RockStation

Tél - Itt egy új dal a bricklane zenekartól

2020. március 22. - sunthatneversets

img_0167.jpg

A bricklane nevű formáció 2016 őszén alakult Pécsen. Eleinte három barát / Patrik, Bence, Szabi/ kezdett el régi ötleteikből dalokat írni. Ezekből a szerzeményekből adták ki első kislemezüket /Slownoise EP 2019/, amin 5 instrumentális dal szerepel. A tagok saját kezűleg rögzítették az anyagot és az utómunkákat is javarészt ők végezték. Ez jellemzi a későbbi felvételeket is.

Tovább

Új köntöst adott a 2014-es dalának a Pallbearer

pallbearer.jpgEgy új, átértelmezett verziót adott ki az eredetileg 2014-ben, a Foundations of Burden című nagylemezen megjelent dalához, az Asheshez a friss albumon dolgozó Pallbearer. Az ugyanúgy elsősorban billentyűkre épülő nóta kicsit csilingelősebb, talán levegősebb hangképet kapott, de így is ugyanolyan hangulatos, mint hat évvel ezelőtt volt.

Tovább

Wes Borland-rajongók, figyelem!

wesborland.jpg

A koronavírus által okozott karanténnak vannak előnyei is! Noha, koncertekre nem járhatunk, egyre biztosabbak vagyunk benne, hogy az év vége és a jövő év tele lesz klassz albumokkal! Abban majdhogynem egészen biztosak lehetünk, hogy az új Limp Bizkit soha nem fog elkészülni (bár Tool lemez is született) azonban Wes Borland gitáros nem ül a babérjain!

Tovább

Vengaboys-feldolgozás, nyugodt kávézene és TV-teszt - Devin Townsend önti a karantén-dolgait!

devin-13.jpgAmikor azt mondta Devin Townsend, hogy a napokban bejelentett karantén-projektjében minden lesz, ami csak elképzelhető, örültünk, mert a "minden" nála tényleg az. Nos, a kopasz zseni nem hazudtolta meg magát, időközben megkaptuk tőle a ZTV adásainak nyers verzióit, egy nyugis, tényleg reggeli kávé mellé való ambient nyugodtságot és ami a leginkább WTF, egy Vengaboys-feldolgozást, a We Like To Partyt. Utóbbira végre nyugodt szívvel rázhatjátok, mindenféle "lepopperezés" nélkül, mert ami Devin, az már Devin.

Tovább

Indul a MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL

maradj_otthon.png

Szinte az összes, jelentősebb hazai fesztivál, számos klub és igazán fontos koncerthelyszín közösen mozgósítja a hazai művészvilágot. Arra buzdítják a zenészeket, popsztárokat, előadókat, hogy a következő hetekben-hónapokban aktívan vegyenek részt a “MARADJ OTTHON!” kampányban. Közösen indítják el a virtuális “MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL”-t, amely a Facebookon arra ösztönzi a közönséget, hogy vegyék komolyan az előírásokat és maradjanak otthon.

Tovább

Tolódik a The Idoru EP-bemutató koncertje

idoru2019.jpgA kialakult helyzet miatt nem tudta az eredeti időpontban, tegnap este megtartani az új EP-jének bemutató koncertjét megtartani a The Idoru. A csapat szeptember 26-ra rakta át az eseményt, de hogy ne maradjanak üres kézzel a rajongók, egy új dalt, az Unacceptablet azért megmutatták nekünk. Sőt, öröm az ürömben, az eredetileg három dalosra tervezett EP így öt-hat dalra fog majd duzzadni!

Tovább

Lassan befejezi az új lemezének munkálatait Alice Cooper

alice-cooper.jpgA világjárvány okozta törlések értelemszerűen a shock rock legendáját, Alice Coopert sem kímélték. Viszont a sokat látott rockert ez a csend nem csüggeszti le: amíg a zenekarának kénytelen leállnia, folytatja a soron következő, immár huszonnyolcadik albumának, a 2017-es, remekre sikerült Paranormal a munkálatait, melyről büszkén jelenti: már majdnem készen is van! A hetvenkét éves Cooper erről, de a vírussal kapcsolatban is mondott pár gondolatot.

Tovább

Maradj velem otthon - Közösségi karanténvideót adott ki a Fatal Error

promo_7_1.jpgEgy otthon maradós nótát írt a Fatal Error. A tavalyi és az idei A Dalból ismert rockzenekar egy igazi home videót is fabrikált az egyértelmű mondanivalójú tételhez, sok egyebet nem is rizsáznánk róla, tessék barátkozni vele, hallgatni, amennyit csak lehet! Vigyázat, könnyen a fejben ragadhat!

Tovább

Pletyka: Közös projetkben Phil Anselmo, Kerry King, Gary Holt és Paul Bostaph?

0slayer2019_12_eredmeny.jpgAmikor elbúcsúzott a Slayer, Kerry King közölte: ő nem kíván leállni, ott van benne a lendület, amíg bírja, írni fogja a zenéket. A Dean gitárgyár is leszerződtette a kopasz veteránt, amihez annyit tett hozzá, hogy "nem hiába" tették ezt. Egy érdekes fejlemény is van a dologgal kapcsolatban: Paul Bostaph egyik Instagram-posztja alatt a kommentek között Shadows Fallból és Overkillből ismert Jason Bittner robbantotta fel a gondolat-gránátot, szerinte ugyanis Kinget, Gary Holtot és Phil Anselmot takarja az a zenei projekt, amit a dobos emleget. Azért az elég karcos lenne!

Tovább

Mosogatófiúnak állt a jótékonysági kifőzdében Bon Jovi

bon_jovi_2015_1.jpg"Ha nem lehet azt csinálni, amit tudsz, tedd azt, amit lehet!" - szólítja fel a rajongóit Jon Bon Jovi. A nagynevű rocker is megteszi, amit megkövetel a becsület, egy jótékonysági konyha alkalmazottjaként tölti ki a szabadidejét. Persze mielőtt valami poszterre való, fölényes munkára gondolnátok, lelőjük a dolgot: az ember tízezrek előtt rendszeresen fellépő rocker mosogatófiúként segíti ki az ott dolgozókat.

Tovább

Egy fél tonnányi Porcupine Tree-finomságot tett elérhetővé Steven Wilson

pt2002.jpgMióta nincs Porcupine Tree, a rajongók csak egyet akarnak: a zenekar visszatértét. Kétségtelen, hogy nagyot szólna, ha megint összeállna a kvartett, viszont erre a frontember, Steven Wilson szólómunkássága és egyéb projektjei mellett nincs igazán tér és opció - plusz maga Wilson mondta, hogy nem igazán kíván "visszafelé tekinteni". Akárhogy is, a hamarosan a legújabb szólólemezét kiadó vezér egy jó nagy adag, az anyacsapatától származó finomságot tett elérhetővé a Bandcampen, mutatjuk is, miket!

Tovább

Videón is bemutatkozik a Firewind új felállása

firewind2020.jpgMint ismeretes, új énekessel állt neki az új nagylemezének a Gus G-vezette Firewind. Az Avantasiaból is ismert Herbie Langhans a tizenegy számos, csupán a zenekar nevét viselő albumon fogja először letenni a névjegyét a görögöknél, melyről az egyik dalt, a Rising Fire-t meg is filmesítették, mutatjuk, hogy sikerült! A teljes korong május 15-től lesz elérhető.

Tovább

Villagers Of Ioannina City - Új videót adott ki a görög pszichedelikus / folk csapat

villagers_of_ioannina_city_dimitris_zarkada.jpgÚj videót adott ki a tavaly megjelent legújabb nagylemezéhez, az Age Of Aquariushoz a görög pszichedelikus / post / folk metal csapat, a Villagers Of Ioannina City. A zenekar a lemez Father Sun című tételéhez készített egy dalszöveges klipet, melyet meleg szívvel ajánlunk megtekintésre. A fentebb említett lemezt a Napalm Records most egyébiránt újra kiadja, természetesen a nagykiadós háttér minden előnyével megtámogatva.

Tovább

Can You Hear Me - Új klip a Korntól

korn_2019.jpgA hivatalos vizuál megjelenése után majd' fél évvel úgy gondolta a Korn, hogy klipet is készít a legutóbbi nagylemezének, a tavaly megjelent The Nothingnak az egyik húzódalához, a Can You Hear Me-hez a Korn. Az elvileg június 9-én Budapesten a Gojira társaságában fellépő veterán nu metal brigád friss filmecskéjét már mutatjuk is, reméljük a koncertig levonul a koronavírus is és ott tudunk lenni az Arénában, részt venni egy jó kis bulin!

Tovább

Megjelent a Heaven Shall Burn új lemeze!

heaven_shall_burn_bandfoto.jpgTegnap került a virtuális platformokra és a még nyitva tartó boltok polcaira a német metalcore csapat, a Heaven Shall Burn új nagylemeze, az Of Truth And Sacrifice. A dupla CD-n, illetve a limitált kiadáson egy bónusz DVD-vel kiadásra kerülő anyagról a neves nap alkalmából az Übermacht című tétel kapta meg a meglehetősen fura látványvilágú videóját, melyet mutatunk is azon melegében!

Tovább

As Above So Below - Új dal az In This Momenttől

in_this_moment_2017.jpgMegmutatta az új nagylemezének, a március 27-én megjelenő Mothernek egy újabb dalát az In This Moment. Az As Above So Below című tétel mellé ezúttal csak egy egyszerűbb látványvilágú, már-már csak kísérő filmecske járt, szóval mondhatjuk, hogy ezúttal a hallgatnivalón van a hangsúly. A nevezett dal mellett felsorakoztatjuk az eddig kiadott szösszeneteket is!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum