RockStation

Satelles lemezbemutató szombaton az A38 Hajón

2018. május 17. - sunthatneversets

satelles_2017.jpg

Áprilisban jelent meg a Satelles második nagylemeze Some Got Saved címmel a Pongo Pongo Collective gondozásában, amit barátaikkal, a Bluesbreaker, a HANØI és a T O U C H társaságában ünnepelnek majd az A38 Hajón május 19-én.

Két évvel a The Wolf You Feed után a érkezett a Some Got Saved, ami a rendszerváltásról és annak utóhatásáról szól. Az album kilenc új dala a vasfüggöny feldarabolása óta felnőtt nemzedékről és nemzedéknek íródott, akik keresik a helyüket a világban, csalódnak, keresnek, menekülnek, és akik rákényszerülnek arra, hogy otthonuktól távol kezdjenek új életet. Az első kislemez, az Abandoned Kingdom a Recorderen, a Visions Magazine felületén és az Idioteqen, a második, a Megáll az idő című Gothár Péter film által ihletett Time Stands Still a Lángoló Gitárok és a No Echo felületén debütált még márciusban. A borítót a katalán Branca Studio készítette, aki a Queens of the Stone Age-nek, a Foo Fightersnek, a Tribulationnek vagy a Converge-nek, Grave Pleasuresnek is csinált már pólótervet, artworköt, a felvételek pedig a SuperSize Recordingban zajlottak, Dexter vezénylésével.

Márciusi Aurórás koncertje után máris visszatér Budapestre új lemezével az ukrán Quicksand, avagy a kijevi Bluesbreaker! A kilencvenes évek post-hardcore-ját, stoner rockját és grunge hangzásvilágát újragondoló zenekar már a Palais Ideal dalaival tér vissza az A38 Hajó fedélzetére, ami kétségkívül az idei év egyik legfontosabb európai hardcore/punk kiadványa lett.

Legutóbbi, ötszámos kiadványával a debreceni HANØI eddigi legkiforrottabb lemezét jelentette meg, aminek dallamvilágában éppúgy megjelent az ezredfordulós hardcore/punk, mint a magyar punkkultúra gyökerei és az a szenvedélyes hozzáállás, ami a Látóképek atmoszféráját is meghatározta. Nem véletlen, hogy a Csak egyszer éltünk az Index 2017-es toplistáján is a 10. helyig jutott a stáb kedvenc hardcore/punk kiadványaként: ahogy az sem véletlen, hogy napjaink egyik legmeghatározóbb hazai zenekara a Hanoi.

És ha a Hanoi az egyik legmeghatározóbb, akkor a T O U C H kétség kívül az egyik legizgamasabb itthoni friss hardcore/punk zenekar, akik a Rearrangement dalaival nemcsak az InEffect évzáró toplistájáig, vagy a Straight and Alertig jutottak, de a Defeaterrel is turnézhattak, a lemezen pedig vendégként a TruexColours frontembere, Olivier is közreműködött. A kelet-európai Lion of Judah még nagy dolgokra hivatott, és már most is mindannyian büszkék lehetünk rájuk.

A program megvalósítását a nemzetközi tehetségek mobilitását segítő Kreatív Európa projekt, a Liveurope, valamint a Budapesten kívüli zenekarok fővárosi koncertezéseit támogató Hangfoglaló Program támogatja.

A koncertekről további infók ITT találhatóak.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6713965486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum