RockStation

Bohemian Rhapsody (Egy Bohém Rapszódia, 2018)

2018. november 04. - theshattered

queen-bohemian-rhapsody-soundtrack-1536163276-640x640.jpgNem vagyok egy nagy filmbuzi, ezt minden ismerősöm tudja rólam. Rettentő sok olyan mű született már, amitől mások el vannak ájulva, engem mégsem bír meghatni, többször már olyan szinten, hogy már a megnézésig sem jutok el, mert az alapötlet, téma nem bír érdekelni. Ez van, nem is kezdem el sorolni ezeket, kapok érte bőven amúgy is, haha. Viszont ha valamire felkapom a fejemet, arra már tényleg úgy rá tudok mozdulni, hogy szinte gyermeki lelkesedéssel várjam azt, hogy mikor mehetek végre a moziba, hogy megnézzem azt! Ja, mert persze moziba is szökőévente egyszer járok, szóval értitek...

Tovább

Ilyen hangzásra készülj az újrakevert Fehér Albumon!

beatles.jpgAhogy mi is írtunk róla, hamarosan újra kiadják a The Beatles klasszikus lemezét (melyik nem az, amúgy?), a csapat nevét viselő, sokak számára csak Fehér Albumként ismert duplalemezt. Persze nem csak "random" kiadás lesz, jár majd az újrakevert csomaghoz minden finomság, mi szem-szájnak ingere, de hogy tudjátok, milyen hangzás is vár majd titeket a végleges verzión, itt a Glass Onion újrakevert verziója, rengeteg, a zenekarra tett utalással a videójában.

Tovább

Lehet, hogy hamarosan újabb EP jön a Ghosttól?

ghost_band_2018_2.jpgMég alig hűlt le a gyártósor a Prequelle után, a Ghost (vagyis Tobias Forge) már újabb kiadványon töri a fejét. Nem, most sem nagylemez lesz a következő meglepi, hanem ismét egy EP jellegű valami, de hogy lássátok, mennyire előrehaladott állapotban van a dolog, Forge szerint már lehet, hogy fel is van véve hozzá az anyag. Sőt, már valami másnak is megfogant a magja a fejében.

Tovább

November 10-én F.O.System koncert a Barba Negra Music Club színpadán

A 90-es évekig a tánc még más volt...

FOSystem2012.jpg

A ’80-as évek végén felnövekvő generáció számára nem volt túl fényes kilátás a jövőre. A szabadság előszelével együtt jött a frusztráció, a nyomasztó tanácstalanság, majd a munkanélküliség és létbizonytalanság. Ebben az időszakban az óbudai panelházak árnyékában alakult meg a legendás Fekete Lyuk és a honi underground zenei élet egyik meghatározó zenekara és egyben a hazai dark mára már kultikussá vált csapata, a szövegvilágában a korszak sötét hangulatát tükröző, zenei megközelítéseit tekintve pedig a New Model Army és a The Sisters Of Mercy által kijelölt ösvényt követő, idén már 32 éves F.O. System (alapítók: Mátyás Attila, Jerabek Csaba, Miklós Péter, Zana Zoltán).

Tovább

Tülköt fel! - Újabb dal jött az Amon Amarth koncert DVD-jéről

amon-amarth-2017.jpgKét hét múlva pénteken, azaz november 16-án fog megjelenni az Amon Amarth új kiadványa, a két teljes koncertfelvételt és a csapat történetét feldolgozó filmet is tartalmazó igen masszív csomag, a The Pursuit Of Vikings: 25 Years In The Eye Of The Storm. Az élőben amúgy is mindig nagyon erős csapat ízelítőnek most a klasszikusnak mondható Raise Your Hornst dobta be az eddigi előzetesek mellé, maradjunk annyiban, hogy a rajongóknak kötelező vétel lesz.

Tovább

Megvan az új Dream Theater album címe és borítója!

dreamtheaterdistanceovertimecd.jpgDistance Over Time címen lesz elérhető a Dream Theater legfrissebb, elvileg jövő februárra beidőzített albuma. Az elvileg a gyökerekhez visszanyúló korongról egy rövid dalrészletet is megmutattak a borító mellé, valamint bejelentették az USA-turné dátumait is. Ezen a jövőre húsz éves Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memoryra is erős utalást tesznek, szóval lesz mit ünnepelnie a csapatnak.

Tovább

Megvannak az új európai Godsmack-turnédátumok, így a budapesti koncerté is

godsmack_2018.jpg

Tony Rombola gitáros fiának váratlan halála miatt lemondta teljes őszi európai-turnéját a Godsmack. Ennek esett áldozatául a november 24-i budapesti koncert is, de a zenekar már akkor jelezte, hogy jövőre mindenképpen pótolnak. Ma meg is érkezett a 20 állomásos turné bejelentése, benne március 28-án egy Barba Negrás budapesti koncerttel.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum