RockStation

Öt zenekaros folk metal party vasárnap a Barba Negrában

2019. április 19. - sunthatneversets

tyr2019.jpg

Hel címmel jelent meg március 8-án a Feröer-szigetekről származó viking metalos Tyr új stúdióalbuma, a csapat első lemeze, amely már a Dalriadából kivált Rieckmann Tadeusz dobossal készült. Hosszú idő telt el a legutóbbi anyag óta, a Valkyrja még 2013 őszén jelent meg.

Ismert, hogy 2018 augusztusa óta Vörös Attila gitározik a Tyr koncertjein, és ugyan még nem lett hivatalosan a zenekar negyedik tagja, lényegében már annak számít, bár az új albumot még Attila érkezése előtt rögzítették. Az új lemezt a zenekar európai körútra vitte, a turnénak pedig vasárnap budapesti állomása is lesz a Braba Negra-ban.

A Tyr a pagan/folk metal vonalas holland Heidevolkkal karöltve indult útnak. Utóbbi Vuur van Verzet (Fire Of Resistance) című nagysikerű, hatodik lemezét hozza el hozzánk.

Külön büszkeséggel töltheti el a hazai közönséget, hogy a már félig magyar tagsággal operáló Tyr turnéjának vendége a Dalriada, melynek révén a soproni zenekar megannyi külföldi fellépés és megjelenés után első nemzetközi “nagyturnéján” vesz részt. Ráadásul a hazai közönséget hosszabb műsorral örvendezteti meg a csapat.

“Nagy örömmel, és büszkeséggel hozzuk nyilvánosságra az idei évünk legfontosabb történését, az első alapos, komoly Európa- turnét, amin részt veszünk, és amelyet a Heidevolk, és Tyr zenekarok társaságában fogunk lebonyolítani. A három hetes, tíz országot érintő kanyar keretein belül 22 bulit fogunk adni, közte olyan fesztiválokkal, mint a Durbuy Rock, és a Ragnarok Fest. A budapesti állomáson természetesen minden kedves Barátunkra számítunk!” - Ficzek András a turnéról.

Időközben a pesti bulit illető line-up a TYR főnök Heri Joensen “side projekt” zenekara, a Surma, illetve a folk zenét a SOAD szintű kattanásokkal megbolondító nagybányai illetőségű Dirty Shirt csatlakozásával vált teljessé. A pontos menetrend alább látható:

Kapunyitás: 18:00
Dirty Shirt: 18:20
Surma: 19:20
DALRIADA: 20:15
HEIDEVOLK: 21:40
TYR: 23:05

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1214775148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum