RockStation

Kiszivárgott az Depeche Mode album címe és néhány turnédátum?

2016. október 09. - sunthatneversets

depeche_mode_2015.jpg

Elvileg október 11-ig számol vissza nulláig a Depeche Mode hivatalos oldalán futó óra és jön a nagy bejelentés. Ami már lehet, hogy nem is lesz akkora meglepetés. Minderről a francia Ticetmasternél "gondoskodtak" írja a Lille-i székhelyű La Voix du Nord. Három nappal a bejelentés előtt ugyanis a jegyértékesítőnél megjelent, hogy a Pierre-Mauroy Stadionban május 29-én ad koncertet a zenekar.

Tovább

KÖCSÖGMETÁL - Új ZPZ-videó a Gyros című dalra

PREMIER!!!

zpz_cover_2016.jpg

A saját stílusukat "köcsögmetálként" aposztrofáló ZPZ új videoklippel jelentkezett Gyros címmel. A zenekar saját bevallása szerint a következő elemekből építkezik: zúzás, nyál, dinamika, láblógatás, agresszió, romantika, citrom, tejszínhab, ugrálás, fetrengés, utálat, puszi, érvelés, bunkóság, szeretet, provokáció!

Tovább

A Walking Dead egyik főhőse Darryl belepengethetett élőben az Anthrax Indians című klasszikusába

007df030-3388-476f-9409-6e105dacacba.jpgAkik követik az Anthrax zenekar megosztásait, nyilatkozatait, azok jól tudhatják a zenekar tagjai szintén nagy rajongói az itthon is népszerű Walking Dead sorozatnak. Amiben a felismerhetetlenségig elmaszkírozott Scott Ian buráját egyszer szét is trancsírozzák, mint zombi statisztájaként. Ami többek között azért volt lehetséges, mert a szakállkirály gitárlegenda nagy cimborája a sorozat rendezőjének, aki nem más, mint Greg Nicotero. A közös sztori azonban itt még nem ért véget.

Tovább

Új Siberian Meat Grinder videó - Egy régisulis rap arccal

1428437171_smg.jpgTalán már senkinek nem ismeretlen a Siberian Meat Grinder zenekar neve, akik az elmúlt két évben kétszer is jártak hazánkban koncertek apropóján. Az orosz thrash / hardcore betyárok most viszont épp hazai pályán nyomnak egy nagyobb turnét, amit megünnepelendő, egy friss videót is készítettek amolyan promóció gyanánt. Ebben pedig közreműködő is vendégszerepel, méghozzá egy Vasya V. nevű tag, aki orosz nyelvterületen a kilencvenes rap undergroundjában nagy respektre tett szert Kirpichi nevű csapatával. Így az amúgy angol nyelvben utazó brigád, most anyanyelven is megszólal az új videóban. Amit itt a hajtás után találtok.

Tovább

Harcos harmincadik születésnapot a Slayer Reign in Blood című mesterművének

Avagy egykor lerúgott gyerekszobáink emlékére...

slayer_cover.jpgAbban az évben, azaz nyolcvanhatban, már két legendásan gyilkos album is beépült a korai metál rajongók szervezetébe. Valószínűleg első hallgatás után és a sejtszerveződés szintjén is. Az egyik a Metallica Master of Puppets, a másik a Megadeth Peace Sells című lemeze volt. Amik akkor olyan forradalmi határfeszegetésnek tűntek még saját korábbi anyagaikhoz képest is, amit már lehetetlennek tűnt továbbgondolni, lepörögni vagy túlüvölteni. Aztán utóbbit csupán pár héttel később követte még egy lemez 1986 október 7-én, amivel olyan rideg, metsző él ejtett csúnya sebet a mindenkori metál történelem már addigra jól kiedzett testén, ami előtte még soha nem tapasztalt fájdalmak forrása lett. Ez volt a Slayer harmadik nagylemeze. Aminek a címe Reign in Blood.

Tovább

Három órás koncertet ad Budapesten a The Cure

the_cure_2013.jpg

Az angol gitáros-énekes Robert Smith együttese, a rocktörténet legnagyobb hatású zenekarai közt számon tartott The Cure idén egy óriás turnéval summázza négy évtizedes karrierjét: a tavasszal Észak-Amerikában kezdett, majd nyáron Új-Zélandra és Ausztráliába is átérő 77 állomásos körútnak egy szeptemberi Wight-szigeti fesztiválfellépés után most a héten indul a kontinentális európai szakasza, melynek részeként a magyar közönség is kap egy háromórás koncertet október 27-én a Budapest Arénában.

Tovább

Fury - Itt van még egy új Amaranthe-dal

amaranthe_2016.jpg

Nemrégiben már mutattunk egy eléggé poposra sikerült új dalt az Elize Ryd vezette Amaranthe október 21-én Maximalism címmel megjelenő új lemezéről. Most a Spotify-n debütált a második új nóta Fury címmel, melyet ITT lehet meghallgatni, valamint alább egy rövid előzetesben több dalba is belefülelhettek. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar november 15-én a Barba Negra Music Clubban játszik.

Tovább

Hallgasd meg az új Green Day lemezt!

Plusz itt egy dalszöveges videó és egy dal felvétele Jimmy Fallon esti showjából

green_day_2016.jpg

Tegnap jelent meg a Green Day új lemeze Revolution Radio címmel. Új dalokat bőven mutattunk eddig is, de alább most itt a teljes lemez, tessék meghallgatni. A Youngblood című dal pluszban még egy szöveges videót is kapott, alább azt is meg lehet nézni. A zenekarhoz kapcsolódó hír még, hogy csütörtök este a Jimmy Fallon esti showjának vendége volt a zenekar, ahol a Bang Bang című dalt játszotta a jövő évi Nova Rockon is fellépős csapat.

Tovább

Itt egy új Pink Floyd videó, hamarosan jön egy box-set is!

pinkfloyd1973.jpgEgy régi dalra készített videóval állt elő a Pink Floyd. A legendás brit banda a Childhood's Endre készített egy kisfilmet, melynek természetesen promóciós célzata van. Az annak idején az Obscured By Cloudson megjelent Childhood's End része lesz annak a box-setnek, mely a zenekar első hét évét lesz hivatott bemutatni.

Tovább

Csukott szemek - Itt egy új Watch My Dying dal!

WMD 2013 3.jpgGőzerővel készül a Watch My Dying legújabb EP-je, a 4.2. Az előzetes ígéretek szerint nyersebb megszólalású anyagról korábban már találkozhattatok A Nagy Számok Törvényével, most pedig egy újabb sulyoktömb, a Csukott Szemek lett nyilvánosan elérhető. A dal a szorgosabb koncertlátogatóknak már ismerős lehet, hiszen Gaobrék már nyomatják egy ideje. Mi csak annyit tudunk hozzátenni, hogy eszeveszett súlyról van itt szó!

Tovább

Living In Lye - Itt a negyedik új Red Fang nóta

red_fang_2016_1.jpg

Jövő pénteken, azaz október 14-én érkezik a potlandi Red Fang negyedik albuma Only Ghosts címmel, melyről a csapat eddig is szorgalmasan osztott meg új dalokat. A Ross Robinson producerelte új albumról Living In Lye címmel alább már a negyedik dal hallgatható meg. Azoknak, akik lemaradtak az előző háromról, azért odatettük mindegyiket.

Tovább

Hallgasd meg a The Devil Wears Prada új albumát!

TDWP.jpgA Rise Records, ahogy a Sumerian is, halad a korral. A frissen megjelent, vagy épp pár napon belül megjelenésre váró korongjaikat felrakják a netes videómegosztóra, így mindenki egy korrekt minőségben, hivatalos forrásból élvezheti a kedvencei friss termését. Ebbe a "mozgalomba" szállt be a The Devil Wears Prada ma megjelent friss lemeze, a Transit Blues is. Csekkoljátok csak!

Tovább

In The Woods ... - Pure (Debemur Morti, 2016)

Spanyol viasz Norvégiából

13528244_10153514395396541_1372911363921084267_o.jpg

Az In The Woodsról gyakorlatilag semmi előzetes ismeretem nem volt. Ezt könnyű azzal magyarázni, hogy a norvég banda olyan közegben mozgott, ami engem speciel nem nagyon tudott magához édesgetni. Heavy metál, kis blackes, kis prog rockos, darkos beütéssel. Mindezt 1995 és 2000 közt, tehát még időben is pont akkor, amikor gombamód megszaporodtak a metált újraértelmező formációk. Tavaly pedig tizenöt évnyi hallgatás után álltak újra össze.

Tovább

Sültkrumplirock - Avagy ilyen a Mac Sabbath élőben!

macsabbath.jpgA Consequence of Sound Youtube csatorna Treehouse sessionjeinek köszönhetően három új videóval jelentkezett a 2014-ben világra hozott Mac Sabbath. Az erősen WTF kategóriájú, speckó tribute zenekar a Black Sabbath klasszikusait eleveníti fel (nem is rosszul), viszont a szövegek és a képi világ is a McDonaldsos világlátás kifigurázására megy rá, érdemes rákukkantani egyszer-kétszer, mert a poénfaktor erősen odaver! Say no to drugs, mi? Hiszi a piszi...

Tovább

Hallgasd meg a Pantera Floodsjának korai verzióját!

pantera942.jpgPontosan két hét múlva kerül a boltok polcaira a Pantera idén 20 éves The Great Southern Trendkilljének 20th Anniversary Edition névre keresztelt verziója, mely az újrakevert klasszikus lemez mellett egy bónusz korongot fog tartalmazni. A plusz CD-n a lemez minden dalának egy spéci verziója fog figyelni, melyek közül az egyik a lent is hallható Floods még nem véglegesre kevert verziója.

Tovább

Decemberben új lemezt ad ki a Rolling Stones

... igaz blues-feldolgozásokkal

djh-rolling_stones_cuba_concert007.jpg

Lehetett tudni már egy ideje, hogy valami fő a Rolling Stones konyhájában. Tegnap megérkezett a bejelentés egy új lemez képében, amely december 2-án érkezik Blue & Lonesome címmel. A dolog szépséghibája, hogy a lemezen kizárólag bluesfeldolgozások lesznek, mégpedig 12 dal formájába. Alább a Just Your Fool című 1953-as Buddy Johnson dal Rolling Stones-osított változatába lehet belefülelni.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum