RockStation

Emblematikus art-rock zenekar az A38 Hajón

Trail of Dead-klubkoncert augusztus 5-én

2018. július 30. - sunthatneversets

trail_of_dead.jpg

Az idei nyár egyik legfontosabb gitárzenei klubkoncertje kétségkívül az ...And You Will Know Us by the Trail of Dead, azaz rövidebben a Trail of Dead fellépése lesz augusztus 5-én az A38 Hajón. Az ezredforduló emblematikus indie-artrock zenekara egedülálló módon ötvözi a no-wave kultúrát a progrock hagyománnyal, és immár húsz éve járja tökéletesen önazonos útját.

Jason Reece és Conrad Keely közel negyedszázada álmodta meg saját zenekarát, és a ’Trail of the Dead már a kezdeti működésében is a XX. század egyik legizgalmasabb produkciója volt. Mivel a tagok épp annyiban merítettek inspirációt a nyolcvanas évek no-wave kultúrájából, a Sonic Youth és a Melvins erőteljes előadásmódjából, mint a Rush, a Genesis vagy a Pink Floyd progresszív rockzenei felfogásából.

A ’Trail of the Dead hangzásvilága is épp annyira lehetett mindig intenzív, amennyire a zenekar saját életműve is mindig a végletekig megkomponált dalokból tevődött össze. Nem véletlen, hogy az art rock, mint jelző, jóformán nem is fedi le a zenekar sokrétűségét: zenei világukkal nemcsak új dimenziót nyitottak a gitárzenei progresszivitásnak – olyan zenekarok előtt járva, mint a Dredg vagy a Cog –, hanem az ezredforduló emblematikus indie-zenekarává is válhattak. A kritika éltetésén túl az Interscope-os háttér is üstökössé tette a produkciót. A tagok a milleniumot követően nemcsak artisztikus, hanem életútbeli szabadságra is vágytak: innentől datálva napjaink ’Trail of the Deadje is épp annyira önazonos saját üzenetében, mint arculatában vagy hangzásvilágában.

A kollektíva nemcsak fontos társadalmi ügyek mögé áll be, hanem a folyamatos tanulni vágyás jegyében zenéje is állandóan változik, és reagál a zenekart körül ölelő kor sajátosságaira. Ez biztosítja, hogy a ’Trail of the Dead mindmáig napjaink egyik legaktuálisabb, artisztikus értelemben is kimagasló indie rock zenekara, és emiatt is merjük állítani, hogy 2018 nyarának legfontosabb gitárzenei klubkoncertje augusztus 5-én lesz, az A38 Hajón. További infók a koncertről ITT.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7814149577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum