RockStation

Befejezte az új albumának munkálatait az Exhorder

2019. május 19. - theshattered

exhorder-2018.jpgAz év végén fog megjelenni az Exhorder harmadik nagylemeze, az 1992-es The Law kistestvére. Mondjuk huszonhét év két testvér között már nem kis idő, talán nem is annyira egészséges távolság, de ebbe ne menjünk bele. Mindenesetre a veteránok végre összeácsolták a friss termést, melyet egyébként majd a Nuclear Blast gondoz majd, várhatóan jó kis zsigerelést kapunk majd tőlük. A Tool meg elbújhat a tizenhárom évével, haha!

Tovább

Drowning In The Sound - B-oldalas dalt adott ki a Trivium

0trivium2018_01_eredmeny.jpgA tavalyelőtti The Sin And The Sentence-el egyidőben felvett, viszont eleddig ki nem adott dalt tett közkinccsé a Trivium. A június 12-én az Amon Amarth társaságában Budapestre érkező floridaiak a Drowning In The Sound című tétellel kedveskedtek a rajongóiknak, mely az alábbiakban természetesen meg is hallgatható.

Tovább

Így nyomatta a Slipknot Jimmy Kimmelnél!

slipknot-2019.jpgTénylegesen is újra beindult a Slipknot. A csütörtöki Unsainted debüt és maszkbemutatás után eljött a pénteki, jó előre bejelentett buli, a Jimmy Kimmeles fellépés ideje is, ahol a már említett friss dal mellett az ősszel debütált, viszont az augusztusban érkező We Are Not Your Kind című albumra fel nem kerülő All Out Lifeot játszották el. Természetesen mindkettőről készült profin megvágott felvétel is, íme!

Tovább

Bátorságpróba: Armin Van Buuren értelmezte újra Van Halen klasszikusát

press-release-david-armin-bart-heemskerk-8.jpgManapság, amikor már annyira nem számít, hogy ki milyen zenét hallgat, lévén, a stílusok közötti határok egyre inkább elmosódnak, nem annyira meglepő egy olyan megmozdulás, amikor egy DJ újrakever egy-egy rock-klasszikust. Viszont amikor épp az eredeti hanggal együtt teszik ezt, eggyel érdekesebb lesz egyből a dolog. Mi a sztori? A holland producer / DJ Armin Van Buuren és a Van Halen frontembere, David Lee Roth összefogott és megújította (átdolgozta, megerőszakolta - ezt majd ti eldöntitek) a Van Halen egyik, ha nem "A" legismertebb dalát, a Jumpot. Hogy mégis mennyire jön majd át a keményvonalasabb rockereknek, azt nem tudjuk, lehet, hogy most jobb, ha ők elkerülik ezt a verziót.

Tovább

Közös lemezt készített Mike Patton és Jean-Claude Vannier

mikepattonjeanclaude2019_638.jpgSzeptember 13-án, Corpse Flower címen fog megjelenni a Faith No More frontemberének Mike Pattonnak, valamint a francia zeneszerzőnek, Jean-Claude Vanniernek a közös nagylemeze. A furcsa összefogás egytucatnyi nótát összefogó eredményéből egy szelet, az On Top Of The World már szabadon hallgatható, mellette persze némi külcsíni és beltartalmi infóval is tudunk kedveskedni.

Tovább

Új dal debütált a Hollywood Vampirestől

the-hollywood-vampires2019.jpgKörülbelül egy hónap és megjelenik a Joe Perryt, Johnny Deppet és Alice Coopert magába foglaló Hollywood Vampires új nagylemeze, a Rise. A nem kis nevekből álló trió a The Boogieman Surprise című dalt adta ki második csaliként (az első a Who's Laughing Now volt), ehhez egy koncertfelvételekből összerakott videó is készült.

Tovább

Rammstein - Rammstein (Universal Music, 2019)

A tíz évet alvó industrial arkangyal

rammstein_1.jpg

Industrial, industrial metal, Neue Deutsche Härte, hard rock - legyen akármi a stílusuk, a Rammstein mostanra az egyik legsikeresebb zenekarrá nőtte ki magát '94-es megalakulásuk óta több milliós lemezeladásokkal. Telt házas arénakoncerteket adnak, olyan színpadi és pirotechnikai elemekkel, hogy nem túlzok, ha azt állítom a leglátványosabb élő banda a rocktörténelemben. Utolsó lemezük, a Liebe Ist Für Alle Da (LIFAD) 10 éve jelent meg, így a rajongók már hektoliternyi nyálat csorgattak az elmúlt hónapokban – óriási a hype és az ingerszomj, úgy izzik a levegő, mint az első sorokban a koncertjeiken. Az új korong címe és külcsínje a minimalizmus oltárán áldozik – az albumcím a zenekar neve (self-titled), az albumborító pedig egy gyufa close up-ja. Hosszas bevezető után beindítom az industrial motort és kőkemény analízisnek vetem alá Rammsteint. Egy ilyen kaliberű lemeznél muszáj egyenként megcsócsálni a számokat, viszont a végén az is fontos, hogy egyben a gyomor miként emészti meg a 11 fogásos menüt. Lássuk!

Tovább

Az erdélyi deathgrind osztag az első golyót tölti a tárba

Treasondom - 'Everyone Is Dead Or Dying' single

img_3442-116.jpgHa egy kis deathgrindra vágytok, ne menjetek messzire, ugyanis konkrétan itt van a szomszédban! A marosvásárhelyi Treasondom 2017 óta nyomja a grinding death metal-t és már túl van egy kislemezen. A banda a mondjuk a Misery Index, At The Gates, Aborted vonal magyar üdvöskéje. Az erdélyi srácok jelenleg gőzerővel dolgoznak az első nagylemezükön, de kedvcsinálóként kicsaptak a - még elnevezetlen -  albumról egy single-t. Az Everyone Is Dead Or Dying sem zeneileg, sem lírikailag nem egy simogatóverseny.

Tovább

A USEME nyerte az idei NAGY-SZÍN-PAD!-ot

useme_2019.jpg

A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió hatodik alkalommal megrendezett közös tehetségmutató versenyének fődíját a közönségszavazatok alapján 2019-ben a USEME nyerte, így idén a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál, a STRAND Fesztivál és a Campus fesztivál nagyszínpadán koncertezhet, meghívást kap a Petőfi Zenei Díj 2019-es showműsorába, amelynek idén is a STRAND Fesztivál ad otthont, valamint saját, dedikált estét kap az Akvárium Klubban. Emellett minden döntős zenekar - így a Follow the Flow és a The Bluebay Foxes is 1-1 millió forintos videóklip támogatásban részesül, és a The Bluebay Foxes pedig vendégzenekari meghívást kapott a Budapest Parkba, valamint a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV jóvoltából felléphet a Eurosonic Festival-on. Az elődöntők összes résztvevője fellép a Sziget, a Telekom VOLT, a STRAND és a Campus fesztiválon, valamint a MOL Nagyon Balaton eseményein. Az USNK még egy különdíjban is részesült, saját koncertestet kaptak az Akvárium Klubban.

Tovább

Soundgarden koncertlemez érkezik a nyáron!

Soundgarden 20121.jpgJúlius 26-án fog megjelenni a tavalyelőtt elhunyt Chris Cornell által vezetett Soundgarden legújabb koncertkiadványa, a 2013 februárjában, Los Angelesben felvett, a Chris Cornell Estate, az Universal Music és az Artists Den által közösen összehozott Soundgarden: Live from the Artists Den. A huszonkilenc (!) dalos, két CD-n, vagy két vinylen, vagy éppen Blu-Rayen megjelenő albumhoz a borító, a dallista és egy rövidke trailer is elérhető lett, természetesen minden az alábbiakban mazsolázható át.

Tovább

Understand - Videó a Combichristtól

combichrist_01_oliverrath_kopie.jpgÚj klippel jelentkezett a július 19-én Budapestre érkező, majd a KR3LL és a divideD társaságában egy várhatóan remek bulit csapó Combichrist. Az Understand című tétel természetesen a június 7-én megjelenő One Fire című nagylemezen fog napvilágot látni (értelemszerűen ennek a turnéja érkezik majd a fővárosba), a klip az alábbiakban tekinthető meg.

Tovább

Hallgasd meg az új Saint Vitus-lemezt!

sv2019.pngMa jelenik meg az amcsi doom metal-veterán Saint Vitus legújabb, egyszerűen csak önmagáról elnevezett nagylemeze, melyről korábban is már elcsepegtettek egy-két nagyon is finom tételt, be is mutattuk őket szépen, sorjában. Így, hogy már mindenki számára elérhető lett az idén negyven éves csapat legújabb termése, természetesen a Youtubera is felpakolták azt, mi pedig büszkén, a lehető legnagyobb bátorítással nyújtjuk át nektek.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum