RockStation

Exploited koncert Wattie nélkül?! Simán! Sold out punk koncert a Dürer kertben!

2017. április 23. - csigaur

casubp3.jpg

Brutális várakozás előzte meg a soron következő magyarországi The Exploited koncertet. Ebben az évben lesz majd a punkok punkja – Wattie- 60 éves és ehhez a kerek évfordulóhoz egy csodás turné is dukál. Sajnos főhősünk egészségügyi állapota közbeszólt, hiszen a negyedik állomás után olyan súlyos szívrohamot kapott, hogy ha nincs azonnali orvosi beavatkozás, akkor bizony megtörténik a tragédia. Az öreg kórházban, de ahogy ő is és a zenekar is akarta, nem mondták le a turné további állomásait, így pénteken a Dürer kertben lehetett látni az Exploited-et, igazi, Wattie nélkül.

Tovább

Negative Slug (HR), Manic Miner, Her Highness, Basement Haze @ Trafik Klub, 2017. április 22.

4!

18056914_1516754401671055_6054913359834043232_n.jpgNégy underground zenekar. Négy eltérő karakterű zene. Négy külön buli és kis túlzással kb. négy fizető vendég. Így lehetne leírni a szombat esti Trafik Klubos sludge/doom estét, amelyre érthetetlenül kevesen látogattak el. Oké, érthető, hogy sok nagy név fordult/fordul meg mostanában Magyarországon, Budapesten, vagy úgy általában a környéken, de azért érdemes odafigyelni kicsit az underground életre. Ez az este meg is mutatta (volna), hogy miért.

Tovább

Stúdióban Slash! De min ügyködik éppen?

0slash_arena2015_17.jpgPénteken tweetelt egy képet a jelenleg éppen a Guns N' Rosessal turnézó Slash, amelyen tisztán látható, hogy valami felvételen dolgozik. Az biztos, hogy korábban volt róla szó, hogy esetleg valami új Guns N' Roses téma várható az éppen újraegyesült és hatalmas sikereket elkönyvelő zenekartól, de hogy az van-e épp gyártás alatt, azt nem tudni.

Tovább

Stone Sour - Előzetes érkezett az új albumhoz

stone_sour_band_1.jpg

Ahogy azt már korábban is írtuk a Roadrunner gondozásában valamikor júniusban jelenik mag a Corey Taylor vezette Stone Sour új lemeze Hydrograd címmel. A lemez Fabuless című című dalára a héten forgattak videót, míg maga a dal valószínűleg a jövő héten debütál. A lemezhez minden estre most érkezett egy bizarr előzetes, amit alább lehet megnézni.

Tovább

Akkor jöjjön egy friss Rise Against szerzemény!

rise_against_wolves_final.jpg2014 után újra friss anyaggal jelentkezik az amcsi punk rock banda, a Rise Against. A friss anyag, melyen a lent hallható igen ütős The Violence mellett még tíz dal lesz megfülelhető, június 9-től lesz elérhető. A lemez a Wolves címre fog hallgatni, a pontos dallistát a videó alatt, a borítót, itt, fentebb találjátok.

Tovább

Szolgálhatunk egy jóféle apokalipszissel úgy Dimmu Borgir módra?

dimmu2016.jpgMár csak alig egy hét van hátra (egész pontosan péntek lesz a napja) és megjelenik a Dimmu Borgir szimfonikus dupla kiadványa, a Forces Of The Northern Light. A monstre kétlemezes, két koncertet megörökítő, ráadásul egy dokumentumfilmmel megtámogatott kiadványhoz ezúttal a zenekar egyik, ha nem 'A' legnagyobb szerzeményét, a Progenies Of The Great Apocalypseot hozták ki feltehetőleg utolsó ínycsiklandozónak, mielőtt a rajongókra szabadítják a többórányi szimfo-black áradatot.

Tovább

Road, AllSuckAll @ Roxxy, Tatabánya 2017. 04. 21.

Itt csak az elég a fontos

roxxy.jpgFurcsa dolog, hogy elmegy az ember Magyarország egyik legnagyobb rockzenekarának koncertjére csak azért, hogy megnézze az előzenekart. Márpedig ezúttal nálam ez pontosan így történt. Félreértés ne essék, nagyon szeretem a Roadot, sőt, már az első albumuk óta követem, figyelem a banda körüli eseményeket, imádom Mátéék zenéjét, mégis most személyes kapcsolatok révén az AllSuckAllon volt a hangsúly számomra.

Tovább

Amikor a Tisztán a Cél Felé a nyolcvanas évek punkjaival az Örökségnek együtt tiszteleg

18033042_10154894373264597_9076417065808180795_n.jpgA számtalan egri hardcore banda összességében mindig is elmondta, hogy leginkább a hazai hc / punk színtér volt rájuk a legnagyobb hatással. Ahogy a Tisztán a Cél Felé zenekar sem mondott soha mást. Ha másokról beszélt, akkor mindig az előttük járókról beszélt. A tagságában most megint nagyobbat változó banda pedig ahogy eddig is ezen a vonalon járta az útján, ezután is ezt teszik. Öt nagylemez után, új felállásban most egy nyolcszámos kislemez érkezik, amit még Gerivel vettek fel, aki miután külföldre ment már sajnos nem tagja a csapatnak.

Tovább

Ilyen az amerikai álom Papa Roach módra, azaz itt egy új dal az új nagylemezről!

papa_roach_2017.jpgMájus 19 az a nap, amikor a boltok (és fanok) polcaira, a rajongók kezébe, vagy éppen a valamelyik digitális lejátszójukra kerülhet hivatalosan is a Papa Roach legújabb nagylemeze, a Crooked Teeth. A nagylemezről már több dalt is megmutattunk nektek (a biztonság kedvéért azért itt, lentebb is felsorakoztatjuk őket), most pedig itt a sorban következő dal, a rapelős verzével felvértezett, egész jóságos American Dreams.

Tovább

Visszahúz a blues - Rex Brown szólólemezt készít

rex.jpgAz egykori Pantera basszusgitáros Rex Brown, aki az aranykor után a Kill Devil Hills zenekarban is tolta, most szólóalbumot készül készíteni. A lemezen gitáron és basszusgitáron is ő fog játszani. Dalszerző társa pedig a Nashville város zenei életének egyik ismert arca Lance Harville lesz. A produceri munkát Caleb Sherman végzi majd, aki leginkább country lemezeknél segédkezett korábban. Ha ezekből pedig még nem rajzolódott volna ki, akkor leírjuk, hogy ez egy alapvetően blues lemez lesz. Azaz Rex Brown is az a metál arc, aki végül visszatér a gyökerekhez ezzel a Smoke On This című lemezzel, ami július 28 - án jelenik majd meg. Az első publikus dalt a lemezről pedig itt hallhatjátok. A hajtás után.

Tovább

Egy mosoly mindennél többet ér, azaz ilyenek lennének a durci metalcsillagok vidám arcszerkezettel

Foo Fighters20142.jpg"Mosolyogj fiam, ha fényképeznek!" - mondták már biztos mindenkinek, még ha lány is az illető, a fotózások előtt. Erről persze a rockzenészeket nem minden esetben tájékoztatták a felmenőik, hiszen általában durci arckifejezések, grimaszok, vicsorgások tarkítják a legtöbb csapat promóképeit. A modern technika persze itt is besegített a dologba, a lenti összeállításba olyan muzsikusok kerültek be, akik nem éppen a széles, harminckét fogas vigyorról ismerszenek meg, mégis sikerült mosolyt montázsolni az arcukra.

Tovább

Tudj meg mindent Roger Waters új albumáról!

roger_waters_10.JPGMegérkezett a június 2-án megjelenő új Roger Waters album, az Is This The Life We Really Want? borítója, dallistája és első hivatalos dala, a Smell The Roses. A Pink Floyd legendás egykori basszusgitárosa legutóbb 1992-ben jelentkezett friss anyaggal, az Amused To Death-el, nálunk legutóbb a The Wall koncertfilm révén olvashattatok róla bővebben, de mindkét magyarországi koncertjéről is írtunk annak idején.

Tovább

Csók Finnországból - Avagy így díszítették fel KISSesre a helsinki vasútállomást

0kiss2010_11.jpgMájus 4-én látogat majd el Finnországba a KISS, akik tiszteletére (és nyilván a buli promózására) a két KISS őstag, Paul Stanley és Gene Simmons arcfestésével dekorált maszkokat kapott a helsinki vasútállomás két kőből készült szobra. Az egyébként is robosztus, talán kicsit még félelmetesnek mondható alkotások így még metalabbnak hatnak, nem mintha a skandináv állam nem lenne egyébként is elég fémszívű. Kár, hogy a másik két társuk nem kapta meg a másik két klasszikus KISS arcfestést.

Tovább

Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n

quimby2016.jpg

Hazánk egyik legnépszerűbb koncertzenekara, a Quimby tavaly ünnepelte 25. születésnapját, a jubileumra pedig saját csodavilágukká varázsolták az Arénát. A grandiózus koncertet szerencsére nem hagyták az emlékek között veszni, így április 20-tól megvásárolható DVD-n, a kijelölt MOL kutakon.

Tovább

"Eddig is jobban éltünk, mint megérdemeltük" - Interjú az idén 30 éves AMD zenekarral

l1150012.JPGMég két hete sincs, hogy a Dürer Pincében sikerült elkapni az AMD zenekar teljes tagságát egy próbán, ahol épp a ritkán játszott számokból csiszoltak össze párat a következő, kellőképpen jelentős koncertjük kapcsán. A ritkán játszottakból és a régiekből, ahova közben Füleki Sanyi is becsatlakozott, akit ma már más bandákból ismerhetünk, de úgy huszonhét évvel ezelőtt még ő is az AMD zenekart erősítette. Az a bizonyos koncert pedig mindenképpen rendhagyó lesz, hiszen a harminc éves AMD legendáját hívatott ünnepelni április 29 - én szintén a Dürer Kertben. Kiskovács, Sík, Lörke, és Seza, akik ma a zenekart alkotják. Illetve mellettük az olyan korábbi tagok, mint Csiszi, Füleki Sanyi és Cséb, akik részben a régi számok szerzői is. Meg a két igen jóképű vendégzenekar, akik természetesen a Leukémia és a Bandanas lesznek, ha már a Budapest Hardcore ünnepel. Ennek a koncertnek és magának a zenekar harminc éves fennállásnak az apropóján beszélgettünk a Sanyival spontán kiegészült zenekarral.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum