RockStation

Nem turnézik Európán kívül a Batushka, amíg tart a pereskedés

2019. október 30. - theshattered

batushka2019.jpgA Batushka mini-szappanoperáját talán mindenki ismeri, aki kicsit jártasabb a sötétebb gitárzenék világában: a csuhás, orthodox rítusokat felelevenítő black metal csapat énekese kitúrta a dalszerző/gitárost a csapatból, ráadásul a "jó" viszonynak köszönhetően mind a két fél ragaszkodik a zenekari névhez, mindenki meg is csinálta a maga albumát. Habár a gitáros anyaga kicsit erősebb lett, mégis az énekes-féle csapat lett az, akiknek a nagykiadós hátszél segít (ezt már előre tudni lehetett), viszont a rajongók nekiálltak bojkottálni a hatalmas turnékra készülő, a frontember után az interneten csak Bartushkanak nevezett csapatot. A koncertköröket megfelelő érdeklődés hiányában a jogi kardoskodás miatt rendszeresen lemondani készülő gárda most úgy határozott: addig nincs Európán kívüli buli, amíg nem rendeződik a név körüli csetepaté.

"Ahogy hallhattátok már, lemondtuk az összes tervezett nemzetközi turnénkat, amíg a Derph és közöttem lévő vita meg nem oldódik.

Ezen a szinten már hatalmas mértékű anyagi áldozatot és papírmunkát igényel egy nemzetközi turné, emellett még ott van a Batushka mindennapi ügyeinek intézése is. Ez az egész elért egy olyan szintet, ami felett már nem tudunk teljesíteni.

(Az énekes-féle Batushka anyaga, a Hospodi)

Nagyon sok pozitívum van a Batushka jogi ügyével kapcsolatban - annak ellenére is, hogy egy elhúzódó folyamatra számítunk, valamint hogy a Derph és közöttem lévő nézeteltérés megoldása a békítések ellenére sem tűnik közeledni.

A terveink szerint újra összeülünk és folytatjuk az új dalok írását. Az Európa-turné folytatódni fog, természetesen jóval stresszesebb formában. Elnézést kell kérnünk a kontinensen kívüli rajongóinktól, de reméljük, megértitek."

(A gitáros-féle Batushka lemeze, a Panihida)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6115272394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum