RockStation

Gépfegyveres Halál és megfojtott Földanya a Primitive Man új videójában (18+)

2018. március 18. - theshattered

primitive-man-2017.jpgA Primitive Man nem kicsiben játszik a legújabb, Sugar Hole című videójában. A doom vonal fajsúlyosabb irányában alkotó amcsik tavalyi, Caustic című albumán megjelent dalra egy igen beteg, súlyos klipet készítettek, melyet már megnézni is kemény kiképzés, hát, még ez az ólomsúlyú, pusztító zenével összekeverve...

Tovább

Fu Manchu, Haw @ A38, 2018.03.16.

Reptetős/betépett/döngölős/seggrázós stoneratyaúristenség-esszencia

fu_manchu_hajo_2018.jpg

Belegondolni is erős, hogy 2018-ig kellett várni, hogy élőben Magyarországon láthassuk a Fu Manchu-t. Bő két és fél éve már nagyon közel voltak ehhez, végül elmaradt a koncertjük. A pótlás meg most az új lemezük, a Clone of the Universe megturnéztatása okán jött. Előzetesen –még az album meghallgatása előtt- nem feltétlen repdestem az örömtől. Mert ugye egy olyan legendás zenekarról van szó, aki két teljes érékű koncertet is adhatna, az életművük alapján, és ebbe a hangsúlyt az új dolgaikra helyezni… rizikós is lehet. Viszont személy szerint nagyon megkedveltem az új dalokat, szóval előreborítékolható volt, hogy nagy csalódás nem lesz az estén.

Tovább

Lady Death - Koncertvideó a kedden Budapestre látogató Tribulationtől

tribulation_2018.jpg

A svéd Tribulation új albuma Down Below címmel még január végén jött ki, a lemez Lady Death dalához pedig most egy koncertvideó született. A klipet a zenekar oberhauseni koncertjén rögzítették. Március 20-án, azaz jövő hét kedden a zenekar visszatér Budapestre, és a Dürer Kert középtermében ad koncertet az Insomnium társaságában, a nagyteremben pedig aznap este a Satyricon játszik. A Tribulation és az Insomnium koncertjére már minden jegy elkelt.

Tovább

Ha nyár, akkor szabadtér! - Ezek a koncertek várhatók a Barba Negra Trackben

tracklogo.jpgA nyár az egyértelmű szabadság évszaka, ekkor még az is kimozdul, aki máskor a négy fal között gubbaszt. Persze, ha már egyszer úgy alakul, illik az egészet egy koncerttel is megkoronázni, melyet a szabadtéren lehet a legjobban kiélvezni. Hiszen nincs is annál jobb, mint a kedvenc dalaidat hallgatva, egy jó hideg sört magadhoz véve élvezni az életet, táncolni, tombolni, vagy egyszerűen csak megfigyelni, ki-ki a maga temperamentumának megfelelően. Hát, nézzük, ezen a nyáron kik és mikor fogják adni a talpalávalót a Barba Negra Trackben, ha már tettük ezt a Budapest Park esetében is!

Tovább

A Fekete Jézus és Alice Cooper története - Ilyen lesz az NBC Jézus Krisztus Szupersztárja

alicecooperjesuschristpromo_638.jpgÁprilis elsején fogja bemutatni az NBC a méltán nagysikerű Jézus Krisztus Szupersztár legújabb adaptációját. A várhatóan csak ezen az egy éjszakán előadásra kerülő darabban John Legend fogja Jézust alakítani, de ami számunkra talán érdekesebb, Heródes szerepét Alice Cooper vállalta magára.

Tovább

Ha te még nem hallottál rosszat... - Metál március idusa

udvarias_tomeggyilkos.jpg

Március 15, mint nemzeti ünnep, sokakat megihlet, amivel persze semmi baj nincs. De amikor egy ilyen dal készül, mint a lenti, hát... Ha van felesleges hét perc az életetekből, nézzétek meg, mert cringe-nek tökéletes, de egyvalamire nagyon készüljetek: a másodlagos szégyenérzet fog lúdbőrözni az agytekervényeitek között.

Tovább

Jöhet az új Twitching Tongues album? Mert ők jönnek és behajtják rajtatok!

tt2018.jpgMa egy hete jelent meg a Twitching Tongues legújabb nagylemeze, a Gaining Purpose Through Passionate Hatred, melyet a kor igényeinek megfelelően teljes egészében meghallgathatóvá is tettek, mi meg természetesen be is mutatjuk ezt. A csapat egyébként június 4-én Budapestre is ellátogat a Vein, a Cold Reality és a Faithful Strike társaságában.

Tovább

Készülőben van az új Nine Inch Nails EP

NIN2014.pngNagy volt a csend a Nine Inch Nails EP trilógiájának háza táján. Az első két rész, a Not The Actual Events és az Add Violence tavalyelőtt és tavaly szépen el is készültek, ahogy illik, viszont a harmadik szeletet eddig nem igen erőltették, nem is lehetett hallani róla. Most kiderül, hogy miért is.

Tovább

Úgy néz ki, stúdióban van a Korn!

korn_2016.jpgTavalyelőtt év végén jelent meg a legutóbbi Korn lemez, a váratlanul erősre sikeredett The Serenity Of Suffering, melynek a jelek alapján már úgy néz ki, készül is a "kistesója". Persze még nem sok értelme van elkezdeni spórolni a friss CD-re, hiszen előbb Jonathan Davis önállóan fog útrakelni a szólóalbumával, mellyel a Novarockot is eléri, tehát most nem a Korn lesz a fősodor. Persze nem is baj, ha seggelnek rajta kicsit, hiszen voltak már gyenge Korn albumok, szerintünk az éven biztos, nem hallunk még belőle egy hangot sem.

Tovább

Homokozó - Ilyen lenne az Enter Sandman riffje más zenekarok előadásában

matallica-last-photos-from-2014.jpegPete Cottrell a múltkori Ace Of Spadeses riffvariálása után egy újabb legendás témát szedett elő. A neves kiszemelt a Metallica egyszerű, de nagyszerű témája, az Enter Sandman lett, melyet át is rakott húsz másik zenekar stílusába. Melyekébe? Többek között a Meshuggah, a Rage Against The Machine, vagy a Nile stílusjegyei is le lettek porolva, de engedelmetekkel nem lőnénk le minden poént.

Tovább

Judas Priest – Firepower (Epic Records/Sony, 2018)

Össztűz alatt

judas_priest_firepower.jpg

Nehéz ügy a lemezkészítés, még a sok évtizede aktív, műfaj-definiáló előadók számára is. Különösen igaz ez a heavy metal arculatát külsőségek tekintetében is meghatározó Judas Priest esetében, ráadásul csak részben a Glenn Tipton kényszerű háttérbe húzódását övező (bizonyára mindenki előtt ismert) adok-kapok miatt, hiszen az inkább a turné-felállás kérdése körül bonyolódott. Nem mintha nem volna épp elég plusz teher Rob Halford énekes és az immár egyedüli alapítóként megmaradt Ian Hill basszer vállán, mert a felbecsülhetetlen hatású Tipton-Downing gitárduó teljes kiesésével – a visszavonult K.K.-t ugyebár nem hívták vissza, jól tele is kürtölte minden nyűgjével a sajtót, így már csak Glenn alkalmankénti vendégeskedésében bízhatunk – eleve képtelenség száz százalékos Judas Priestről beszélni. De hogy a stúdióproduktumoknál maradjunk, ezen a téren is nyilván komoly nyomás nehezedik rájuk folyamatosan.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum