RockStation

Plasztik József - Itt a Tankcsapda új dala

2020. július 19. - sunthatneversets

tankcsapda_2020.jpg

Plasztik József címmel új dallal jelentkezett a Tankcsapda. A dalra videó is készült Till Attila rendezésben, az egy hét múlva debütál majd.

Tovább

Boris - No (Sargent House, 2020)

Begyorsított szenvedés mesterfokon

no.jpg

Akármennyire is ugrott páros lábbal bele a koronavírus a zeneiparba (is), ha egy zenekart kellett volna megjelölnöm, hogy melyik alakulat az, aki ennek ellenére is kijön egy albummal, az jó eséllyel a Boris lett volna. Nagy kockázat mondjuk nem lett volna ebben a jóslatban, mert a japán trió úgy fossa a lemezeket, mint szalmonellás kisgyerek a három napos tökfőzeléket. Gyakorlatilag az volt a meglepetés leginkább a No kapcsán, hogy csak egy sima 40 perces albumról van szó, és nem ilyen dupla-tripla lemezzel jelentkeztek.

Tovább

A Canned Heat élén énekel az egységről a Kirk kapitányként ismert William Shatner

williamshatner.jpgTavaly már egyszer kiadta a Let's Work Together feldolgozását a Canned Heat, de most úgy döntött a csapat, ad még egy kört a dalnak. Az eredetileg Wilbert Harrison által 1969-ben, az akkori társadalmi egyenlőtlenségek és rasszizmus ellen felszólalt tétel ezen verziójában a bluescsapat hangszereire nem más énekelt rá, mint William Shatner, aki a legtöbbek számára a klasszikus Star Trek Kirk kapitányaként égett bele a köztudatba.

Tovább

Bruised And Bloodied - Friss dalt villantott a Seether

seether_2020.jpgItt az augusztus 28-ra belőtt új Seether-album, a Si Vis Pacem, Para Bellum második előzetese, a Bruised And Bloodied. A csapat tizenhárom nótából álló korongja az ígéretek szerint - ahogy mindig is szokott ez lenni - az eddigi legjobb lesz, de erről úgyis az eddig megjelentetett dalok (mind a kettő) mondanak a legtöbbet. Mutatjuk őket!

Tovább

A kislány, aki megörökölte Tom Morello gitárját

nandibushell.jpgMég csak tíz éves az Egyesült Királyságban lakó Nandi Bushell, de máris hatalmas respektet váltott ki az internet világában. A kislány híre, aki olyan előadóktól dolgoz fel dalokat, mint a Rage Against The Machine, a Queens Of The Stone Age és a Nirvana, eljutott Tom Morelloig is, aki nem kisebb ajándékot adott neki, mint az egyik saját Soul Power gitárját. Nandi persze nem volt rest egy videóban megköszönni ezt a nem kicsi figyelmességet, ebben a Cochise-t dolgozta fel az Audioslave-től. Ha jól csinálják a dolgokat, még nagy dolgok várhatnak a kislányra!

Tovább

Osztály, vigyázz! - Jön a (HED) P.E. új korongja!

_dsc0598.jpgAz utóbbi időben Magyarországot is végre felfedező (HED) P.E. is hasznosan töltötte ki a hirtelen rájuk szakadt időt, egyenesen egy friss lemez anyagába öntötték bele a fennmaradt energiákat. Jared Gomes és csapata augusztus 21-én, szinte takkra pontosan az első albumuk, a Broke megjelenésének huszadik évfordulóján adja ki a Class Of 2020 címre keresztelt pakkot, melyen igazi, old school megközelítést ígérnek a rajongóknak. Ha esetleg valami rémlene, igen, Gomesék legutóbbi anyaga, a Stampede tavaly jelent meg.

Tovább

Új énekessel jön az Onslaught friss lemeze

onsl2020.jpgAz Onslaught sem az a zenekar, amelynek két egymást követő lemezét kottára ugyanaz a legénység vette volna fel. A Nige Rockett körül folyamatosan rotálódó banda ezúttal még énekest is váltott, Sy Keeler helyét Dave Garnett vette át, így az augusztus 7-re ígért friss anyagon, a Generation Antichriston is ő fog már énekelni. Hogy hogyan is köpködi az igét a frissen leakasztott frontember, arról a frissen kiadott Bow Down To The Clowns révén már meg is bizonyosodhattok!

Tovább

Új dallal jelentkezett az underground szupergroup, a Gone Is Gone

article-7000628-goneisgone.jpgEverything Is Wonderwall címen egy új dalt mutatott a Troy Sanders (Mastodon), Tony Hajjar (At The Drive-In), Troy Van Leeuwen (Queens Of The Stone Age) és Mike Zarin erejét egyesítő Gone Is Gone. A csapat nagylemezt egyelőre nem helyezett kilátásba, de talán már lassan ideje lenne, hiszen a debütkorong, az Echolocation lassan három és fél éves lesz. Friss dalt legutóbb tavaly hallhattunk tőlük, ez a No One Ever Walked On Water volt, lentebb ez is megtalálható.

Tovább

Amikor lerohan egy lovashadosztály - Új dal és klip a Pig Destroyertől, EP is jár a zúzdabrigádtól!

pig-destroyer-circa-2020-by-jay-dixon.jpgHatdalos középlemezre készül a Pig Destroyer, melyen B-oldalas dalokat, ki nem adott zaj tételeket halmoznak fel. A csapat az anyagon még egy Iggor Cavalera vendégszereplést is elrejtett, a pihentagyú klipet kapott The Cavalry képében pedig már itt az első ízelítő. A teljes pakk, amit a The Octagonal Stairway név alatt kéretik majd keresni, augusztus 28-án fog megjelenni.

Tovább

Bónuszdalokkal kiegészítve tette elérhetővé a The Black Marketet a Rise Against

0riseagainst2018_05_eredmeny.jpgTegnapelőttől három, eddig csak különböző extrákként megjelent dallal kiegészítve érhető el a Rise Against albumának, a The Black Marketnek a digitális verziója. A felturbózott virtuális koronghoz a The Eco-Terrorist In Me kislemezen megjelent About Damn Time és We Will Never Forget és a japán bónuszdal, az Escape Artists lett hozzácsapva.

Tovább

Ennio Morriconera emlékezett Jordan Rudess

_mg_9516.JPGJúlius 6-án hunyt el a méltán híres filmzeneszerző, Ennio Morricone. A Mesternek rengeteg film zenei körítését köszönhettük, szinte felsorolni is lehetetlen, de talán a legismertebb a Metallica koncerteket szinte az ősidők óta nyitó Ecstasy Of Gold, amit a Jó, a Rossz és a Csúfból emeltek át a thrasherek. Morricone persze másokra is hatással volt, így a Dream Theater billentyűsére, Jordan Rudessre, aki egy három és fél perces játékkal emelte meg a varázslókalapot a nagy öreg előtt.

Tovább

Itt van Devin Townsend harmadik ambientes elszállása

devin-1.jpgÚjabb közel másfél órányi csendes, ambientes lebegést tett közzé Devin Townsend - ez már a harmadik ilyen jellegű ötlethalmaz a sorban. A hibbant zseni, hogy mindig jusson valami extra, ezzel nem zárta még el a jóhír-csapot, szeptember elején valami igazán metal dolgot fog csinálni (streamelni), ennek előkészületein már hónapok óta dolgozik.

Tovább

Folytatja a Persistence Of Time-korszakos visszaemlékezést az Anthrax

anthrax_2016_2.jpgMegérkezett az Anthrax új videósorozatának második része. A thrasherek a filmecskékben az idén harminc éves nagylemezük, a speciális kiadásban újra megjelenő Persistence Of Time korszakára tekintenek vissza, a friss kisfilmben kimondottan a Public Enemyvel közös Bring The Noise című dal figyel a menün.

Tovább

Anna, a bónuszdal-lány - A heti Stone Sour következik!

stone_sour_2018.jpgA harmadik nagylemez speciális kiadására felkerült Anna kezdetleges verziója lett a Stone Sour következő ajándéka a nagyközönség számára. A szám ekkor még másféle dalszöveggel rendelkezett, mint a véglegesre csiszolt "nővére", így külön érdekesség lehet, főleg az igazán hardcore Stone Sour-fanoknak.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum