszakában ismerte meg Lemmyéket és vált rajongójukká –, szimplán olyan dalokat tartalmaz, amelyekhez a sorok írójának speciális személyes kötődése van. Függetlenül attól, hogy az egyébként roppant színes Motörpalettán melyik „árnyalatot” képviseli az adott szerzemény. Nem titkolt cél ugyanakkor, hogy a kevésbé ismert számokra is ráirányítsuk most a figyelmet. Dübörögjön hát a rock n’roll!

Tovább

Jön az új Church Of Misery!

church-of-misery.jpg

Tatsu Mikami nem igazán teketóriázik. Miután pár éve nálunk jártak teljesen egyedül maradt a Church Of Misrey alapító basszusgitárosa, de nem adta fel a zenekart! Újraszervezte az egész bandát, most meg azt a hírt kaptuk tőlük, hogy március negyedikén érkezik az új albumuk And Then There Were None címmel. Hey, doom-rajongók, ugye ti is tűkön ültök már? 

Tovább

Megkezdte a munkát az új lemezen az Alter Bridge

alter_bridge_studio_2016.jpg

Még a múlt éveben Mark Tremonti azt nyilatkozta, hogy az év elejére tervezik az Alter Bridge újbóli összerázását és a stúdiózást egy új lemezre.  Nos a csapat a fenti kép tanúsága szerint be is vette magát a stúdióba Michael „Elvis” Baskette producer társaságában. Ebben a hónapban véglegesítik a dalokat az ötödik lemezhez, jövő hónapban pdig már a felvételek zajlanak majd. A lemez valamikor az ősszel érkezik a boltokba.

Hallgasd meg az új Megadeth-lemez címadó dalát!

megadeth_2015_1.jpg

Ahogy azt már korábban többször elmondtuk, január 22-én, Dystopia címmel jelenik meg a Megadeth új, szám szerint tizenötödik nagylemeze. Akik követik a banda körüli történéseket nyilván tudják, hogy a lemez új felállásban, Kiko Loureiro szólógitárossal és Chris Adler dobossal készült el. A Dave Mustaine és Toby Wright producelte albumot Josh Wilbur keverte és eddig már két dalt osztottunk meg róla. Most megérkezett a harmadik is, mégpedig a lemez címadó dalának képében. Akik azonban az előző kettőről lemaradtak, azoknak azokat is megmutatjuk.

Tovább

Nagyban dolgozik az új albumon a Linkin Park

Erőteljesebb hip-hop hatások?

linkin_park_2014_1.jpg

Mike Shinoda már szeptemberben jelezte, hogy hamarosan nekiáll a 2014-es The Haunting Party folytatásának a Linkin Park és arra is utalt, hogy még az is lehet, hogy a dalokra hatással lehet Kendrick Lamar, illetve az a fajta hip-hop, amit ő művel. Hogy ez jó vagy rossz előjel, döntse el mindenki maga, azonban a csapat a héten már vissza is tért a stúdióba, ahonnan egy képet is posztoltak, ami arra utal, hogy a Stone Temple Pilots soraiból nemrég távozott Chester Bennington már az énekfelvételeknél tart. A lemezmegjelenés dátumáról még nincs hír.

Tovább

„Én elsődlegesen a zenében hiszek, mi pusztán gondozói vagyunk a zenének”

Justin Greaves (Crippled Black Phoenix) interjú

0crippledblackphoenix2015_03.jpg

Justin Greaves az underground és extrém zene világában vált ismertté az Iron Monkey és az Electric Wizard dobosaként. Annak a színtérnek azóta sem fordított hátat, jelenlegi bandájával, a Cripped Black Phoenixszel is csupa crust/punk csapat felvarrójával teleaggatott mellényben lép színpadra. Itt azonban a koncerteken gitározik, a stúdiófelvételekből pedig dobosként és számos más hangszeren is kiveszi a részét. Emellett, mint a budapesti fellépés előtt kiderült, az állatvédelmet is szívügyének tekinti. Volt miről kérdeznünk őt!..

Tovább

Ganxsta 50 - Születésnapi koncert a Barba Negrában

zanazoli50.png

Döglégy tábornokadmirálisigazgató úr öt ikszes lesz január 7-én. Ahogy lezengett az egész országban a 20. éves Kartel szülinapi turné, most úgy fog dübörögni a zenekar frontemberének szülinapi zsúrja is. Aki ott lesz, merthogy a koncert teltházas az biztosan megerősíti majd, ha valami nagyot fog szólniszól, akkor az az ország Döglegyének 50. szülinapja! A koncert Döglégy zenei munkásságának mérföldköveire épül. Jelige: Döglégy for President! 
Fellépnek: MÁTYÁS ATTILA / SOMLYAY MIKLÓS / SZENDREY ZSOLT / SZÖSZÖ / SISKA FINUCCSI / GANXSTA ZOLEE / BIG DADDY L / DOPEMAN / STEVE

Divine Chaos: Új videó egy régi nótára

118912_photo.jpgÚj videóval jelentkezett az angol dallamos death metálban utazó Divine Chaos brigádja, a Vader "bőrdíszművesével" James Stewart-al kiegészülve. A banda amúgy tavaly ősszel nálunk is tiszteletét tette egy koncert erejéig a Dürer Kertben. Ez a fent említett videó történet is a múltból eredeztethető, hiszen a 2014-ben megjelent A New Dawn in the Age of War című bemutatkozó anyaguk Fields of the Fallen című dalára készült, amelyet a hajtás után megtekinthettek! Hell!!! (azért a cockney rejects póló befigyel!!)

Tovább

Therion, Luciferian Light Orchestra koncertek a Barba Negrában

therion.jpg

Január 22-én rögtön két zenekarával is színpadra áll Christofer Johnsson a Barba Negra Music Clubban. A svéd zenészt elsősorban az 1987 óta működő, és a szimfonikus metal műfaját lényegében megteremtő Therion vezetőjeként ismerjük, most azonban a Luciferian Light Orchestra nevű projekt élén is bemutatja majd új lemezét. Előzenekarként két Keletről érkező csapatot hallhatunk: az Ego Fall egy mongol nemzetiségű zenészekből álló „nomád metal” zenekar, míg az Imperial Age egy moszkvai szimfonikus metal csapat.

Tovább

Tribulation, Grave Pleasures, Vampire koncert a Dürer Kertben!

tribulation18652.jpg

A death metal progosabb vonalát képviselő és a durvább, komorabb zenéket kedvelőknek nagyon ajánlott svéd Tribulation még tavaly tavasszal adta ki a Children Of The Night című harmadik albumát és két hét múlva, január 22-én be is mutatkoznak majd Budapesten. A turnén részt vesz az old school death metal vonalas svéd Vampire és az egykori Code és Dødheimsgard énekes Kvohst (ma Hexvessel), azaz Mathew McNerney vezette nemrég még Beastmilk névre hallgató, ma már Grave Pleasures.

Tovább

Éjszakai napfogyatkozás - Itt a Shell Beach új videója

shellbeach.jpgA budapesti Shell Beach egy nem kicsit látványos klippel állt elő a The Eclipse című új dalukhoz. Az éjszakai képekkel megtámogatott lyric videóban Budapest fényei köszönnek vissza nekünk madártávlatból. A faintosra sikeredett szerzemény hivatalosan a zenekar január 29-én megjelenő Changes, Restless, Faithless című nagylemezén fog megjelenni.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum