RockStation

In Flames - I, The Mask (Nuclear Blast, 2019)

Rajta az úton

2019. március 10. - KoaX

inflamesimaskcd.jpg

Vannak zenekarok, emberek, akiknek mindig várom a lemezüket, műveljenek bármit is a karrierjük során. Phil Anselmo, Maynard J. Keenan, Cavalera bácsi, vagy épp az In Flames. Habár az elmúlt években egyre jobban eltávolodott tőlem utóbbi zenekar, pedig a Come Clarity DVD-t ma már nem mindig játssza le a gépem. Ettől függetlenül itt van az új lemez, az I, The Mask! Mi pedig természetesen meghallgattuk jó párszor.

Tovább

Tökéletes nap a halálhoz! - Új dalt adott ki az Onslaught

onslaught-band-2018.jpgSőt, a nagylemez is érkezik! A Perfect Day To Die című dal a soron következő, még idén megjelenő legújabb Onslaught album felvezetéseként lett megmutatva mindenkinek, melynek már ideje is volt, minekutána legutóbb 2013-ban jött album a veteránoktól. A dalban egyébként nagyon is jóarc módon a Motörhead elhunyt tagjainak állítanak emléket, egyben ez az első tétel is, melyben a tavaly csatlakozott Wayne Dorman gitáros és James Perry dobos játéka hallható.

Tovább

Újabb dalt adott ki az Owens, Kelli, Kottak, Sarzo négyes alkotta A New Revenge

newrevenge.jpgSzűk három hét múlva, március 29-én jelenik meg a Tim "Ripper" Owens (Judas Priest, Iced Earth), Keri Kelli (Slash, Alice Cooper), James Kottak (ex-Scorpions) és Rudy Sarzo (Ozzy, Dio, Whitesnake) alkotta, bátran (akármennyire elcsépelt szó) szupergroupnak nevezhető A New Revenge debütáló nagylemeze, Enemies & Lovers. A csapat persze addig sem akarja pihentetni az anyag dalait, így a The Way után kiadták a második lemezelőzetes dalukat is, ez a Never Let You Go.

Tovább

Koncertalbumot ad ki az Avatar

0arkadia2019_06_eredmeny.jpgMájus 17-én egy koncertalbumot ad ki a nemrégiben Budapesten is egy brutálisan teltházas, emellett hihetetlen erős koncertet adó Avatar. A svédek, mintegy lezárván a legutóbbi nagylemez, az Avatar Country körét, a tizenegy tételből álló The King Live In Paris című koronggal fogják meglepni a rajongókat, melyről a Bloody Angel már szabadon hallgatható.

Tovább

Ezerötszáz dollárért kelt el a Burzum debütlemeze

varg16.jpgÓ, az a drága fanatizmus és gyűjtési mánia, ugye? De mi is maga a sztori? A Burzum 1992-es anyagának ezen bizonyos példánya még januárban kelt el a Discogson ezért a nem csekély, átszámítva mintegy 420000 forintért, de vajon mi is annyira érdekes rajta, hogy ennyibe kerüljön? Erre legalább két érvet tudunk felhozni, a gyűjtőszenvedéllyel rendelkező olvasók talán meg tudják érteni az áremelkedés miértjét. Egyrészt ezt a példányt maga a jó Varg tulajdonolta (amíg el nem veszítette azt egy tavalyi, fogadásból bevállalt jeep-gyorsulási versenyen), másrészt, hogy ez az egyetlen dedikált példánya nem hogy ennek a kiadványnak, hanem az egész Burzum diszkográfiának. Jó vétel volt vajon a friss tulajdonosnak?

Tovább

Pontiak (US), So Low (US), Witch Bone Garden @ Dürer Kert, 2019.03.08.

A Pontiak tesók bemutattak

po.jpg

Van abban mindig egy kis izgalom, ha egy olyan bandát néz meg az ember, amelyiket frissen ismert meg. A Pontiak is ide tartozik, a videó megosztó segítségével könnyen magába húzott a trió felületesen megismert munkássága. Az estében emiatt benne volt az is, hogy ratifikáltan új kedvencem legyen a zenekar, de az is, hogy full az erdőbe visz az előzetes audió élmény, és utólag értetlenkedve állok, hogy mit ettem én ennyire rajtuk.

Tovább

Hecate's Nightmare - Új videó a frissen megjelent Children Of Bodom CD-hez

cob2018.jpgTegnap jelent meg a Hexed, a Children Of Bodom legújabb nagylemeze. Az ezúttal erősen lilába burkolt lemeznek már az előzetes dalai alapján is sejteni lehetett, hogy most talán megint össze fogja magát kapni Alexi Laiho és csapata, melyre a frissen, a megfilmesített Hecate's Nightmare sem igyekszik rácáfolni. Hamarosan mi is megmondjuk, milyen lett az új termés.

Tovább

Súlyozd be a hétvégét az új Misery Index-lemezzel!

miseryindexbandnov2018_638.jpgA Season Of Mist, ahogy rendre szokta is a náluk istállózott zenekaroknál, mindenki számára szabadon elérhetővé tette a Misery Index legfrissebb, tegnap megjelent albumát, a Rituals Of Powert. A július 2-án egy kisebb kvázi fesztivál keretében nálunk is bemutatásra kerülő anyag az alábbiakban fülelhető meg, azért arra készüljetek, hogy kb. egy lórúgás erejével ér fel, szóval... Ne éhgyomorra!

Tovább

Hallgasd meg a Dirty Shirt új lemezét!

ds2019.jpgTegnap jelent meg a Dirty Shirt legfrissebb dalcsokra, a Letchology. A folk zenét a SOAD szintű kattanásokkal megbolondító nagybányai illetőségű román / magyar csapat a teljes albumot felrakta a YouTubera, ezt lentebb meg is találjátok. Nagyon fontos infó a csapat rajongói számára, hogy a Magyarországon is lesz lemezbemutató, mégpedig a Barba Negrában, április 21-én, ahol a Dalriada, Heidevolk, Tyr hármasnak fognak bemelegíteni a Surmával karöltve.

Tovább

Jön az új Baroness album!

baroness-2017.jpgAhogy sejteni lehetett, a Baroness az előző lemezek borítóinak Instagramon való kvázi felsorolásával egy új album előszelének szerepét voltak hivatottak betölteni. Meg is jött a félig-meddig leleplezés, mindez egy videóban, mellyel együtt egy USA-turné állomásai is napvilágra kerültek. Persze a rejtélyes Pantone-színskálás "variálás" megmaradt a videó címében is, de már azt is lehet tudni, mit takarnak a színkódok.

Tovább

Édes kenyér! - Új dalt és klipet jelentetett meg a Fleshgod Apocalypse

sugar.jpgElkészítette a legújabb nagylemezét, a 2016-os King utódját a Fleshgod Apocalypse. A szimfonikus death metalban utazó olasz csapat a nem feltétlen édes és lágy Sugar című dalt szemelte ki a május 24-én, természetesen többféle kiadásban érkező Veleno album első előfutárának, melyhez egy elég komoly videót is társítottak. Vigyázat, ütni fog!

Tovább

OSSIAN: nőnapi dal -és klippremier: Gyönyörű Bolond

ossian_2019.jpgKedves Hölgy olvasóink! Ismét elérkeztünk az év azon részéhez, amikor Titeket, Önöket ünnepelünk meg, melyre nincs is jobb mód, mint egy új Ossian-ballada, az új lemez előzetes tétele, a Gyönyörű Bolond. A hangulatos videóval megbolondított dal a többféle formátumban is megjelenő Reményhozó című nagylemez előfutára, mely április 5-én fog megjelenni.

Tovább

Még idén megjelenik Nergal önéletrajzi könyve

Interjú Dudich Ákossal a könyv fordítójával + JÁTÉK

nergal_dudich.jpg

Újabb önéletrajzi könyv érkezik, újabb ikonikus alak, ráadásul most egy közelebbi ismerősről van szó. A Behemoth  frontemberének élete tele van küzdelemmel és kalanddal, így várható volt, hogy hamarosan magyarul is megjelenik Nergal önéletrajzi könyve. A műről ismét Dudich Ákossal beszélgettünk, aki több zenészről készült önéletrajzi könyvet is fordított már (Ministry, Cavalera, Scott Ian)

Tovább

A Megadeth dalaira alapuló képregény készül

megadeth_2017_1.jpgA Warheads On Foreheads háromlemezes válogatása mellé egy másik meglepetéssel is kedveskedik majd a Megadeth a harmincötödik éves fennállását megünneplendő. A háromszázötven oldalas, a csapat dalaira épülő (persze négy különböző kiadásban megjelenő) Death By Design című alkotásra rengeteg ismert nevet hívtak meg az illetékesek a Heavy Metal magazintól (a szemfülesek Németh Gyula nevét is kiszúrhatják), ennek a megjelenése június 5.

Tovább

Nézd meg az Alice In Chains filmjének első két fejezetét!

0aliceinchains2018_45_eredmeny.jpgMint ismeretes, egy másfél órás film készül, készült az Alice In Chains legutóbbi nagylemezének, a Rainier Fognak a dalaira támaszkodva. A Black Antenna címre keresztelt, Adam Mason által megvalósított projekt első két fejezete már nézhető, a folytatások majd a következő hetekben lesznek várhatók.

Tovább

Vallási okok miatt törölték a Watain szingapúri koncertjét

_mg_9919.JPGNem könnyű a metalzenekarok élete a távolkeleten, még ha csak koncertezni is mennek oda. Ott vannak még elég masszív törvények, hagyományok, amibe akármilyen csapat nem zuhanhat bele bakancsostól anélkül, hogy ne érné őket valami szankció. A Watain pontosan így járt Szingapúrban, ahol természetesen vallási okokból mondták le az utolsó pillanatban a black metalosok koncertjét.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum