RockStation

A Bohemian Rhapsody lett a huszadik század legtöbbet streamelt dala

2018. december 11. - theshattered

gallery_music-queen-rock-band-1989.jpgNem kétséges, hogy a világszerte már majdnem 600 millió dollárt kaszált Bohemian Rhapsody című film is sokat dobott rajta, de azért önmagában is igen masszív népszerűségnek örvend a Queen 1975-ös klasszikusa, a természetesen szintén Bohemian Rhapsody címre hallgató tétel. Olyannyira népszerű, hogy a Universal Music Group adatai szerint az internetes streamszolgáltatók, így a Spotify, Apple Music, Deezer és a Youtube hivatalos lejátszásai alapján ez a dal lett a legtöbbet streamelt huszadik századi dal.

A négyes ezen tétele, mely már 1,6 milliárd lejátszásnál tart, olyan egyébként szintén klasszikusnak minősülő dalokat utasított maga mögé, mint a Nirvana Smells Like Teen Spiritje, a Guns N' Roses Sweet Child O' Mineja és November Rainje és az A-HA Take On Meje.

Brian May: "Szóval a Rockzene Folyama egyedi lejátszásokká változott! Nagyon boldog vagyok, hogy a zenénk még mindig a maximumon pörög!"

Lucian Grainge, a Universal Music Group vezérigazgatója: "A Bohemian Rhapsody az egyik legnagyszerűbb dal, a világtörténelem egyik legnagyszerűbb zenekarától. Nagyon büszkék vagyunk, hogy mi képviselhetjük a Queent és lenyűgöz, hogy négy évtizeddel a megjelenése után is mennyi rajongót tud még inspirálni ez a dal. Gratulálunk a Queennek és Jim Beachnek ezért a hihetetlen érdemért, ami egy ékes bizonyítéka a Queen még mindig tartó zsenialitásának."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2914470914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum