RockStation

Januárban Budapesten koncertezik a Destruction!

2016. november 06. - sunthatneversets

destruction_2016.jpg

A germán thrash metal egyik nagyágyúja a Destruction május közepén jelentette meg tizennegyedik albumát Under Attack címmel. A lemez kiadását turné is követte, melynek második köre január 30-án Budapestre is elér, ekkor ugyanis a Dürer Kertben játszik a zenekar. További infók ITT.

Tovább

Vegyél magadnak Iron Maiden csúnyapulcsit!

1280x720.jpgIgaz, hogy még majdnem két hónap van addig, de már mindenhol beindult a karácsonyi szezon. Díszítik az utcákat, a mécseseket gyorsan arrébb söpörve már a csokimikulások vigyorognak ránk diabéteszes álmaikat hajszolva. Lassan jönnek majd a nagy leárazások, akciók is, az egymást taposás, káromkodás, csapkodás, költekezés, hitelek... A karácsonyi idill. Gondoljátok csak át! Ugye mennyivel jobb lenne, ha mindezt egy Iron Maidenes karácsonyi mintás pulcsiban abszolválhatnátok? Idén újra szert tehettek egyre, mi meg jól megmutatjuk, hogy hogyan is néz ki ez a csoda.

Tovább

Ma este Planet Of Zeus a Dürerben!

planet_of_zeus_2.jpg

A Desszert Feszt hetedik felvonásának keretében a magyar közönség számára egyáltalán nem ismeretlen, görög stoner rock banda a Planet Of Zeus ma este mutatja be új lemezét a Dürer Kert kistermében. Bemelegít a Basement Haze. Érkezzetek időben, nézzétek meg a magyar bandát is! További infók ITT.

Tovább

Nézz meg egy felvételt az utolsó Twisted Sister buliról!

4975_photo.jpgOktóber végén hivatalosan is elbúcsúzott a nagyközönségtől a Dee Snider vezette Twisted Sister. A Forty And Fuck It - The Final Tour névre hallgató utolsó kanyar záróállomása Dél-Dakotában volt, Sioux Fallsban, október 22-én. Erről a buliról nézhetitek most meg a You Can't Stop Rock N' Rollt.

Tovább

Mastodon - Dalrészlet a stúdióból

mastodon_2016.jpg

Éppen a héten írtuk meg, hogy ha hihetünk a zenekari beszámolóknak, akkor a jövő év elején a boltok polcaira kerülhet a Mastodon legújabb, egyelőre még cím nélküli, de az biztos, hogy kétlemezes új albuma. Az első lemezen teljes zenekari kompozíciókat, a második korongon Brent Hinds gitáros dalait tartalmazó albumhoz már csak néhány pici apróság kell és kész is lesznek az október óta tartó felvételekkel, melyek a legendás producerguru Brendan O' Brien irányításával zajlanak. Alább egy rövid dalrészlet, egy elrontott gitárszólóval.

Tovább

Itt az első dal a Tankcsapda feldolgozás-albumáról!

tankcsapda_promo_amerika_letoltheto_foto.jpgMegérkezett az első fecske a Tankcsapda november 22-én megjelenő dupla lemezéről, a Dolgozzátok fel!-ről. Ahogy a név is mutatja, egy spéci feldolgozáslemezzel lesz dolgunk, melynek az első korongján A TCS mutatja meg, hogy is kell klasszikusokat játszani, a második CD-n pedig különböző előadók róják majd le a tiszteletüket Lukácsék előtt. Az első kiszivárogtatott dal pedig nem más, mint Charlie - Mindenki valakiének az átirata, természetesen az album első feléről.

Tovább

Oh No - Nézd meg a Bring Me The Horizon új videóját!

bmth-15.jpgA napokban debütált a kezdeti deathcore vonaltól igencsak eltávolodott Bring Me The Horizon új klipje, az Oh No. A bandát pont emiatt az átalakulás miatt sorra ostromolják az egykori fanok, de be kell látni, hogy kellően tág látókörrel ez a zene is igencsak fincsi tud lenni. Lássuk csak, mit tud az egyébként könnyed hangvételű dalocska, amely eredetileg a tavalyi That's The Spirit albumon jelent meg.

Tovább

Hallgass meg egy demós dalt a Triviumtól!

2016.jpgDecember 2-án jelenik meg a Trivium legújabb kiadványa, mely az első lemezük, a 2003-as Ember To Inferno újrakiadása lesz. A "sima" újramegjelenésen kívül lesz egy Ab Initio névre keresztelt kétlemezes verzió is, melynek a második korongján egy nagy adag ritkaságot halmoztak fel a floridaiak. Erről a bónusz korongról hallható most a The Storm, mely annak idején eredetileg még a zenekar háromszámos demóján kapott helyet.

Tovább

Jön az új Dropkick Murphys album - Ahhoz meg itt egy új szöveges videó

dropkick_murphys_2016.jpg

A nagy népszerűségnek örvendő bostoni ír Dropkick Murphys ismét új albummal jelentkezik. Immáron kilencedszer, több mint húsz éves fennálásuk óta. A 11 Short Stories of Pain and Glory című anyag pedig január 7 - én jön majd ki hivatalosan. Amit majd egy Európa turné is követ, aminek budapesti időpontja nincsen, de az igaz táncoslábúak Bécsben azért megnézhetik őket január 20 - án. Míg azonban ezek várakozósak, addig az album Blood című dalához készült videó már itt figyel a továbbklikk után. Frissen. Melegen. Nem szomjasan. De nem mereven.

Tovább

TOP 10 stoner rock album

keep-calm-and-listen-to-stoner-rock.jpg

Sivatag, benzinfalóval cirkálás, szabadság érzet. Stoner? Stoner! Sötét, mélyre hangolt, lassú szólamok gonoszul arcba vágva. Stoner? Stoner! És folytathatnánk a sort megannyi jelzővel, amire rá lehet húzni ezt a műfaji kifejezést, ami nagyjából annyit tesz, hogy ’füves rock’. A spangli füstbe burkolt hangulat egy jó kiindulási pont lehet, de így is végeláthatatlan viták témája tud lenni, hogy mi fér bele a stonerbe, mi az, ami már nem stoner. Ez a lista is azzal próbálkozik, hogy ezt a nehezen behatárolható műfajt górcső alá vetve kimazsolázza a gyöngyszemeit –akárcsak ez a tizes-. Blaze it!

Tovább

Innen Assassins címen itt egy új Animals As Leaders dal

43857_2_ver1474306951.jpgA harmadik friss szerzeményt is megmutatta a nem is olyan régen nálunk is fellépő, november 11-én pedig új lemezzel jelentkező Animals As Leaders. A modern prog metal egyik legmarkánsabb zászlóshajójának új nagylemeze The Madness Of Many néven fog a jobb boltok polcaira kerülni, melyről a friss Inner Assassins mellett a másik két megszellőztetett dalt is lekagylózhatjátok.

Tovább

Átalakítják a Wacken területét

wacken_2015_1.jpgA Wacken Oper Air minden metalos számára egy fogalom, már-már maga a megtestesült gitárzenei Szentföld, melyet maguk a látogatók is Holy Wacken Landként emlegetnek. Aki oda eljut, egy minden igényt kielégítő óriás kegyeibe helyezi magát - de mint tudjuk, az időjárás és a tömeg összhangja nem mindig hozta a várt eredményt, így a környéket egy kis ráncfelvarrásnak kellett alávetni.

Tovább

Kövesd le, mint a tv tornát - Avagy csekkold, hogy pattog a Turnstile zenekar

turnstile.jpgTalán picit beszélhetünk az egész hardcore színtér nevében akkor, amikor kijelentjük, hogy a mindössze egy nagylemezt és három kislemezt felvonultató Turnstile zenekar a kezdetektől nagy elismeréseknek örvendett a műfajért rajongók részéről. A lassan két éve megjelent Nonstop Feeling című anyaguk pedig valóban klasszul húzza be a Rage Against the Machine pattogós funkys vonalát és pakolja mögé a korai straight edge - youthcrew dallamvilágot, vehemenciát. Amit elsőosztályú és abszolút impulzív élő fellépéseiken is jól demonstrálnak. Ebbe kóstolhatsz bele és követheted le, mint a tv tornát, természetesen itt lejjebb, ahol a csapat egy pár nappal ezelőtt felvett teljes philadelphiai koncertje pörög.

Tovább

Szimfo Of A Down - Így hangzik a Chop Suey! nagyzenekari átszerelésben

soad2015.jpgMegvan a három héttel ezelőtti cikkünk, ahol a Tool Schismjét alakította át nagyzenekari köntösbe a lelkes fiatal orkesztra? Pont ők, pont ugyanolyan fullos minőségben gyúrták át a System Of A Down idén 15 éve megjelent klasszikusát, a Chop Sueyt is, melynek nem mindennapi eredménye itt, lent már le is csekkolható. Spoilerveszély: bruttttálisan király lett ez is!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum