RockStation

Magasfeszültségű svéd boogie – újdonságok a Transport League háza táján

2019. március 12. - magnetic star

transport_league.jpg

Eddig nem túl gyakran került említésre nálunk a svéd Transport League zenekar neve és bármilyen velük kapcsolatos történés (ha egyáltalán…), de talán még most se késő pótolni, főleg mivel igencsak megpezsdült az élet körülöttük az utóbbi időben.

A saját szavaikkal „pokoli boogie” stílusban – értsd főbb vonalakban: a sludge / doom és a stoner rock határmezsgyéjén – mozgó göteborgi négyest 1994-ben alakította meg Tony Jelencovich énekes-gitáros (ex-B-Thong). Azóta egy páréves szünettől eltekintve folyamatosan nyomul a banda, és idén augusztus 30-án a Mighty Music kiadásában már a nyolcadik albumuk érkezik, A Million Volt Scream címmel. Egyébiránt a hangmérnök-producer sem akárki volt, Roberto Laghival (In Flames, Entombed A.D., Raised Fist, Sonic Syndicate, Mustache, Hardcore Superstar) dolgoztak Tonyék.

A boogie persze most is jelen van, akárcsak a doom és a hardcore, a gyors dalok és a súlyos riffek” – mondja maga Jelencovich az új anyagról. – „A hangzásunk módosult párszor, de a banda nyers ereje és az erőteljes groove-okhoz való vonzódásunk megmaradt.”

A lemez felvezetéseként most itt a klippel is megtámogatott Monster Human nóta, amellyel a minap rukkolt ki a társaság.

Szintén ide tartozó és nem kevésbé fontos információ, hogy az A Pale Horse Named Death március végén startoló európai turnéján ők lesznek a vendégzenekar.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4514682822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum