RockStation

A Magor első önálló budapesti szabadtéri koncertje - 2019.08.21. Barba Negra Track

Újabb mérföldkő egy rögös úton

2019. augusztus 18. - Árposz

A képen a következők lehetnek: 5 ember, szakáll, égbolt és túra/szabadtéri

Nehéz lenne azzal vádolni a Magor legénységét, hogy “a könnyen jött siker mámorában lubickolnak”, hisz igen hosszú és eseménydús utat tudnak maguk mögött. 

A tiszta énekkel, üvöltéssel, fogós ikergitár témákkal és súlyos riffekkel operáló csapat megalakulása óta számos saját- és fesztiválkoncertet játszott, és szívesen mutatta meg magát ismertebb nevek vendégeként is. A jászberényi zenekar első koncertjét 2007. december 1-jén hazai pályán adta, történetük ettől a naptól datálódik. Az első nagyobb megmérettetés 2008 június 13-án jött el, ekkor mutatkoztak be a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán a Tankcsapda előtt és ebben az évben készült el a csapat első, három saját dalt tartalmazó kiadványa „Túl mindenen” címmel, melynek „Arccal a fény felé” című dalához egy videoklipet is forgattak.

 

2009-ben megjárták a Hegyalját, Erdélyt, játszottak a Neck Sprain és a Blind Myself előtt, majd decemberben a 20 éves jubileumi koncertjén a Syma Csarnokban újfent a Tankcsapda látta vendégül az ötöst. Ebben az évben jelent meg a „Végig az úton” címet viselő négydalos EP és egy újabb video a "Próféta” tételére. 2010-ben a zenekar egy teljes turnét is bevállalt a Tankcsapdával és a fesztiválszezont a GYÁR Fesztiválon, a Metalfesten és Hegyalján töltötte, utóbbin közvetlenül a Meshuggah után léphettek színpadra. 

A 2011-es év stúdiózással kezdődött, ekkor rögzítették a „Nem kell, hogy félts” című dalt, mely szintén klipes nóta lett. A saját bulik mellett ismét a GYÁR Fesztiválon, a Hangerőmű Fesztiválon és a Magyar Dal Napja keretében rendezett megmozduláson láthatta Őket nagyobb közönség. 2012-ben átdolgozták a „Végig az úton” EP anyagát, mögé csapták a „Nem kell, hogy félts” dalt, az anyag kapott egy új borítót, és ez a matéria a Wild Magazin februári számának mellékleteként néhány ezer új hallgatóra talált. 

A zenekar 2012 márciusában végre a Barba Negrában is megmutathatta magát a Nemzetközi Autó-Motor és Tuning Show partiján, a Los Vegas zenekarral közös koncerten. A következő másfél évben azonban több tagcsere is megnehezítette a zenekar munkáját; mire összeért volna egy új formáció, valaki mindig kihullott a csapatból. 

2012 év végére a Magor ismét bebizonyította, hogy nem adja fel olyan könnyen és a talpra állás után belevágtak első nagylemez anyagának megírásába, melyet a törökbálinti SuperSize Recordings stúdióban rögzítettek. Az első dal „Fontosabb, mint az életem” címmel videoklip formájában debütált a Hammerworld.hu-n. Mindeközben koncertezni is maradt idejük: 2014 nyarán, kiszabadulva a stúdióból – több vidéki helyszín mellett – a Rockmaraton, a SZIN, a Rockpart (a közönségszavazás nyerteseként) és a Vekeri Fesztivál vendégei voltak. Az évet a Road és a Kowalsky meg a Vega vendégeként zárták a kiskunfélegyházi Rocktárban. Az első nagylemez 2015-ben Testamentum címen jelentette meg a Hammerworld magazin mellékleteként és még ez év nyarán a Track színpadán a Sepultura egyik előzenekaraként is koncerteztek. 

 

A második nagylemez megjelenésére nem kellett sokat várni. A folytatás 2017 novemberében, stílusosan fennállásuk tizedik évében érkezett meg A menedék címmel, melyhez természetesen szintén készült video is, méghozzá nem is akármilyen. 
 

A lemez megjelenése után új lendülettel ment tovább a koncertezés az Ørdøg a Cadaveres és a Phoenix RT társaságában. 2018 nyarán Mile Gyula helyére új gitáros, Kovács Ádám érkezett. Az új felállás is megjárt már egy turnét a Dorothy-val közösen és az idei Rockmaraton nagyszínpados fellépői voltak. 

A srácok Augusztus 21-én a Track színpadán végre headlinerként is bebizonyíthatják, hogy mire is képesek. A deszkákat a Phoenix RT fogja bemelegíteni és a speciális koncerten két dal erejéig egy speciálisan “nemnormális” barátjuk is erősíti majd a Magort a színpadon , aki nem más, mint Dodó a Dorothy zenekarból!

Jegyek még kaphatók!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9815012330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.08.19. 11:33:02

Ez de k*rva sz*r.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum