RockStation

A legendák élnek! - Elolvastuk Marilyn Manson életrajzát

Marilyn Manson - Út A Pokolból

2020. október 11. - KoaX

121147104_1012265029291318_3699359973003684755_n.jpg

Marilyn Manson 2008-as életrajzi könyvét beszerezni körülbelül a lehetetlen kategróiájába tartozik. Szerencsére volt olyan mázlim, hogy hozzájutottam egy példányhoz, és nem is haboztam. Az évek óta áhított példányon iszonyat tempóval átrágtam magam, mert ugye közben meg jön a Cliff Burton életet bemutató könyv. De mit is rejt a legendás életrajz?

Tovább

Ilyen lesz az AC/DC új albumának díszdobozos kiadása

ac_dc_2020_3.jpgHa Eddie Van Halen halálhírét nem számoljuk, az utóbbi időszak egyik legnagyobb híre az AC/DC új lemezének bejelentése volt. A november 13-án megjelenő Power Up, melyről a Shot In The Dark című nóta már elérhető lett, egy különleges "lightbox" kiadásban is kiadásra kerül, melynek USB-n tölthető tokján gombnyomásra felvillan majd a mindenki által jól ismert logo. Mutatjuk, milyen lesz!

Tovább

Koncerten is lerótta Eddie Van Halen előtti tiszteletét Sammy Hagar és Michael Anthony

eddie_van_halen-e1570740447260.jpgA volt kollégáról, Eddie Van Halenről emlékezett meg Sammy Hagar szülinapi koncertjén a Michael Anthonyval kiegészült The Circle. A csapat a Right Now című Van Halen-klasszikust kapta elő és játszotta a már az égi zenekarban nyomuló, a héten elhunyt zenésztársuknak. Eddie Van Halen hatvanöt éves volt, a rákkal folytatott harcban kényszerült térdre.

Tovább

Koronás volt Maynard James Keenan, még most is érzi a szövődményeket

pusifer_1131_a_crop_travis_shinn.jpgIgaz, nem trombitálta szét a világba, de februárban átesett a koronavírus fertőzésen a Tool, az A Perfect Circle és a friss lemezre készülő Puscifer frontembere, Maynard James Keenan. Az énekes úgy érzi, még mindig nem száz százalékos a szervezete, de azért igyekszik mindent megtenni a gyógyulás érdekében.

Tovább

Queen-feldolgozással tarkított EP-t adott ki a Death Angel

death-angel2019.jpgEP-t adott ki a Bay Area thrash egyik zászlóshajója, a Death Angel. Az Under Pressure című anyag nem véletlenül viseli ezt a címet, a kvintett ugyanis a Queen és David Bowie közös slágerét dolgozta fel az anyagra. A négyszámos csomagon a címadó mellett a Faded Remains című új dal és két akusztikus átirat kap helyet, utóbbiak az A Room With A View és a Revelation Song csendes-ülős átértelmezései.

Tovább

Új dalt mutatott a Nadir, jön a várhatóan utolsó nagylemez!

nadir_2015.jpgHetedik nagylemezének megjelenésére készül a Nadir. A „The Final Requiem for a Helpless World” album, ahogy a címe sugallja, várhatóan a zenekar utolsó anyaga lesz. Így foglaljuk keretbe a huszonhét (!) éve, még Dark Clouds néven indult életutat, amelynek kiadványok terén az 1996-os „Requiem for a Helpless World” demó volt az első állomása.

Tovább

Jimmy Cartert ünnepli Duff McKagan és Jerry Cantrell

duffcantrell.jpgTudtátok, hogy a volt amerikai elnök, Jimmy Carter még mindig életben van? Az ő kilencvenhatodik születésnapjára vette fel az alábbi dalát Duff McKagan és Jerry Cantrell, mintegy fejet hajtva a politikus előtt. A kiszemelt szám egy feldolgozás, mégpedig Joe "Red" Hayes és Jack Rhodes A Satisfied Mindjának átirata. Így sikerült a kalapemelés.

Tovább

Al Jourgensen, Charlie Benante és Thom Hazaert is ott vannak az Ellefson új feldolgozásdalában

david-ellefson.jpgNem kicsiben játszik a Megadeth basszusgitárosa, David Ellefson. A legenda november 20-án adja majd ki a kétlemezes szólóalbumát, mely No Cover címre fog hallgatni, ezen kétlemeznyi feldolgozás kap majd helyet. Ráadásul minden dalban hegyekben állnak a neves zenészek, így a videót kapott Cheap Trick-feldolgozásnak, az Auf Wiedersehennek is megadta a módját: Al Jourgensen, Thom Hazaert és Charlie Benante is ott vannak a számban!

Tovább

Megugrottak a Van Halen hallgatási- és eladási mutatói

eddie_van_halen-e1570740447260.jpgSajnos akármilyen szomorú, vitathatatlan tény, hogy a halál jó reklám. Amikor egy neves zenész elmegy közülünk, mindig megugranak a zenekarának eladási mutatói, nem volt ez másként a Van Halennél sem. Eddie Van Halen a világ egyik legnagyobb hatású gitárosa a héten hagyott itt minket, miután elvesztette a rákkal folytatott harcát, a hír következtében pedig mind a fizikai, mind a streamelési adatok feljebb kúsztak kicsit.

Tovább

Újabb dal került ki az újramaszterelt Reinventing The Steelről

pantera942.jpgHúsz éve, hogy megjelent a Pantera utolsó sorlemeze, a Reinventing The Steel. A csapat, illetve a menedzsment a neves évforduló alkalmából egy teljesen újramaszterelt köntöst ad a méltán híres nagylemeznek, melynek bónuszlemezeire mindenféle finomságot fognak felrámolni - csak hogy legyen mire költeni. Friss ízelítőnek a sima sorlemezről lemaradt, végül a Heavy Metal 2000 filmzenealbumára szökött Immortally Insane került ki, de mutatjuk a három, már korábban kiadott új verziót is.

Tovább

Hallgasd meg a teljes, nyolcvan dalosra hízlalt, idén húsz éves Hybrid Theoryt!

linkin_park_2017.jpgMegmutatta a Hybrid Theory ünnepi kiadásának teljes hanganyagát a Linkin Park. A ma megjelent anyag különleges díszdoboz kiadását már mind elmarták a fanok, a későn ébredők már csak a vinyl és a két CD-s kiadásokat csíphetik el. A nyolcvan dalos lejátszási lista (ami egyben talán egy kicsit nagy falat lehet, hiszen ennyi már gombócból is sok), az alábbiakban található.

Tovább

Egyszerre dolgozik a Mercyful Fate új albumán és a következő szólólemezén King Diamond

kd2019.jpgEgyébként sem lett volna szellős King Diamond éve, de így, hogy egy évet tolódik minden, még inkább meg kellett nézni a naptárat, hogy minden beleférjen. A legendás frontember ugyanis nem csak a Mercyful Fate új albumára és elsőlemezes (valamint Melissa EP-s) turnéjára készül, hanem egy friss és lendületes szólólemezre is. Erről beszélt nemrégiben a festett arcú veterán.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum