RockStation

Visszatért a közönség elé James Hetfield, megnyitott a kiállítása

2020. január 31. - theshattered

0metallica2018_25_eredmeny.jpgÁtvágta a piros szalagot James Hetfield az autókiállítása megnyitásán, így ő maga is visszatért a nagyközönség elé. Az elvonón részt vett Metallica-frontember Los Angelesben mutatja be tíz különleges verdáját, aki esetleg arra járna, Reclaimed Rust: The James Hetfield Collection címen kell keresnie a tárlatot.

Tovább

Jövő szombaton Budapesten játszik a Dream Theater

dreamtheater.jpg

Február 8-án ismét Budapesten játszik az amerikai progresszív metal zenekar, a Dream Theater. A tavalyi fesztiválos fellépés után most egy teljes, majdnem háromórás koncertre készülhetünk a Papp László Sportarénában, ahol a Distance Over Time című új lemez, és a 20 éves Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory dalai is szerepelnek majd a programban.

Tovább

Equilibrium | Lord Of The Lost | Nailed To Obscurity @ Dürer Kert, 2020.01.28.

Mennyire erős a nosztalgia varázsa?

_mg_7009.JPG

Az Equilibrium stílusforradalma után kétszer meggondoltam, hogy elmenjek-e megnézni őket az új lemezt promótáló turné budapesti állomásán. A nosztalgia győzött hisz a zenekart az első lemez megjelenése óta, kb. 14 éve hallgatom. Volt egy több éves időszak, amikor a német srácok (sőt anno akkor női tag is volt köztük) a legkedvesebb zenekar díját vívták ki nálam a folk és fantasy témákkal felturbózott extrém metaljukkal. Két bandataggal azóta jó haverságot is ápolok és szerintem többször láttam őket Németországban, mint itthon. Azóta sok minden történt nálam és náluk is, de úgy érzem zenei ízlésileg már nem vagyunk egymásra hangolódva a Renegades megjelenése óta.

Tovább

Hallgasd meg a problémás énekessel kiadott Lorna Shore-lemezt!

lornashore2019.jpgMa jelent meg a sokáig bizonytalan sorsú Lorna Shore-album, az Immortal. A tízdalos anyag természetesen a megjelenéssel együtt elérhető lett az Interneten is, ezt lentebb találjátok meg. Mint ismeretes, ez az a lemez, amit a tavaly év végén kidobott, rasszista és bántalmazási ügyekbe keveredett CJ McCreeryvel vettek fel.

Tovább

Új dalt adott ki a Katatonia, jön a lemez is!

katatonia2016.jpgEgy ideje már sejteni lehetett, hogy valami hangzóanyaggal töri meg a csendet az önkéntes pihenőre vonult, tavaly csak az akkor tíz éves Night Is The New Day nagylemezt megünneplő Katatonia, sőt, azt is, hogy ebből előbb-utóbb új album lesz. Büszkén jelentjük, mindez meg is fog történni, ugyanis a frissen kiadott, furcsa módon teljesen gitármentes Lacquer az április 24-én megjelenő friss nagylemez, a City Burials első előfutáraként hivatott megörvendeztetni a rajongókat.

Tovább

Napvilágra került a Slipknot első demója!

slipknot-cover-header_2019.jpgEgy Paul Grayhez közel álló ember jóvoltából elérhető lett a Slipknot első, még 1995-ben kiadott demófelvétele (melynek ha úgy nézzük, elég kevés köze van a nyitóképen lévő felálláshoz). A háromdalos anyag, mivel természetesen egy évvel a Mate. Feed. Kill. Repeat. előtt lett rögzítve, még bőven Anders Colsefini énekével hallgatható, az azóta a csapat arcát és hangját jelentő Corey Taylor csak 1997-ben lett a Slipknot tagja. Abszolút érdekes zenetörténeti elemről beszélünk, érdemes ráfülelni, miből is lett a cserebogár.

Tovább

Áprilisban jön a Testament új lemeze!

0testament2019_37.jpgIgaz, hogy a hivatalos bejelentés még nem történt meg, de az Apple.com-on már elérhető a Testament új lemezének minden részlete - valamint egy részlet a Night Of The Witch című dalból. Az oldal szerint a thrasherek új korongja Titans Of Creation címen fog megjelenni tizenkét dallal a fedélzeten, a fizikai formátum hívei április 3-tól szerezhetik majd be maguknak.

Tovább

Újra Budapestre jön Tarja Turunen!

tarjahea2.jpgA korai Nightwish rajongóinak megint sűrű év végéjük lesz, lévén az anyacsapat és az első énekesnőjük, Tarja Turunen ismét pár hetes csúszással, de párban támadja le hazánkat. A most már csak saját dalokkal koncertező frontasszony a tavaly megjelent In The Raw című albumának turnéját hozza majd el Magyarországra, a helyszín a megszokott randihelyszín, a Barba Negra lesz, az időpont október 23. További részletek hamarosan!

Tovább

Melechesh | W.E.B. | Selvans @ Dürer Kert, 2020.01.24.

Asszír, görög és olasz inkantáció

melechesh_martina_rusalka-2.jpgA Selvans színpadképe tárult elém, ahogy perce pontosan kezdésre betoppantam a Dürer középső termébe és leráztam magamról az út porát. Egy spanyolkalapos, western csizmás, bőrkesztyűs, kifestett fazon látványa fogadott, akit lenge, népies öltözetbe burkolódzó, csontnyakláncot viselő zenészek vettek körbe. Az atmoszférikus intro délies, mediterrán hangulata gyorsan elillant, ahogy rázendítettek az első dalra, amit a frontember óriási károgása, kegyetlen duplázás és vonyító riffek kísértek. Rögtön tudtam, hogy egy jó estének nézek elébe!

Tovább

Mercyful Fate a Brutal Assaulton!

ba25.jpgA Mercyful Fate ünnepi kanyarját is megkapják a Brutal Assault látogatói. A neves cseh fesztivál ma jelentette be a King Diamond-vezette dán csapat érkezését, nem mintha amúgy olyan gyenge lett volna a felhozatal. A Mercyful Fate műsorában csakis a debütáló kislemez, a Melissa és a Don't Break The Oath dalai fognak felcsendülni, a korai klasszikusok rajongóinak kötelező falat!

Tovább

Gloryhammer: A Nekrogoblikon és a Wind Rose társaságában lépnek fel jövő héten Budapesten

gloryhammer.jpg2019-ben harmadik nagylemezét, a Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex dalait már bemutatta a magyar közönségnek a Gloryhammer. Az Angus McFife és Zargothrax intergalaktikus csatáját elmesélő epikus űr-fantasy metal formáció jövő héten tér vissza hazánkba, ezúttal Budapestre, ahol február 7-én lépnek fel a Barba Negrában a Nekrogoblikon és a Wind Rose társaságában.

Tovább

Csutkára pakolt box-szettet ad ki a Def Leppard

def_leppard_2015_2.jpgMárcius 20-án The Early Years 79-81 címen egy minden fanatikus igényét kielégítő csomaggal, box-szettel jelentkezik a Def Leppard. A címből is sejthető, hogy az 1979-81 közötti korszakot és annak anyagát tárja majd fel a fullos kiadásban öt CD-t magába foglaló pakk, melyről egy ízelítő, igazi ínyenc falat, a Rock Brigade korai verziója már elérhető lett.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum