RockStation

Sometimes - Új videó érkezett Chester Benningon volt csapatától, a Grey Daze-től

2020. április 05. - theshattered

greydaze.jpgFriss videót adott ki az április 10 helyett június 26-án megjelenő lemezéhez, az Amendshez, azon belül is az Sometimes című dalhoz a Grey Daze. A Chester Bennington még a Linkin Park előtti csapataként ismertté vált zenekar egy egész ötletes, rajongókat valószínűleg elérzékenyítő klippel egészítette ki a dalt, mutatjuk, hogy sikerült!

Tovább

Dynamo Metalfest 2020

Nemzetközi thrashvériség és minden más (ami két napba belefér…)

dynamo_2020.jpg

A hollandiai Dynamo Open Air az 1990-es években metaltörténelmet írt. Ma már a helyszín más (igaz, csak Eindhoven városán belül költözött a fesztivál), a név is Dynamo Metalfestre módosult, de a 2015-ös újraindulás óta ismét derekasan tartja magát a rendezvény.

Tovább

Korona-Walkos Pantera-pólót, valakinek?

pantera94.jpgA Pantera marketingesei a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben is igyekeznek a kor követelményeihez igazítani a merch-termékskálát. Ki is dobtak egy idepasszoló pólómintát, rajta az örök klasszikus dal, a Walk "be yourself / by yourself / stay away from me" részletével és a Vulgar Display Of Power borítón lévő koma maszkos képével. Azért azt gyorsan tegyük hozzá, hogy nem feltétlen a haszonhajhászás volt most az illetékesek célja, a póló megvásárlásából beeső bevétel 40%-a a MusiCares részére kerül átutalásra.

Tovább

Karanténklippel jelentkezett a Pit Of Saron

pos_promo_2020.pngA debreceni Pit Of Saron 2019-ben kezdett dolgozni harmadik nagylemezén, ami négy részletben jelenik meg. Az első negyed tavaly nyáron jött ki, egy klippel egyidejűleg, amit a No More Void című számhoz forgattak, a debreceni Hangszerarzenál új üzletében. Azóta történt a zenekarban egy tagcsere dobos poszton és már az új felállással léptek fel a fiúk a Tankcsapda előzenekaraként a T30-as turnén a Főnix csarnokban.

Tovább

The Path - Ambient dalt adott ki a Killswitch Engage énekese

0killswitchengag2018_03_eredmeny.jpgFriss nótával igyekszik megtörni a csendet a Killswitch Engage frontembere, Jesse Leach. Mondjuk a csendmegtörés itt egy kicsit talán erős kifejezés, hiszen a The Way Back Within név alatt kiadott The Path a maga ambientes, meditatív nyugalmával azért eléggé messze van a zajos témáktól, de maradjunk annyiban, hogy a maga nemében egy príma kis tétel lett!

Tovább

Nézd végig a Between The Buried And Me 2017-es DVD-jét!

betweentheburiedandmejan2018promo_638.jpgA rajongók biztosan élőben követték a csütörtök esti streamelést, de ha esetleg kimaradt volna a modern progmetalos Between The Buried And Me-nek a műsora, most pótolhatja! A menü a 2015-ös albumukat teljes egészében, élőben bemutató Coma Ecliptic: Live című DVD anyaga volt, mely alatt a tagok is beszálltak a különböző felületeken (YouTube, Twitch, stb.) folytatott chatelésekbe.

Tovább

A Leander Kills és a Mudfield megosztottan nyerte az idei Fonogram rock- és metal kategóriáját

lk2020.jpgA Leander Kills lemeze, a Luxusnyomor és a Mudfield új anyaga, a Sárrét vitte el a megosztott pálmát az idei Fonogram Díjátadó "Az év hazai hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele" kategóriában. A két csapat  olyan előadók friss korongjait gyűrte maga alá, mint az Ann My Guard, a Junkies és az Ossian.

Tovább

Jön a Primal Fear új albuma!

pralfear_2018.jpgA 2020-ban abszolút modernnek hangzó Metal Commando címet adta az új nagylemezének a Primal Fear. A lassan már negyed évszázada menetelő német metalcsapat a tervek szerint július 17-én adja majd ki a tizenegy dalos korongot, melyről az első kislemezdal, az Along Came The Devil május 15-én érkezik majd. Addig is egy borítót már tudunk mutatni!

Tovább

Szinte Depeche Mode-ban tolja az Ulver

ulver.jpgÚj dalt adott ki az Ulver, ennek címe Little Boy. Ellentétben a névadó atombombával, ez inkább egy szinte táncolható, már-már Depeche Mode-ra hajazó nóta lett, viszont annak is a jobbik eresztéséből. A dal ingyenesen letölthető a zenekar Bandcamp-oldaláról, persze azért mi is megmutatjuk a szintén idén kiadott Russian Dollal együtt.

Tovább

A Deep Purple is tolja a lemezének megjelenését

dp2020benwolf.jpgAugusztusra halasztotta az új nagylemezének, a Whoosh!-nak a megjelenését a Deep Purple. A rocklegendák egyelőre pontos dátumot nem tettek közzé. A halasztás oka itt is ugyanaz, mint más csapatoknál: a jelenlegi, a vírusjárvány okozta, megszorításokkal és gazdasági visszaesésekkel sötétített helyzetben egyszerűen nincs, aki legyártaná a fizikai hanghordozókat. Más kérdés, hogy a vásárlóközönség sem feltétlen erre tudna most beruházni. (Fotó: Ben Wolf)

Tovább

Tanulj zenélni neves muzsikusoktól!

0megadeth2020_19_eredmeny.jpgEgy izgalmas kezdeményezést indított el a Megadeth basszusgitárosa, David Ellefson. A zenész a School's Out névre hallgató kezdeményezése mögé a Grammy Music Education Coalition és a David Ellefson Youth Music Foundation is beállt, a célja pedig, hogy a jelenlegi helyzet okozta időszakban neves zenészektől vehessenek (kihangsúlyozzuk: ingyenes) órákat a tizennyolc év alatti muzsikusnebulók. Nem kis arcok vannak a virtuális katedra mögött, hiszen Ellefson mellett többek között Kiko Loureiro, Bumblefoot, Phil Demmel, vagy Marc Rizzo is választható "karakter", de mutatjuk, kik is erősítik a tanerőt!

Tovább

Május elsején jön a Vader új lemeze!

vader_2016.jpgHivatalosan a jövő hónap elejére lőtte be a Vader a legújabb alkotásának, a Solitude In Madnessnek a megjelenését. A veterán daragépek láthatóan tologatják az időt, mint sokan mások, beleejtik az állóvízbe a friss termést, melyről az Into Oblivion című, egyáltalán nem könnyed dalocska már egy klip kíséretében csemegézhető lett.

Tovább

Jobban van Will Carroll, a Death Angel dobosa

death-angel2019.jpgFelébredt a mesterséges kómából Will Carroll a Death Angel dobosa, aki a koronavírus-fertőzés miatt feküdt intenzív osztályon. Erről egy nagyon rövid üzenetben számolt be a zenekar, de a lényeg a jó hír! Carroll persze nem véletlen volt a nevezett állapotban: a tizenkét napos időszakot végig lélegeztetőgépen kellett töltenie, két liter folyadékot kellett lecsapolni a tüdejéből.

Tovább

Elhalasztotta az új lemezének megjelenését a Carcass

carcass.jpgAz eredetileg tervezett augusztus 7-nél később, viszont egyelőre még ismeretlen időpontban fog megjelenni a Carcass új albuma, a Torn Arteries, a 2013-as Surgical Steel utódja. A halasztás természetesen a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesésnek köszönhető, erről a Facebookon számolt be a zenekar.

Tovább

Él az USA-ban két örmény: egy rocksztár és egy indie pop énekes. Egyszer csak egy örmény rapperrel közös dalt csináltak...

serj_tankian_2017.jpgKözös dalban fogott össze Serj Tankian, a System Of A Down énekese, Sebu Simonian, a Capital Cities nevű indie pop duó énekese és Misho, az örmény rapper. Az Introvert (Call Me Crazy) című dal, talán sejthető, hogy nem sok metalt tartalmaz, sokkal inkább pop rapnek lehet nevezni, de azért megmutatjuk. Már csak azért is érdemes ráhasalni a play gombra, hogy lássátok, hogy megy Serj apánknak a rappelés - valljuk be, szokatlan szerep ez tőle.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum