RockStation

Mark Morton - Anesthetic (Spinefarm, 2019)

2019 a szóló lemezek éve!

2019. március 17. - KoaX

markmortonanestheticcd.jpg

2019 a szóló albumok éve úgy néz ki. Itt volt már Ville Valo albuma, ami egy langyos kis rock zene lett, előtte pedig John Garcia alapozott nekünk az év elején. Most pedig a Lamb Of God gitárosának, Mark Mortonnak a szóló anyagát hajtjuk ezerrel éppen. Szóval jöjjön a Anesthetic!

Tovább

"Jobban szeretem, ha alternatívnak, vagy valami ilyesminek kategorizálnak be minket"

Interjú a Riverside énekesével, Mariusz Dudaval

riverside-1.jpg

Bő egy hete, egy masszívan teltházas koncertet adott az A38-on a legutóbbi nagylemezét, a Wastelandet turnéztató Riverside. A koncert előtt sikerült elcsípni a csapat frontemberét, mindenesét, Mariusz Dudat, aki habár elég fáradtnak látszott, azért elárult nekünk ezt-azt a friss lemezről, valamint a lengyel zenei életről.

Tovább

Húszféle őselefánt - Így kell Mastodont játszani több stílusban

mastodon.jpgPete Cottrell "húszfélére átvariálós" sorozatát valószínűleg nem kell bemutatnunk, minekutána mi is lehoztuk az eddigi összes részét. A régi nagy nóták főriffjei után most egy modern klasszikus került elő, a Mastodon Blood And Thunderje, illetve annak a főmotívuma, mely meg is kapja a maga variációit Santanatól kezdve a Static-X-en át a Cradle Of Filthig szinte minden stílusban.

Tovább

A Morbid Angel és az akvárium esete

morbid-angel-fishcenter.jpgAzért arra sem nagyon számítottunk volna, hogy a Morbid Angelt egyszer egy green screenes akvárium előtt fogjuk zúzni látni, de szerencsére az Adult Swimnek hála ezt is megélhettük. A friss korongon dolgozó veterán death metal kvartett a FishCenter Liveban nyomatta el a TV nézők örömére többek között a tavalyelőtti Kingdoms Disdained nagylemez Architect And Iconoclast című, abszolút vízforraló riffjeit tartalmazó tételét, emellett pedig, ha már ott jártak, néhány rajongói kérdésre is örömmel válaszoltak.

Tovább

Már majdnem kész Marilyn Manson új lemeze

marilyn_manson_2017_tour_1000-920x603.jpgÚj lemezen dolgozik Marilyn Manson, mégpedig Shooter Jennings segédletével, sőt, az eddig titokban tartott anyagon konkrétan már az utolsó simításokat végzik - számolt be erről hősünk az Instagramon. A jó eséllyel erre az évre várható csomag a tavalyelőtti, egész jól sikerült Heaven Upside Downt követi majd a sorban, a nyáron Rob Zombieval közös USA-turnét bonyolító egykori botrányhős születő korongjának beltartalma és megjelenési ideje természetesen még nem ismert.

Tovább

Megszületett a hazai Dopesmoker!

bandinthepit.jpg

Miről is dumálunk? A hazai Band In The Pit nevű instrumentális trió most hozta ki a negyedik albumát, ami a Mecoprera címet viseli. De, hogy jön ehhez a legendás Sleep album? Úgy, hogy Szabiék nem voltak restek egyetlen egy dalt rárakni az albumra. Bár ebből már kiderülhetett a számodra, hogy nem rövid  szerzemény, de azért arra Te sem gondolhattál, hogy közel egy órás lett. Hallgassátok!

Tovább

Új albummal támad Abbath

0abbath2018_44_eredmeny.jpgJúlius 5-én friss anyaggal jelentkezik az Immortal volt frontembere, Abbath. A black metal-veterán Outstrider címre keresztelte el az új albumot, melyből volt olyan jó és egy apró részletet is elérhetővé tett a pórnép számára. A dalokról egyelőre sok mindent nem lehet tudni, azt biztos, hogy a korongon a saját tételek mellett ott lesz egy Bathory-feldolgozás is, a Pace Till Death.

Tovább

Harminc év után új dallal jelentkezett a Possessed

news_2019-3-15_possessed-reveal-new-album-min-735x400.jpgMondhatni egy kicsit hosszú várakozási idő után (három évtized barátok közt sem olyan sok, haha), friss tétellel jelentkezett a Possessed. A veterán csapat a meglehetősen karcos No More Room In Hellt adta át a rajongóknak, mely a május 10-én érkező új nagylemezen, a Revelations Of Oblivionon fog helyet kapni.

Tovább

Evermore - Újabb dal érkezett Devin Townsendtől

devin-townsend-evermore-video.pngMár két hét sincs és megjelenik Devin Townsend legújabb nagylemeze, a rengeteg vendégzenészt és várhatóan szerteágazó muzikális felhozatalt produkáló Empath. A november 30-án nálunk is bemutatásra kerülő anyagról a zseniális Genesis után most az Evermore című tételt szemelte ki mézesmadzagnak a metalzene Deadpoolja, melyet egy cicás-űrutazós videóval támogatott meg. Mert az metal. És mert ha Devin szállítja, ha egyáltalán nem az lenne, is annak tudnánk tekinteni. Rajong és macska!

Tovább

Budapestre jön a Dead Kennedys!

deadkennedys20181240.jpg

Műfaj-, vagy egyszerűen történeti jelentőségű eseménynek is nevezhetjük: Dead Kennedys június 19-én az A38 Hajón! A hardcore punk mozgalom és kultúra egyik legfontosabb mérföldköve volt a Kennedys indulása a hetvenes évek végén, amivel akkora hatást mértek a világra, hogy az egyik legismertebb underground formációként oszlottak fel egy rövid, de velős karrier után 1986-ban.

Tovább

Így dolgoz fel Madonnát a Mötley Crüe

crue.jpgTöbször írtuk itt hogy a Mötley Crüe négy dalt rögzített a róluk készült filmhez, a The Dirthöz. Korábban már megmutattukThe Dirt (Est. 1981) című dalt (melyben a film egyik szereplője, a Tommy Lee-t alakító rapper Machine Gun Kelly is vendégszerepel). Ma debütált a négy dal közül egy újabb, nevezetesen Madonna Like A Virginjének feldolgozása, melyet alább csekkolhattok le.  .

Tovább

Overkill | Destruction | Flotsam & Jetsam | Chronosphere @ Barba Negra, 2019.03.11.

Thrash metal mennyország

0overkill2019_55_eredmeny.jpgA Killfest turné budapesti állomása egy vérbeli thrash metalos arc álombulija volt, hiszen négy olyan performaszban volt részünk, amelyik közül ha bármelyikre is nagyobb panasz érkezne, akkor igencsak felhúznám a szemöldököm. A bay area-t megszégyenítő new jersey-i Overkill, mondhatni lassan hazajár hozzánk, hiszen tavaly is egy óriásit lehetett rájuk darálni a Rockmaratonon. A tettestársnak elhívott Destruction - mint a germán Big4 teuton old-school lovagja - igencsak emelte a buli fényét, hiszen '82 óta a thrash műfaj egyik legkiemelkedőbb formációja. Ha ez nem lenne elég, bedobták még az arizoniai Flotsam & Jetsam-et is a közösbe, akik a thrash melodikusabb ágazatának koronázatlan királyai. A fiatal nyitóbandába is jól belenyúltak a szervezők, ugyanis a progos Meshiaak valamiért kiesett a turnéból... helyette viszont a görög Chronosphere csatlakozott energiabombaként a veterán arcokhoz.

Tovább

Már 250 zenekar jelentkezett a Fekete Zaj Fesztiválra – itt vannak az első kiválasztottak!

katla.jpg

A pár héttel ezelőtti első headlinerek után most újabb fellépőket jelent be a Fekete Zaj: ezúttal az augusztus 16-19. között a Mátrában megtartott fesztiválra fellépőnek jelentkező, és már meghívott együttesek közül ismerhetünk hat hazai, és öt nemzetközi csapatot.

Tovább

Itt vannak a XIV. HangSúly Zenei Díj™ nyertesei

hmalogo1.jpg

2018-ban a magyar metalszíntéren működő zenekarok közel 60 új stúdióalbumot adtak ki, amelynek legalább egynegyede az adott zenekar első nagylemeze volt. A XIV. HangSúly Zenei Díj zsűrijébe a felkérést elfogadó online magyar rockmagazinok szerkesztői ebből a kollekcióból választották ki az általuk legjobbnak ítélt albumokat és készítőiket, hogy a megszokott öt kategóriában díjazzák őket. A díjazottak között van a Wall Of Sleep, a Dystopia, az Omega Diatribe, a Thy Catafalque, a The Tumor Called Marla és az Ygfan.

Tovább

333 címmel itt egy új dal a Hellyeah utolsó lemezéről

hellyeah_1.jpg

Ahogy azt már korábban többször is írtuk a tavaly júniusban elhunyt ex-Pantera dobos, Vinnie Paul csapata, a Hellyeah egy utolsó album kiadására készül. A Kevin Churko producerrel készült felvételek jó részén még a dobos játéka hallható. Az egyelőre pontos megjelenési dátummal nem bíró lemezről az első dal 333 címmel debütált és egy videó is társul hozzá.

Tovább

Beperelte zenésztársait a Slipknot ütőse, Chris Fehn

16348836049_3ca04c1cda_o.jpg

Hogy egy bizonyos szint felett a zenészélet nemcsak barátság és szórakozás, arra jó példa a mostani, a Slipknot körül kialakult feszültség. Az éppen új albumot készítő zenekar ütőse, a Pinocchio-maszkos Chris Fehn ugyanis állítólag pert indított zenésztársai ellen, mert úgy véli, hogy az elmúlt évek turnézásai után nem kapta meg az összes neki járó pénzt. 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum