RockStation

Megvan a Tool albumának körülbelüli megjelenési ideje?

2019. január 27. - theshattered

toolband_638.jpgDanny Carey jó hangulatában volt a NAMM-en, kotyogott is egy kicsit egy meet and greet alkalmával. (A lenti videót is felvevő) Dirk Doucette kérdésére Carey elfecsegte, hogy a tervek szerint április közepén érkezik a régen várt korong, melynek a zenei része már teljesen kész van, sőt, az év elején Maynard James Keenan arról számolt be, hogy az éneksávok is már bent voltak a dobozban. Higgyünk neki, vagy kezeljük óvatosan?

Tovább

A Pale Horse Named Death - When The World Becomes Undone (Long Branch Records, 2019)

Az igásló valóban haldoklik?

palehorseworldundone.jpg

Akár lehetne egy metal rajongóknak találós kérdés is, hogy két legendás dobos egy zenekarban, de nem a Slipknot, mi az? A választ már úgy is tudjátok, így nem meglepő, hogy  most a A Pale Horse Named Death zenekar harmadik, When The World Becomes Undone címet viselő albumáról lesz szó.

Tovább

Massive Attacket dolgozott fel a Leprous

0leprous2017_02_eredmeny.jpgA modern prog metalban utazó Leprous mindig valami kellemesen nyakatekert dologgal lepi meg a rajongóit. A csapat legutóbb 2017-ben adott ki a korongot, ez a nálunk is kétszer bemutatott Malina volt, így már lassan érik az új CD-re az igény, amire talán már készülnek is a norvégok. De hogy addig is legyen mivel foglalkozni, egy feldolgozással kedveskednek a fanatikusoknak, ami a Massive Attack Angelje. A nóta most magukhoz képest kicsit talán kevésbé progos, kevésbé nyakatekert, de ennek ellenére így is teljesen utaztató lett.

Tovább

Húsleves mellé King Diamond - Hallgasd meg az öreg új koncertalbumát!

maxresdefault.jpgPénteken jelent meg King Diamond nálunk is többször bepromózott új koncertlemeze, a Songs For The Dead Live. A két teljes bulit tartalmazó csomag egyik felét, a Fillmoreban felvett részt a kiadó hivatalosan is hallgathatóvá tette, vasárnapi ebéd mellé pont ideális hallgatnivaló az egész családnak. King Diamond új nagylemeze idén és jövőre, azaz két részletben fog megjelenni, viszont erről, ezekről egyelőre még nem tudni semmi konkrétat azon kívül, hogy már javában készül.

Tovább

Július környékén érkezik az új Testament-lemez

0testament2017_39_eredmeny.jpgA nyár közepére irányozta be az új albumának, a 2016-os Brotherhood Of Snake utódjának a megjelenését a Testament, legalábbis Chuck Billy szerint. A Magyarországot is rendszeresen célbavevő, idén nyáron, egész pontosan augusztus 7-én Budapesten, a Barba Negra Trackben újra fellépő thrash-legendák így már hozzánk is a friss nótákkal fognak érkezni, várható is lesz tőlük egy jó, minőségi Testament-buli, ahogy már persze eddig is megszokhattuk.

Tovább

A Fatal Error nyerte A Dal második válogatóját

fatal_error_band.jpg

Tegnap este rendezték A Dal 2019 második élő előválogatóját, amelyet a Fatal Error zenekar nyert meg a Kulcs című dalával. A dal 45 pontot kapott a zsűritől, 43 pont kapott az Acoustic Planet, harmadikként jutott tovább a The Middletonz (benne A Dalban hatodszor induló Kállay-Saunders Andrással) és a Roses 41 ponttal, negyedikként Vavra Bence a Szótlansággal 39 ponttal, ötödikként pedig a miskolci The Sign az Ő című számmal, 38 ponttal.

Tovább

Akiket szeretünk, szeretik azokat, akiket szintén szeretünk vol.3

A Black Sabbath öröksége

black_sabbath_1970.jpg

Amikor hatásokról beszélünk, könnyen vitába keveredhetünk, hiszen megannyi stílus nőtt ki a földből az évek során, ami messze túlnőtt az ismert, konkrét zenekarok által lefektetett stílusjegyeken. Mégis vannak előadók a múltból, akik nélkül valószínűleg nem lenne ennyire színes és sokoldalú a jelenlegi zenei közeg. Ezek közül toronymagasan élen jár a Black Sabbath, akik az első lemezeikkel olyan szélesre tárták a gitárközpontú zene kapuját, hogy azon kényelmesen masírozott át egy egész hadsereg.

Tovább

Nézz bele a Zac Efron és James Hetfield szereplésével készített Ted Bundy filmbe!

hetfield-acting-banner.jpgMa debütál az Extremely Wicked, Shockingly Evil And Vile című film, igaz, még csak a Sundance Film Festivalon. A neves amerikai sorozatgyilkosról, Ted Bundyról szóló moziban a főszerepet Zac Efron, a Bundyt hűvösre tevő rendőrt, Bob Haywardot pedig a Metallica frontembere, James Hetfield fogja alakítani, így részünkről is kiemelten érdekesnek mutatkozik a mű. De olyan arcok is ott lesznek a vásznon, mint mindenki Sheldon Coopere, Jim Parsons, aki ügyvédet fog játszani, így a felhozatal mondhatni, már az eddigiek alapján sem olyan rossz. Hogy azért az átlagember is kicsit bele tudjon kóstolni a várhatóan elég érdekesre sikerülő alkotásba, egy előzetest már elérhetővé tettek. Magyar bemutatóról egyelőre még nem tudni.

Tovább

Tegnap jelent meg a The Neal Morse Band új lemeze, itt egy klip róla

nmb2018.jpgEgy videóval támogatta meg az epikus hosszúságú új nagylemezének, a The Great Adventurenek megjelenését a Mike Portnoyt, Randy Georget, Bill Hubauert, Eric Gilettet, valamint természetesen a zenekar névadóját, Neal Morset magába foglaló The Neal Morse Band. A két lemezes, történetmesélős anyaghoz a nyilvánvalóan progrockos ízű, nagyon is finom I Got To Run kapott egy zenélgetős klipet.

Tovább

Metalos bátorságpróba - Hallgasd meg a Bring Me The Horizon új lemezét!

bring-me-the-horizon2018.jpgTegnap óta mindenki számára elérhető lett a zenei spektrumon egyre inkább a könnyed és gitárzörej mentes irányba elmozduló Bring Me The Horizon új lemeze, az Amo. A csőmetalosokat már (ha nem a korábbi lemezek, akkor) az előzetes tételek által is kiakasztott album teljes egészében megfülelhető, igazából ha nem mint tufarocker hallgatod, azért lejön, hogy nem is olyan rossz ez. Csak kell egy vagonnyi nyitottság a másféle zenék irányába. Hamarosan majd mi is megmondjuk, mit is gondolunk róla.

Tovább

Áprilisban érkezik az új Danko Jones CD

dj_2.jpgAhogy várható volt az utóbbi időben, Danko Jones és csapata bejelentette a legutóbbi nagylemez érkezését. A trió A Rock Supreme címre keresztelte a friss, tizenegydalos korongot, mely április 26-án fog megjelenni. A tavalyelőtt nálunk is megfordult rockcsatahajó most a dallistát és a borítót és közzétette, ezek az alábbiak.

Tovább

Megérkezett a Megadeth best of lemezének dallistája

megadeth_2017_1.jpgMivel a Megadeth belépett a szép kerek és az átlag ember számára is minden bizonnyal az egyik legemlékezetesebb, azaz a harmincötödik életkorba, Dave Mustaine úgy érezte, hogy összeszedi a csapatának örökzöldjeit és egy szép kis kiadvány keretében átnyújtja azokat a rajongóknak. A három CD-n, vagy négy vinylen beszerezhető Warheads On Foreheadsnek már azt is lehet tudni, mi lesz a beltartalma, a szépen időrendi sorrendbe pakolt nóták az alábbiképpen fognak csücsülni a már ismert borítójú kiadványon.

Tovább

Flotsam and Jetsam - The End of Chaos /AFM Records, 2019/

Könyörtelen, gyors tempójú, erős thrash metal

theendofchaos.jpg

A '80-as évek elején a thrash nagy hullámából sok zenekar kezdte pályafutását jobbnál jobb bemutatkozó albumokkal, majd egy részük látványosan felívelő karriert futott be, ugyanakkor hosszú listát lehetne írni a kellőképpen soha el nem ismert zenekarokról is, és ezen a listán előkelő helyet foglalna el a phoenixi Flotsam and Jetsam.

Tovább

Új dalt adott ki a Kings Destroy!

kings-destroy-2019.jpgKiadta a március 8-án megjelenő Fantasma Nera (azaz Fekete Szellem) című nagylemezének első előzetes dalát, a címadó tételt a Kings Destroy. A már a negyedik teljes korongjára készülő amcsi stonerek kellemes hangulatú friss tétele az alábbiakba fülelhető meg, sajnos külön klipet (legalábbis egyelőre még) nem kapott.

Tovább

All-star Pantera-tisztelgés a Dimebashen

Pantera94.jpgA Pantera Walkját mindenki ismeri. Lényegében a dal javát mindenki el is tudja játszani, aki három hónapnál többet tartott a kezében gitárt, de pont ezért zseniális az egész dal! A Dimebashen néhány neves muzsikus, így Dave Grohl, Corey Taylor, Rex Brown, Scott Ian, Chris Broderick és Charlie Benante össze is fogott egy Darrel-tisztelgésre, melyről, mint félig-meddig rocktörténeti pillanatról videó is készült.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum