RockStation

Hétlemezes díszdobozt ad ki Iggy Pop

2020. április 12. - theshattered

0iggypop2019_58_eredmeny.jpgEgy jó kövérre vett, hét CD-t tartalmazó díszdobozzal kedveskedik a gyűjtőknek Iggy Pop. A The Bowie Years névre keresztelt csomagban a The Idiot, a Lust For Life albumok és a TV Eye koncertlemez újramaszterelt verziói, valamint ritkaságok, alternatív verziók is megtalálhatók lesznek. Az egyébként negyven oldalas könyv formában kiadásra kerülő finomság helyett a két nagylemezt külön is be lehet majd szerezni, mind a kettő két CD-s verzióban kerül majd ki a nagyvilágba. A megjelenési idő: május 29.

Tovább

Rickrollozás húszféle módon - Rick Astley dala sem úszta meg a kezelést!

nevergonna.jpgVan, aki ne ismerné a Never Gonna Give You Up című, mostanában már inkább mémként élő klasszikus nótát? Na, ugye! Anthony Vincent (Ten Second Songs) is a szívéhez ölelte, melynek következtében természetesen elő is kapta ezt az örökzöldet, a kérdés csak az, vajon miért várt rá eddig? Mindegy is, itt a szokásosan kattant eredmény, melyben a rock és metal vonalról többek között a Pantera, a Korn és a Deftones stílusa is tiszteletét teszi - persze sok más vonal előadói mellett. A videó editálását a másik pihentagyú mémer', Kmac2021 végezte.

Tovább

Új előzetes érkezett a Def Leppard monstre koncertlemezéhez!

def_leppard_2020.jpgMég azért van pár hét a Def Leppard elég súlyos koncertpakkjának, a London To Vegasnak a megjelenéséig, de a zenekar nem hagyja, hogy megfeledkezzünk róla. A május 29-én érkező, két, a címadó városokban rögzített koncertfelvételt tartalmazó anyag 2Blu-ray+4CD, 2DVD+4CD, DVD/Blu-ray+2CD és digitális formátumokban lesz elérhető.

Tovább

Dave Grohl karantén-zeneajánlója következik

0foofighters2017_07_eredmeny.jpgMindigjóarc Dave Grohl egy jó kis zeneajánlót dobott össze az otthonlévő hallgatóságnak, természetesen mindezt a korona-karantén különböző fázisaihoz, időszakaihoz igazítva. A mindenféle stílusból merítő listán ugyanúgy vannak egyértelmű tételek, mint kevésbé nyilvánvaló, ahogy a szép, magyar kifejezés mondja "deep cut" tételek is, mutatjuk, mikorra mit ajánl a legenda.

Tovább

Így került be a Megadeth-be Kiko Loureiro

megadeth2020_mcabe_gregg.jpgEgy kellemesen bő lére eresztett videóban meséli el Kiko Loureiro, a Megadeth gitárosa, hogy hogyan is került be a legendás thrash csapatba. Loureiro már öt éve nyomul a Dave Mustaine-vezette gárdával, ahol Chris Brodericket váltotta a Dystopia megjelenése előtt, ahol természetesen már bizonyíthatta is, mire képes a minden tekintetben sokat igénylő pozícióban.

Tovább

A háborúk "magasztos végéről" dalol a Warbringer

warbringer_2020_deidra_kling.jpgEgy háborúba induló fiú és a tőle búcsúzó apa közötti párbeszédét és az abból jövő, elkerülhetetlen véget zenésítette meg az újonnan kiadott dalában a Warbringer. A thrasherek ezen, természetesen riffgazdag szerzeménye a két hét múlva kiadásra kerülő Weapons Of Tomorrow című albumon lesz rajta. A címe: Glorious End. (Fotó: Deidra King)

Tovább

Tudj meg mindent (is) a Napalm Deathről!

És segíts egy igazi fanatikusnak!

napalmdeath2019.jpgBiztos feltűnt már nektek, hogy Csiga kollégánk kicsit több, mint brutálisan nagy Napalm Death-fan. És mint olyan, igyekszik a lehető legtöbb infót behalászni a kedvenceiről. Van is mit (látnátok a ND hanghordozó-kollekcióját!), egyet nem lehet csak: ilyen-olyan okokból kihagyott élményeket! Ez Csigánál egyetlenegy okból jöhetett létre, hogy még igencsak pelyhesállú rockerkezdemény volt a korai koncertek idején. Ezeknek a buliknak az anyagát, illetve a kipipált esték felvételeit, relikviáit igyekszik emberünk egy kupacba szedni, segítsetek neki, ha tudtok!

Tovább

Februárra került át a budapesti Igorrr-bál

igorrr20.jpgMint a mostanában esedékes legtöbb koncert, így az Igorrr bulija is halasztásra került - amit nem tolnak, azt törlik, szóval mindenki imádkozzon, hogy a többi koncert is úgy "járjon", mint az elektro-metal csapaté. Lényeg a lényeg, a francia veszedelem bulija február 21-re lett átdatálva, ahová a megváltott jegyek ugyanúgy érvényesek lesznek. A bemelegítést az Otto Von Schirach mellett az Author & Punisher helyett leszervezett Drumcorps vállalja magára.

Tovább

Az anyag nem vész el, csak átalakul! - Már 2021-re készül a Nova Rock!

nr2019.jpgYou can't cancel Rock 'n' Roll! - Jelentette be a Nova Rock fesztivál szevezőgárdája és igazuk is van! A héten a koronavírus-járvány miatt törölt 2020-as esemény hamvai feletti siránkozás helyett már 2021-re készül a szervezőcsapat, akik a friss népünnepélyt június 2-5. közé lőtték be.

Tovább

A Nigromantia befejezi és NYGMALION néven alakul újjá - itt az első dal a május 15-én megjelenő 'DELUMINATE' lemezről.

Új formában tér vissza 8 év után a melodikus Death Metal négyesfogat!

nygmalion_band2.PNG

Megszűnik a Nigromantia, legalábbis ezen név alatt. A helyét a Nygmalion veszi át, akik május 15-én hozzák majd ki a bemutatkozó nagylemezüket, a Deluminate-et. A csapat a zenekar nevét viselő Nygmalion című tételt be is mutatták a nagyközönségnek, ami egy abszolút kellemes modern death metal csemege. A stílus kedvelőinek több, mint ajánlott hallgatnivaló!

Tovább

2021-re kerül át a Pearl Jam turnéja!

pj2020dannyclinch.jpgJövő nyárra halasztotta el a 2020-as Európa-turnéját a Pearl Jam. A Budapestet is érintő kanyar új, pontos dátuma egyelőre még nem ismert, de természetesen a jegyek akkorra is érvényesek lesznek. A visszaváltásra egyelőre nincs lehetőség, de erről még a Pearl Jam emberei tárgyalnak az illetékes szervezőkkel. A Pearl Jam új nagylemeze, a Gigaton március 27-én jelent meg.

Tovább

Rajongói csendhangok - Fan made korona-videó készült a Disturbed egyik dalához

0disturbed2019_14_eredmeny.jpgA Disturbednek az eredetileg a Simon & Garfunkel által írt Sound Of Silence-feldolgozása olyannyira bejött, hogy az újabban érkezők már szinte inkább ezzel azonosítják a csapatot, mint pl. a Down With The Sicknesszel. Jó, persze, nincs ezzel baj, legyen, nem is sikerült rosszul a dal, nem is ez most a lényeg. Azt, hogy a rajongók is igen szeretik, mi sem mutatja jobban, mint hogy az egyik Youtube-felhasználó, Tiago Teixeira az éppen aktuális koronavírus okozta csendet igyekszik megörökíteni vele a több városban, így Budapesten is felvett filmrészletekkel, meglehetősen hatásos módon. Mutatjuk!

Tovább

Megtalálták az elveszett Testamentumot!

Elolvastuk a Faith No More-képregényt

81515969_2532015370230234_1622014465421606912_n.png

A Faith No More újra hallat magáról! Az év elején még jöttek az újabb koncertekről a hírek, azonban a koranavírus (de utálom már ezt leírni) természetesen átszabta az idei terveiket. Mi azonban akkor sem maradunk Faith No More nélkül, hiszen megjelent magyar nyelven is a zenekar történetét feldolgozó képregényt! Ahogy kézhez kaptam, neki is estem egyből!

Tovább

Itt egy dal Glenn Danzig Elvis-lemezéről!

danzig_2017.jpgGlenn Danzig, az Evil Elvis bemutatta az első nyilvános dalát a csakis Elvis Presley-feldolgozásokat rejtő albumáról, a szimpla, de ötletes című Danzig Sings Elvisről (most a korábban kiadott, esetleg ide is felkerülő nótákat ne számoljuk). A One Night című tétel átirata (és a biztonság kedvéért az eredeti is) a play gomb után hallgatható, a teljes nagylemez egy hét múlva, április 17-én érkezik.

Tovább

Slow Violence - Új dalt adott ki a Caligula's Horse

ch2019.jpgKlip és videó érkezett az ausztrál progmetal csapattól, a Caligula's Horsetól. A Slow Violence című tétel a május 22-én megjelenő Rise Radiant című albumon fog hivatalosan is napvilágot látni. Ha esetleg lemaradtatok volna róla, a nemrégiben kiadott első promó dal, a The Tempest is megtalálható az alábbiakban.

Tovább

All-Star Hammer To Fall!

hammertofall.jpgFejfájdító lenne már felsorolni is, hány neves zenészt csődített össze Brian May (illetve, hogy pontosak legyünk, a klipet készítő Jason McNamara,LSwFF (Live Stream with Famous Friends) YouTube-csatorna agya) a lent látható videóban, melyben a Queen klasszikusát, a Hammer To Fallt nyomatják a lehető legjobb kivitelezésben. Igazából nem is kell (még a végén kimaradna valaki, azt meg nem szeretnénk), a videó végén úgyis fel vannak sorolva, ki vannak emelve ezek a kiváló muzsikusok, meg amúgy is... Nagy részük menni fog lendületből is! Lényeg a lényeg, jön a Hammer To Fall!

Tovább

Az In Flames dobosával zenél Elliot Sloan

nightfiends_copy.jpgNight Fiends néven egy új formációt röffentett a profi gördeszkás Elliot Sloan és az In Flames dobosa, Tanner Wayne. A két arc már ki is adta a Death Lead The Way című bemutatkozó nótájukat, melyben vendégként tiszteletét teszi Samy Elbanna (Lost Society), Brandon Ellis (The Black Dahlia Murder) és Sean Elg (Nihilist, RattBlack) is. (Fotó: Cameron Smith)

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum