RockStation

Áprilisban jön az első Faminehill nagylemez!

2019. január 28. - sunthatneversets

faminehill_live.jpg

Egy év kihagyás után, visszatért a Faminehill a színpadra egy közel teltházas, lemezeljátszós bulival a Robotban január 24-én. A már jól ismert dalok mellett a szett nagy részét az április 5-én, a Famined Records gondozásában megjelenő Ascend című, első nagylemez anyaga adta.

A lemez első felvezető dala a Ruin, a Dreambound csatornáján premierezett illetve minden nagyobb digitális platformon elérhető.

„Egy év csend után szerettünk volna végre életjelet adni magunkról, gondoltuk a megjelenés előtt, egy megújult szettel csábítjuk le a Robotba a közönségünket. Nagyon jól sikerült, jó volt látni a pozitív reakciókat és egy elég erős bulival sikerült vissza térnünk.

A Ruin dalszövege egy, az emberhez közel álló személy elvesztéséről szól. Miközben próbáljuk feldolgozni a gyászt, a düh az egyike a sok negatív érzésnek, mely a hosszú és fájdalmas feldolgozás során érzékelhető. Kiválthatják különböző múltbéli események, elszalasztott lehetőségek vagy akár családtagok is. A dalban az igazságtalanság érzete is megjelenik. Nehéz beletörődni egy jó ember korai elvesztése során, hogy mások leélnek akár 80 évet is egészségben, miközben életük során leginkább embertársaik életét próbálják megnehezíteni.

Az album címe “Ascend”, jelentése: “felemelkedik”. Az album témája a felemelkedésről szól, ahogy próbálunk túljutni a különböző akadályokon mindennapi életünk során. Ebben az esetben leginkább a mentális betegségekről esik szó. A dalok többségének szövegei negatív nézőpontból íródtak, de összességében a dalok üzenete az, hogy pozitív hozzáállással le tudjuk küzdeni a fájdalmakat, melyeket legtöbben magunkban hordozunk. „

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5414592826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum