RockStation

Empyrium | Helrunar | Sun Of The Sleepless @ Bécs, Viper Room, 2018.10.01.

Őszhozó elegáns melankólia Bécsben

2018. október 07. - bönin

42947450_751087501900159_7468449262997602304_o.jpg

Amikor megkaptam a fülest, hogy az Emyprium európai turnét csinál és lesz bécsi állomásuk, összeszorult a szívem. A nosztalgia által kiváltott érzelmi reakciók megfűszerezték a melankolikus, egyben édes dallamaikat, melyek máris csengtek a fülemben. Úgy vettem észre itthon kevesen ismerik őket, így megragadnám a lehetőséget, hogy bemutassam a zenekart. Serdülőkoromban akadtam rá erre a ritka, egyedi bandára és rögtön elvarázsolt a sötét, tragikus, de romantikus és gyönyörű atmoszférájuk. Nem találkoztam még ilyennel, mint később kiderült miért: stílusalkotók.

Tovább

Chelsea Grin (USA), Oceano (USA) Kublai Khan (USA) @ Dürer Kert, 2018.10.04.

Deathcore hatalom!

_mg_6275.JPG

Ezzel a koncerttel hivatalosan is megkezdtem az őszi koncertszezont. Tudjátok, hideg, miegymás. Na, nem mintha annyira el lehetne különíteni, hogy mikor fejeződik be a nyár, mikor kezdődik az ősz, azaz az újabb kvázi szakasz az éven belül, hiszen zseni bulikkal van tömítve az egész 2018-as naptár, de ezt egyfajta őszindítónak lazán be lehetett tudni, lévén erre a súlyhalmazra már nem lehetett póló / térdgatya kombóban elcsattogni. Legalábbis nem volt tanácsos.

Tovább

Vendégénekesekkel zenélt újra a Nirvana még élő tagsága

pat-smear-dave-grohl-and-krist-novoselic.pngMiért éri meg ottmaradni egy koncert után? Mert ki tudja, mi történhet, ha olyanja van a zenészeknek - főleg fesztiválokon. A Cal Jam '18-on a Foo Fighters szettjét követően volt érdemes még téblábolni kicsit, hiszen Dave Grohl, Krist Novoselic és Pat Smear mellé (utóbbi ugye az utolsó két évben volt turnégitáros és vokálos Kurt Cobain mellett) három-három dal erejéig beugrott énekelni John McCauley és Joan Jett. A hatdalos Nirvana blokkban McCauley a Serve The Servantset, a Scentless Apprenticet és az In Bloomot, Jett pedig a Breedet, a Smells Like Teen Spiritet és az All Apologiest nyomta el - utóbbit Novoselic harmonikajátékával. Az örökzöld Smells Like videóját, majd a teljes bulit (oldalra borított felvételen) lentebb találjátok.

Tovább

Így lett Rami Malekből Freddie Mercury

rami_malek.jpgMár csak egy hónap és a mozikba kerül a Queen és persze azon belül Freddie Mercury életét feldolgozó Bohemian Rhapsody. Természetesen egy ilyen kaliberű, valljuk be, nagyon is várt film komoly nyomást jelent a készítőknek, színészeknek, mindenkinek, így az sem mindegy, hogy kit választanak ki a szerepekre. Rami Malek volt olyan szerencsés és végül magára ölthette a legfontosabb karaktert, Freddie Mercuryét, melynek megformálásába enged egy kis betekintést a lenti kisfilm.

Tovább

Balls To The Wall - Itt egy klasszikus az Accept új DVD-jéről

accept2017e.jpgNovember 23-án, kvázi előkarácsonyi ajándékként érkezik az Accept új élő albuma, a Symphonic Terror - Live In Wacken 2017. A háromrészes, két órás koncertet (sima Accept - Wolf Hoffman + nagyzenekar - nagyzenekaros Accept) megörökítő anyagról most az ős-Accept klasszikus, a Balls To The Wall lett elérhető.

Tovább

Itt az első dal az Amon Amarth új DVD-jéről

amon-amarth-2017.jpgNovember 16-án fog megjelenni az Amon Amarth legújabb DVD-je, a The Pursuit Of Vikings. A többféle kiadásban és kiszerelésben megjelenő anyagon, melyen egy koncertfelvétel és egy dokumentumfilm is látható lesz, már mutattunk előzeteseket, most pedig akkor prezentálnánk az első teljes dalt, a már klasszikusnak számító Twilight Of The Thunder Godot.

Tovább

Vanishing Point Fesztivál holnap a Dürerben

soviet_soviet.jpg
A Vanishing Point fesztivál immáron másodszor kerül megrendezésre a Middlemist Red-es srácok, a New Beat és a Fingers Crossed gründolásában. Idén szintet lép az esemény, és a Dürer Kert nagy, illetve 041-es termében ad teljes körű betekintést a pszcihedelikus garázszene hazai és nemzetközi kulcsszereplőivel, akik a fősodor mögött megbújva kínálnak minőségi gitárzenét.

Tovább

Tizenegy millió dollárt gyűjtött a fiatal hajléktalanok számára a Pearl Jam

pearl-jam.jpgKorábban már írtunk róla, hogy jótékonysági gyűjtést szervez a Pearl Jam. A csapat a szülővárosának, Seattlenek a hajléktalanjait, azon belül is a fiatalokat szerette volna megsegíteni két koncertjének (augusztus 8 és 10.) és egyéb adományoknak bevételével, mint kiderült, 11 millió dollárnyi összeget jelent.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum