RockStation

A rock'n'roll golyóálló - Eagles of Death Metal @ Akvárium

2016. március 13. - Nemesúr

eodm_selection_akvarium_by_vica_14.png

Az Eagles of Death Metal, azaz a globálisan terjedő Kurvák És Kamionosok Rockshow G-(izé) Hangolásban, még a 2015-ös Hegyalja Fesztiválra jött volna (ha az lett volna) tenni, amit a legjobban tesz: megkínálni minket a jó öreg hankypankyvel. Aztán ez tolódott októberre, novemberre, terrortámadás, megfeneklés, 3. időpont, Barba Negra, 4. időpont 3. helyszín, Akvárium, és végül csak' sikerült. Úgy, ahogy kellett. Örömünnepileg, rock'n'rollosan, és talán még nálunk is jobban örült ennek... a zenekar maga.

Tovább

Turnémustra: Azaz ennyit keres a Black Sabbath, az Iron Maiden, a Slipknot és néhány nagy név egy koncert alatt

Ozzy-Osbourne-2.jpgMennyit keres egy zenekar egy buli alatt? Pontosan erre keresi a Billboard is a választ, ezért heti rendszerességgel nyilvánosságra hozzák az éppen úton lévő előadók bevételi adatait, melyek közül néhány metal banda pénztárcájába mi is belekukkantunk. Fontos, hogy ez nem a tiszta keresete a zenekaroknak, mivel erről megy még le hely bérleti díja, a szervező része, és még sok más egyéb költség.

Tovább

Nézd meg a Kadavar legújabb videóját

12191654_903011489783975_6974444351354229282_n.jpgA kedvenc német hosszúhaj-szakáll-rock formációnk, a Kadavar egy újabb zenei videóval jelentkezett Pale Blue Eyes címmel. A dal legutóbbi Berlin című lemezükön szerepel és egyben az első klip amely, a banda által kitalált " vizuális album" bemutatkozó tétele. A vizuális albumról, illetve a zenekar ötletéről, annyit kell tudni, hogy 12 videó kíséri majd az album dalait és minden hónapban jelentkeznek egy videóval egész évben. Természetesen ez minket egyáltalán nem fog zavarni, sőt! Íme a videó.

Tovább

Keresd a hibát, avagy néhány "elég érdekes" zenekari fotó

das-black-metal-puppies-20554.jpgA rock- és metalzenekarok sokszor elég furcsa módját választják önmaguk vizuális kifejezésére. Néha kicsit sok a smink, néha már-már szado-mazo méreteket ölt a bőr, vagy éppen a ruhaválasztás nem éppen optimális, mégis büszkén feszítenek a sokszor egyenesen komikus szintet öltő fényképeken. A 9gag nevű angol nyelvű viccoldal (valószínűleg sokan ismerik a RockStation olvasói közül is) ezekből a képekből szedett össze egy szép csokorra valót, melyek között néhány a mai napig aktív és ismert zenekar is megtalálható. Fontos kiemelni, hogy ennek a posztnak kizárólag a szórakoztatás a célja, érdemes úgy is kezelni!

Tovább

Sick Of It All, Broken Teeth @ Dürer Kert, 2016.03.10.

Boldog Szülinapot SOIA!

0sickofitall2016_21.jpg

30 év elég hosszúnak mondható pályafutás. Nem sokaknak adatik meg, hogy ennyi időt tölthessenek lemezkészítéssel, turnézással szerte a világban, mindezt jóformán változatlan felállással. Jómagam 21 éve láttam a Sick Of It All-t először a napsütötte Floridában, egy fesztivál kis színpadán, rekkenő hőségben. Persze addigra már túl voltam jó pár rongyosra hallgatott Just Look Around, és Blood Sweet and No Tears kazin, de attól a pillanattól kezdve magába szippantott a színtér, a vibráló energia, a vállt vállnak vetett küzdelem a létért, és hazatérésem után a hazai színtér felé is nyitottá váltam, amit előtte személyes okok miatt nagy ívben kerültem.

Tovább

Itt egy új Napalm Death videó

Napalm Death 2014_1.jpgA tavalyi év elején Apex Predator - Easy Meat címen jelent meg a grindcore-istenek, a Napalm Death tizenötödik lemeze. Az albumon szereplő Dear Slum Landlord  című nóta most a egy kiváló fekete-fehér videoklipet kapott. A videót Costin Chioreanu készítette, a koncertfelvételeket pedig Oliver Barth rögzítette. A bandától már megszokott hangvételű és komolyságú videó szerintem ismét elég jól sikerült, de erről ti is megbizonyosodhattok a hajtás után. Písz!

Tovább

Íme egy rövid kis trailer a Pozvakowski új lemezéről

img_66743.jpgÚj stúdiólemezzel jelentkezik a hazai noise rock vonal egyik legkiemelkedőbb bandája, a Pozvakowski. Az Iterum névre keresztelt, négy tételt tartalmaz új anyag áprilisban lát majd napvilágot. Jelenleg az anyag keverése folyik, mégpedig egy svájci stúdióban. A bandát amúgy legközelebb március 17-én láthatjátok/hallhatjátok a Dürer Kertben, ahol az Ygfan és az Entrópia Architektúra mellett aprítják fel a színpadot. Itt egy kis előzetes videó ízelítő gyanánt.

Tovább

TOP 10 rockdal a szexről

top10_szex.jpg

Fákinfákk! A mostani Top 10-ben azok (is) lelhetik örömüket, akik a „szex, drogok, rock n’roll” szlogen és életfelfogás jegyében élnek vagy átérzik azt. Az itt listába vett nóták központi témája ugyanis nem más, mint maga a nagybetűs SZEX. Nyilván többször ennyit is össze lehetett volna szedni, hiszen a téma olyannyira összefonódott a rock / metal muzsikával, hogy gyakorlatilag kimeríthetetlen, de talán így is kellően élvezetes lesz. (Ha nem, akkor elkúrtuk…)

Tovább

Idő van! – érkezik a Fish! zenekar legújabb albuma, itt egy új dal róla

Lemezbemutató koncert március 27-én az A38-on!

fish_frontcover_2k.jpg

Március 27-én, ezen a csodás vasárnapon nem csak a nyári időszámítás veszi kezdetét, hanem új fejezet nyílik az ország legjobb partyrock csapatának életében is. Nincsenek véletlenek, Idő van címmel új lemezt jelentet meg a Fish!, hogy ismét egész pályás letámadást intézzen lendületes poppunk slágereivel.

Tovább

Nézd meg a The Sliver Shine új klipjét!

thesilvershine-holdfast1000x1000.jpg

A budapesti The Silver Shine nem totojázik! A punk rockot és a rock and rollt ötvöző zenekar legújabb albuma a mai nap jelent meg a német Wolverine Records gondozásában. Persze a Hold Fast című anyaghoz több klipet is forgattak az arcok. A Please Tell Me klipjét nálunk is láthattad, most viszont itt van a I've Got Heart című szerzemény vizuális élménye is a hajtás után még több infóval! 

Tovább

Hallgasd meg Iggy Pop új albumát!

iggy-josh-preess-2_wide-29f8c8146eb1d5b64d05121dfb70d1efd0fcd330-s800-c85.jpg

Március 18-án jelenik Iggy Pop új lemeze a Loma Vista Recordingsnál Post Pop Depression címmel, melynek társszerző producere és gitárosa a Queens Of The Stone Age főnök Josh Homme volt. A lemez rögzítésében a két rocksztárt Dean Fertita a QOTSA gitáros/billentyűse és Matt Helders az Arctic Monkeys dobosa segítette, míg a turnéfelállásban - merthogy koncertek is lesznek - Troy Van Leeuwen (QOTSA gitáros) és Matt Sweeney (Chavez) is szerepet kap. Az album azonban alább már most meghallgatható. Csekkdisz!

Tovább

Angertea - Snakes In Blossom (Inverse Records, 2016)

Tavaszi kígyó virágzás

angertea_snakes.jpgAz Angertea egyike azon –egyre fogyatkozóbb számú- zenekaroknak hazánkban, akik ha új lemezzel jelentkeznek, szinte biztos, hogy be fog találni. A nagymágocsi trió pedig már 20 éve, az eddigi négy albummal le tett annyit az asztalra, hogy a legújabb Snakes In Blossomtól joggal várhassam el, hogy hozza a minőséget. Most sem kellett bennük csalódni.

Tovább

Hallgasd meg a Killswitch Engage új albumát!

2014-killswitch-engage.jpg

Ma jelenik/jelent meg a Killswitch Engage új albuma Incarnate címmel. A zenekar az egész albumot meghallgathatóvá tette, így mi is közkinccsé tesszük. A csapat nyáron Budapesten is fellép. A Budapest Parkban június 14-én megrendezésre kerülő koncerten olyan bandák lépnek még fel, mint az Architects, az August Burns Red, az Atreyu és a Bury Tomorrow.

Tovább

Ozric Tentacles, Project RnL koncertek a Dürer Kertben

ozrictentacles02.jpg

Március 14-én a Dürer Kertben tér vissza Budapestre a britek egyik kedvelt fesztiválzenekara, az Ozric Tentacles. Az instrumentális zenéjével afféle pszichedelikus űrutazásra invitáló együttes 33. éve működik, Ed Wynne alapító gitáros vezetésével. Zenéjükben az ambient, a groove és a dub elemeit ötvözik pszichedelikus rockkal, legutóbbi lemezük a tavaly megjelent Technicians of the Sacred. Dobosként egy magyar zenészt, a 2012-ben csatlakozott Szende Balázst láthatjuk majd a színpadon. A zenekar az Ozora fesztivál mellett számos hazai klubban is bizonyított már, így most is igazi elszállós élményre készülhetünk.

Tovább

Hacktivist (UK), Orient Fall (HU) @ A38, 2016. március 09.

Tudatos energiabomba

66580.jpgKét, az első lemezét bemutató prog(os)metal zenekar lépett a hajó színpadára szerda este. Az Orient Fall a számos helyen, így nálunk is nagy sikert arató Fractals című albumát, a Hacktivist pedig a régóta várt első nagylemezt, az Outside the Box-ot mutatta be hét közepén - nem is akárhogy! Természetesen felmerülhet a kérdés a bandákat nem ismerőkben: "Nem volt bátor húzás két elsőlemezes zenekarral a Hajóra koncertet szervezni?" A válasz egyértelműen nem - mindkét banda már évek óta pörög és láthatóan egyre nagyobb tömegeket mozgatnak meg. Szó szerint.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum