RockStation

Féktelen címmel megjelent a PLASTICOCEAN zenekar új single-je

2020. augusztus 18. - rockstation

plasticoceanfektelen.jpgÚj dallal jelentkezett a Plasticocean. A csapat a Békétlen című nagylemez hagyományait követve ismét magyar nyelven prezentálták a nótát, a Féktelen és annak a videója az alábbiakban nézhető, hallgatható meg.

A dalszöveg a Békétlen lemezhez hasonlóan magyar nyelven íródott és egy nehéz élethelyzetet dolgoz fel.

Pap Gergő Geo, a zenekar énekese mesél az új dalról és a videóról:

A karantén ideje alatt elkezdtünk új dalokon dolgozni és új hangzásokkal kísérletezni, ennek az időszaknak lett az eredménye a Féktelen című dalunk. Akik figyelemmel kísérik munkásságunkat észrevehették, hogy a szövegeink nagy része saját élményeinken és tapasztalatainkon alapszik, most viszont szakítottunk a hagyományokkal és egy olyan ember szemszögéből meséljük a történetet, aki egy szer függőségétől szenved.  

A dalszöveghez egy cikk adott ihletet, ahol orosz drogfüggők meséltek az életükről és a szerről, ami fogva tartja őket. A cikk utáni pár napban nagyon sokat olvastam a témában és több riportot is megnéztem. Ekkortájt küldött Helmut és Bálint egy demóverziót egy elkészült dalról, amelyre már szinte csak az ének hiányzott. Általában van a fiókban több szövegem, amiket korábban megírtam, de úgy éreztem, hogy egyik szöveg sem illene igazán a dal hangulatához. Miközben mentem munkába, próbálgattam az énekdallamot kitalálni “kamu szöveggel”, de volt egy sor, ami nem is volt annyira kamu: “Egy érzés, ami mindig fogva tart”. Olyannyira motoszkáltak bennem a fentebb leírtak, hogy már a “kamu szövegem” is erről szólt. Így már biztos voltam benne, hogy a szöveg erről fog szólni. Amint végre találkozhattunk, elkezdtük összerakni a számot élő hangszerekkel, és a próba végére világossá vált mindannyiunk számára, hogy ehhez a dalhoz szeretnénk készíteni egy videóklipet.

A képi világgal egy olyan utópisztikus teret akartunk ábrázolni, ahogy egy szerhasználó láthatja maga körül a környezetét. A helyszínt adó fenyvest már évekkel ezelőtt felfedeztük, viszont eddig nem igazán illeszkedett volna semelyik dalunkhoz. A kopár erdő az elszigetelődést, a gondok rengetegét és a szorongást hivatott szimbolizálni - egy elmosódott, zavart világot.  

A dalt részben a zenekar maga rögzítette, az éneket viszont Diószegi Kikinél, a Down For Whatever énekesénél vették fel a Stray Heart Records stúdióban, aki vokálozik is a dalban. Az utómunkát Simon Istvánnak (No Silence Studios) köszöni a csapat.

A következő időszak már nem annyira kilátástalan a zenekar számára, mint amennyire az év első fele volt. Augusztus 15-én Szigetváron, a ProgCamp-et zárják, 19-én pedig a Leander Kills előtt lépnek színpadra a Barba Negra Trackben, utána pedig ősszel egy több állomásos országos turnéra kísérik őket.

 

PLASTICOCEAN

Facebook: https://www.facebook.com/plasticoceanofficial/

Instagram: https://www.instagram.com/plasticoceanofficial

Youtube: https://bit.ly/plasticocean_youtube

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2516166760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum