RockStation

Brutal Assault fesztiválajánló 1. rész

2017. június 22. - Frogfoot

brutal_assault_2017_i.jpgIdén Augusztus 9-12 között rendezik meg a 22. Brutal Assault fesztivált. A 2017-es felhozatalnak a szokás szerint külön cikksorozatot szenteltünk, beharangozó A-tól Z-ig:

AMORPHIS
Az Amorphis a színtér egyik legaktívabb csapata, állandó vendége a fesztiváloknak és idén tovább bővíti nemzetközi jelenlétét a BA '17-en való részvétellel. Az Amorphist 1990-ben alapította a gitáros Esa Holopainen és a dobos Jan Rechberger, a finn zenekar a kezdeti death metaltól a tisztább, melodikusabb, progresszívebb hangzás és a népzenei motívumok felé fordult zenéjében a második albumon a Tales from the Thousand Lakesen amely dalszövegeinek forrásául a finn nemzeti eposz, a Kalevala szolgál és ez hozta meg számukra az igazi áttörést.

Az utolsó lemezükről itt írtunk:
http://rockstation.blog.hu/2015/09/24/amorphis_under_the_red_cloud_238


ARCHITECTS
Brighton Építészei visszatérő vendégei a fesztiválnak aminek elsősorban a fiatalabb generációk örülhetnek. A banda élőben abszolút meggyőző őszinteséggel és energiával zenél. A zenekar nehéz időszakon van túl: Tom Searle, az alapító-gitáros mindössze 28 éves korában hunyt el de a kiválóan sikerült új album végképp a metalcore igazi nagyágyújává tette a zenekart.



AUGUST BURNS RED
A  2003-ban egy  középiskolában alakult zenekar melódi-metalcoreként kerültek besorolásra, a melodikus gitárriffeket és sokféle hatással rendelkező összetett hangszerelést alkalmazó zenekar bátran kísérletezik különböző hatásokkal változatosabbá téve zenéjüket.

2015-ös lemezükről itt írtunk:
http://rockstation.blog.hu/2015/07/07/tuzesen_sut_le_a_nyari_nap_sugara_august_burns_red_found_in_far_away_places



ARKONA
Az orosz zenekar szláv melódiákon és pogány miszticizmuson alapuló folk metalt mutat be a fesztivál közönségének. Szövegeiket az ősi szláv hitvilágból és népi történetekből merítik, de orosz népdalokat is játszanak.



BORIS
A japán trió igazi kultzenekar. A pszichedelikus rock és a doom mezsgyéjén járó kísérletező zenéjük védjegyének számítanak a torzított gitárok, és az improvizált, hosszan kitartott effektezett szólók, valamint Takeshi énekdallamai.

2014-es lemezükről itt írtunk:
http://rockstation.blog.hu/2014/06/30/csokolom_itt_az_eves_boris_boris_noise



CLAWFINGER
A zenekar 2013-ban emlékezetes koncertet adott a fesztiválon majd nem sokkal később egy a Facebookon kiírt üzenettel jelentették be feloszlásukat. Az elmúlt években csak a nagyobb nyári fesztiválokon léptek fel néhány alkalommal és idén is kivételes alkalomnak számít a megjelenésük a BA '17 fesztiválon!



CROWBAR
A Crowbart mindig jó látni, különösen, hogy a The Serpent Only Liesra Sexy T. is visszatért. A Crowbar erőssége nem egyszerűen a jó dalok, hanem az eredetiség és Kirk Windstein markáns hangja és gitárjátéka.

Utolsó lemezükről itt írtunk:
http://rockstation.blog.hu/2016/11/16/crowbar_serpent_only_lies_e1_music



DECAPITATED
Lengyelország egyik legjobb és leghíresebb death metal zenekara elég hányattatott sorsú banda. A zenekar bár death metal-t játszik, elég nehéz kategorizálni de lényegében a  technikás death metal a specialításuk. Július elején várható új lemezük Anticult címmel ami már a hetedik lesz a sorban.

2014-es lemezükről itt írtunk:
http://rockstation.blog.hu/2014/10/07/a_megfelelo_egyensuly_decapitated_blood_mantra



DEMOLITION HAMMER
A Demolition Hammer egy igazi old school amerikai thrash metal zenekar, a höskorban 1986-ban alapították és mindhárom lemezüket klasszikusként tartják számon  a stílus rajongói. 22 év szünet után 2016-ban alakultak újjá és az első bulijukra mindössze néhány perc alatt kelt el az összes jegy! Most a BA'17 közönsége is olyan szerencsés, hogy láthatják ezt a kultikus zenekart.



DEVIN TOWNSEND PROJECT
Devin Townsend a metal Deadpoolja (copyright by theshattered)  ismét visszatér a Brutal Assaultra ahol már többször bizonyította, hogy az extrém metal közönséget is könnyedén az ujja köré csavarja. Ez nem egyszerűen koncert lesz, hanem   zenei esemény!

2016-os lemezéről itt írtunk:
http://rockstation.blog.hu/2016/08/30/devin_townsend_transcendence_insideout_music



ELECTRIC WIZARD
A Black Sabbath nyomdokain járó brit zenekart kultikus tisztelet övezi. A '70-es évek pszichedelikus világát idéző zenéjük  okkult-doom metal és ezt náluk senki sem játssza hitelesebben!

2014-es lemezükről itt írtunk:
http://rockstation.blog.hu/2014/10/02/satan_lobbi_electric_wizard-_time_to_die



ELUVEITIE
A Svájcban alakult folk metal zenekar a kelta népi zenével kombinálta a metalt és  a tradicionális zeneszerszámokat, mint például a tekerőlant, mandola, ír vagy skót duda, a dalszövegeik pedig utalásokat tartalmaznak a kelta mitológiára.



EMPEROR
A műfaj egyik legelismertebb és legnagyobb hatású zenekara a norvég black metal alapvetés egy Facebook posztban jelentette be, hogy ismét színpadra lépnek amihez az Anthems To The Welkin At Dusk megjelenésének húszéves évfordulója szolgáltatja az apropót és az első biztos időpont a  Brutal Assault fesztivál! "Emperor rajongók! 2017-ben visszatérünk néhány exkluzív fellépés erejéig, melyeken a teljes Anthems To The Welkin At Dusk lemezt elő fogjuk adni. A legjobbakat! Insahn, Samoth, Trym."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9212611595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum