RockStation

Prong, Steak Number Eight, Man.Machine.Industry @ Budapest, Dürer Kert, 2016. 04. 02.

Abszolút ipari munka

2016. április 03. - magnetic star

prong_2016_img_1532.JPG

A Tommy Victor által manapság diktált, azelőtt példátlanul gyors munkatempó feltétlenül a Prongot igazolja! Nemhogy nem megy a kreativitás rovására a dolog, de az X - No Absolutes lemez az előző két albummal rendkívül magasra helyezett mércét is megugorja. Nálunk ráadásul csak ritkán fordul meg a banda, úgyhogy a 2009-es pesti buli (ugyanitt, a Dürer nagytermében) mérsékelt nézettségéhez képest ezúttal igen szép számban gyűltünk össze.

Tovább

Fish! - Idő Van! (2016)

Ketyeg az óra!

fish_frontcover_2k.jpg

Már egészen fiatal koromban arra neveltek, hogy igyekezzek az időmet értelmesen beosztani. Tudjátok, legyen időd reggel fogat mosni iskola előtt, legyen idő megírni a leckét, miközben a haverokkal elzúztunk focizni vagy felfedezni a várost. Aztán később a lányok kergetése közben legyen időm a melóra, és itthon is elvégezzem amit kell. Igyekezzetek Ti is időt szentelni a magyar zenekarokra, és adjatok egy kis időt ennek a cikknek! Idő Van!

Tovább

Soha Nem Lehet - Itt van még egy új Ossian-dal

ossian_2016_promo_photo.jpg

Ahogy azt már korábban írtuk az Ossian 21. stúdióalbuma - mellyel a csapat fennállásának 30. éves jubileumát ünnepli - április 4-én, azaz holnap  jelenik meg Fényárban és félhomályban címmel és a lemez már elővételes rendelések alapján aranylemez lett. A címadó dalhoz már mutattunk egy dalszöveges videót, melyet a Mihaszna Film stábja követett el, most alább itt egy másik friss tétel Soha nem lehet címmel, melyet szintén ők jegyzenek.  

Tovább

Itt egy új Dark Funeral dal a júniusban megjelenő lemezről

12524424_10154144008929706_1640959129434145568_n.jpgA svéd Dark Funeral legénysége nyár elején, pontosan június 3-án új lemezzel jelentkezik majd. Az új album a Where Shadows Forever Reign címet kapta és a Century Media Records gondozásában kerül forgalomba. A hajtás után meghallgathatod a címadó dalt, amely első hallásra sem hagy kétséget, hogy a banda ismét egy minőségi lemezzel jelentkezik.

Tovább

Ezt játszotta a Guns a visszatérő klubbulin!

gnr_nagy.jpgA koránkelők biztos hallották már, hogy a Guns N' Roses egy csak tegnap bejelentett bemelegítő bulit tartott Los Angelesben, a legendás Troubadour klubban. A (részlegesen) újjáalakult első felállás első bulijáról mi is megmutattunk egy-két részletet, most viszont a koncert teljes dallistájával is megismerkedhettek. Megsúgjuk: AC/DC feldolgozás nem volt terítéken.

Tovább

Al bácsi új projektje - Surgical Meth Machine

ministryalbeer.jpgTalán senkinek nem kell bemutatni Al Jourgensen bácsit a Ministry frontemberét. Aki pedig vágja a csókát, az valószínűleg azt is tudja, hogy az utóbbi években őt - bár nem kérdés, hogy nagy dolgokat tett le az asztalra - nem nagyon kell komolyan venni és akkor még diplomatikusan is fogalmaztunk. Most azonban újabb zenei ötlet pattant ki súlyos elméjéből és a Surgical Meth Machine nevű projektből szerintünk az is kiderül, hogy túl komolyan azért ő sem veszi saját magát...

Tovább

Így zenél a Guns N' Roses a Troubadourban

gnr_nagy.jpg

Éppen ezekben a pecekben zajlik a Guns N' Roses hollywoodi meglepetéskoncertje a Troubadour Clubban. Az énekes Axl Rose, a gitáros Slash és a basszer Duff McKagan társai a színpadon Dizzy Reed billentyűs Richard Fortus gitáros és Frank Ferrer dobos. A rajongók az It's So Easy  és Mr. Brownstone és a Welcome To The Jungle című dalokról rövid részleteket már töltöttek is fel az Instagramra. Íme!

Tovább

Vajon milyen lenne Axl Rose az AC/DC énekeseként?

A legpocsékabb ötlet evör? Vagy mégsem?

axl-rose-angus-young-rumor-acdc-guns-n-roses.jpg

Axl mint az AC/DC frontembere? Valaki valahol igen vaskos térfát űz velünk... vagy mégsem?

Nos, mindnyájunkhoz eljutott a híre annak, hogy Axl Rose-t az AC/DC-vel egy napon látták eltávozni egy atlantai stúdióból/próbahelyről, igaz?

Ezáltal is beigazolódni látszik a pletyka, miszerint a GN’R énekese helyettesítheti Brian Johnsont a Rock Or Bust amerikai turnéjának hátralévő részében. Mert hát mégis mi dolga volna Axlnek Atlantában? Milliomos rocksztárként pusztán szeszélyből tett volna meg több ezer mérföldet, hogy bekopogtasson a bandához, és aláírassa a tagokkal a High Voltage lemezt?

Bár az AC/DC továbbra is mélyen hallgat arról, ki tölti be Brian Johnson helyét jövő hónapban a turné folytatásán, a kérdésre hamarosan megkapjuk a választ. Addig is próbáljuk meg elképzelni, mi lesz, ha az Axllel kiálló AC/DC valósággá válik...

Tovább

Leander Kills - Túlélő (Keytracks Hungary Nonprofit Kft., 2016)

Szeress úgy, ahogy gyűlölni tudnál

lktulelo.jpgKevés annyira megosztó személyiség van a magyar metalzene berkeiben, mint Köteles Leanderé. Míg egyesek szinte istenként tekintenek rá, mások enyhén szólva a hátuk közepére sem kívánják őt, kvázi szitokszó számukra bármi, ami hozzá köthető. Így aztán én úgy gondolom, hogy ennél találóbb címe nem is lehetne a frissen formálódott Leander Kills új albumának, a Túlélőnek, elvégre lassan már több ellenvéleményt kap, mint az összes többi kipécézett zenekar együttvéve.

Tovább

Itt egy videó az első Lody Kong lemezről

lody-kong-band-2016.jpgKorábban már hírül adtuk, hogy az ifjabb Cavalera tesók, azaz Max Cavalera gyerekei összedobtak egy bandát Lody Kong néven. Hozzá pedig azt is, hogy Zyon és Igor csapatának Dreams and Visions címmel hamarosan meg is jelenik egy nagylemeze, amivel már  apa és a Soulfly előtt állnak a színpadon majd több turnéállomáson is. Most pedig a megjelent lemezről itt az első videó anyag, amit a tíz szám közül a lemez címadó dalához készítettek el a srácok. Akik egy kemény, arca mászós, karcos anyagot ígértek és úgy tűnik nem beszéltek mellé. Teszteljétek ti is, itt a szokásos hajtás után, hogy jó volt-e a szó.

Tovább

Vasárnap Royal Hunt-koncert a Hajón

royal_hunt_promo_picture_2015.jpg

Új lemezével és nemrég kiadott koncertalbumával tér vissza Budapestre a Royal Hunt. Az amerikai D.C. Cooper által vezetett dán progresszív rockzenekar tizenharmadik, Devil's Dozen című stúdióalbuma tavaly nyár végén jelent meg, és a dalokat április 3-án mi is meghallgathatjuk majd élőben, az A38 Hajó színpadán. Vendégzenekarként játszik Vicky Sunday és a Rocksystem. További infók ITT.

Új Killing Joke videó - New Cold War

killing_joke_2015.jpgA tavaly megjelent Pylon című Killing Joke lemezről mi is részletesen beszámoltunk és az év végi tízes listákban - mind nálunk, mind másoknál - is több helyen feltűnt, mint az év egyik kedvence. Tagadhatatlan tény, hogy a zenekar sajátos zenei világa mit sem veszített varázsából, lendületéből, mondanivalójából. Most a lemez egy újabb számához a New Cold War című nótához készült ismét egy videó Mike Coles rendezésével. Magához a dalhoz pedig a basszusgitáros Martin 'Youth' Glover csupán annyit fűzött hozzá "Ez egy merev, kegyetlen, gépies öngyilkosság". Na ebbe tudtok most belemenni vállal, itt lejjebb a hajtás után!

Tovább

Csak mozgékonyan! Nézd meg néhány kult album borítóját GIF-be ágyazva!

metllica_masterofpuppets1.pngBiztos ti is elgondolkoztatok már néhány mozgalmasabb borítóképet nézegetve, hogy vajon hogy festenének azok mozgás közben, vagy ha életre lehetne kelteni őket. Elérkezett a nagy pillanat, az animatedcovers.com fémszívű üzemeltetői ugyanis belecsaptak a lecsóba és "lendületbe hoztak" jó pár klasszikussá érett front képet, ezekből mazsoláztunk kicsit. Jó szórakozást hozzá!

Tovább

Unlocking The Truth - Azaz jön az utcazenész kölykök első nagylemeze

maxresdefault_4.jpgNem is tudjuk kiszámolni, vagy talán el sem hisszük, hogy hány évesek lehettek ezek a srácok, amikor is egy születésnapi partin megszületett ötlet után kiálltak a Times Square flaszterjára és elkezdtek izomból metált tolni New York arra járó népecskéinek Unlocking The Truth név alatt. Ugyanis a trió felállásban zenélő srácok ezt nyomták is egy jó darabig, míg a videómegosztók és az internetes lehetőségek segítségével produkciójuk a járókelőkön túl még sok mindenkihez el tudott jutni és népszerűségük is egyre szaporább lett. Azonban a történetnek ezzel még nincs vége.

Tovább

Deafheaven (USA) & Myrkur (DK) @ Arena, Bécs, 2016.03.28.

75 percnyi károgás, blastbeat és az összes szomorú akkord, amit gitáron valaha megfogtak

img_0472.JPG

Normális ember húsvét hétfőn vagy locsolkodni megy, vagy otthon nyögi az előző napi fonott kalács meg sonka-tojás fáradalmait. Mi nem. Egy utolsó könnyhullatás az ünnepi asztalnál az ecetes torma miatt, majd délután 4-kor kocsiba be, irány a bécsi Arena. Az elmúlt hetek eseményei és a várható fokozott biztonsági intézkedések miatt igyekeztünk időben érkezni de a korai indulás ellenére sikerült rekord hosszúságú autókázást produkálni.

Tovább

Nazghor: egy kis svéd black metal

12494992_555065884655788_1107720584139245604_n.jpgSajnos, vagy szerencsére, ezt mindenki döntse el maga, de tény, hogy a felgyorsult információ áramlás korát éljük, így a rengeteg adat közül elég nehéz kiszűrni azokat, amelyek tényleg fontosak, vagy említésre méltóak. Pár napja teljesen véletlenül akadtam a Nazghor nevezetű svéd black metal bandára. Első hallásra valamiért a régi Dimmu Borgir ugrott be a zenét hallva.

Tovább

"Sokat tanultunk a halálról" - Érdekességek és tudnivalók az új Gojira lemezről

gojira-2016---travis-shinn.jpg

Nem kevés zökkenőn kellett magukat túltenni a 2012-es L'enfant Sauvage utódján dolgozó Gojira két zenei agyának, a gitáros/énekes  Joe és a dobos Mario Duplantier-nek. Nem elég, hogy a mindketten Franciaországból az USA-ba tették át a székhelyüket, új stúdiót építettek, de még az édesanyjuk elvesztésével is meg kellett birkóznia a tesóknak. De mégis milyen végeredményre számíthatunk?

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum