RockStation

Sanaton Maa - Megint egy dal jött a Korpiklaanitól

2020. december 20. - theshattered

korpiklaani-2020.jpgNem árul zsákbamacskát a Korpiklaani, mire február 5-re érünk (ez az új lemezük, a Jylhä megjelenési ideje), már szinte, vagy ténylegesen is az össze számot ismerni fogjuk. Az újonnan kiadott Sanaton Maa-val együtt már három nóta kint van a tizenhárom számosra ígért anyagról, itt van minden, ami eddig elszabadult a korongról!

Tovább

Smicivel a debütdalban! - Bemutatkozik a Morte Silmoris

mortesilmoris.jpgElkészült a Morte Silmoris első nagylemeze, melyet jövőre terveznek majd kiadni. A Smici vezetésével, az MD stúdióban felvett anyagról megérkezett az első előzetes, a Good Day To Die, ezt lentebb találjátok meg. A Morte Silmoris a tervek szerint jövőre lemezbemutató turnéra indul, reméljük, összejön nekik! Aki kedveli a thrash dallamosabb, groove-osabb irányát, már borulhat is a play gombra!

Tovább

Vibrátor és bor - Ha ezekre van szüksége, Lindemann Urat keresse!

doctordick.pngBizniszbe fogott a Rammstein énekese, Till Lindemann. A korántsem a prűdségéről híres frontember (elég csak a Rammstein, a szólócsapata, vagy a szintén rammsteines Liebe Ist Für Alle Da különleges kiadására gondolni) a Doctor Dick név alatt vibrátorokat és borokat, valamint az ehhez kapcsolódó merchöket árul, nos... Jó szórakozást a vásárlóknak!

Tovább

Új dallal zörgetett be a Good Charlotte

gc2018.jpgHúsz éve jelent meg a Good Charlotte első lemeze, amit ha turnén nem is tudtak feleleveníteni, azért csak igyekeznek felhívni rá valahogy a figyelmet. A kisebb mélypont után újra a helyes irányba visszatért pop-punkok a Last Decemberrel bizonyítják, hogy van még bennük energia és mondanivaló, a szám az idei káoszról és a közelgő ünnepekről szól. A hozzá készített videó csak egy újabb árnyalatot ad az egésznek.

Tovább

Slowmesh: megjelent az Isolate nagylemez!

slowmesh_zkri-foto_szines_1500x1500.jpgMár megjelent a Stone Sour, Alice in Chains és Black Stone Cherry rajongók számára igazán személyre szabott muzsikát szolgáltató Slowmesh második nagylemeze. Az “Isolate” már országszerte kapható a HammerWorld magazin decemberi-januári dupla számának mellékleteként eszméletlenül kedvező, mindössze 990 forintos áron, megrendelhető exkluzív digipack csomagolásban közvetlenül a zenekartól, és végighallgatható online streaming felületeken is. 

Tovább

Teljesen új ízt adott a Slipknot balladájának egy idős gitáros

0slipknot2020_29_eredmeny.jpgIgaz, nem friss feltöltés, de mit tudunk tenni, ha most kapták fel és került a figyelem központjába, ugye? Ha egyszer most találtuk meg mi is... Mindenesetre a már koránt sem legény Frank Watkinson igen ügyesen fűszerezte újra a Slipknot klipes balladáját, a Snuffot, mutatván, hogy azért csak van abban a dalban fantázia. Külön cukifaktor a gitáros mögé felmászó kiskutya, aki egy kellemeset lazul a végeredményre.

Tovább

Prisoner - Új dalban gyilkol a The Southern Oracle

tso2018.jpgPandémia, bezártság és persze a világ mostani helyzete - ezt a tematikát öleli fel a mindig gyilkos The Southern Oracle a legújabb dalában, a Prisonerben. A soron következő nagylemez, az Exodus Aesthetic nyitódalához egy mindenféle snitteket tartalmazó, persze a politikát sem kerülő klip készült. A dal hallgatása előtt érdemes kicsit bemelegíteni az izmokat!

Tovább

Foglald be most, vedd meg, ha már biztos!

Speciális ajánlattal kedvez a közönségének a Barba Negra

barba_negra_track_1.JPGTeljesen új szisztéma szerint vág bele a 2021-es szezonba a Barba Negra csapata. A budapesti szórakozóhely olyan opciót ajánl, amellyel bárki bebiztosíthatja a helyét a hazai zenekarok soron következő koncertjeire, anélkül, hogy a korlátozások feloldása előtt pénzt költene rá.

Tovább

Elnézést, a kegyelem elfogyott! - Friss nótát adott a világnak a Fleshgod Apocalypse

fleashgod_apocalypse_2020.jpg

No. Nem, nem kerültünk paraszt bácsi módba, ez az olasz szimfo-death brigád, a Fleshgod Apocalypse új dalának a címe, amit tegnap mutattak be a nagyközönségnek. A videóval turbózott, természetesen a tőlük elvárható bika lendülettel felvértezett nóta egyelőre különálló számként jelent meg, de van egy sejtésünk, hogy más is fortyog még a taljánok üstjében! Csak várjuk ki a végét!

Tovább

Kéz-fej - Klipet kapott az Enter Shikari T.I.N.A. című dala

enter-shikar2020i.jpgÚj videóval állt elő az Enter Shikari. A T.I.N.A. a csapat legutóbbi albumán, a Nothing Is True & Everything Is Possible-n jelent meg (ráadásul lemezelőzetes is volt), tehát aki akarta, már biztos rongyosra hallgatta. De miért megnézni a hozzá készített klipet? Erre nincs jó válasz. Veszettül fura lett, az már egyszer biztos! Ha táncoló, arcos kézfejeket akarsz látni, akkor ez a te videód!

Tovább

Egy kis agyrohasztás kellene! Wolves In The Throne Room és Blood Incantation lett. Maradhat?

wolvesinthethroneroomband2017_638.jpgHa kihúzzuk október 22-ig és a világ is úgy akarja, akkor az Instantban egy igen erős estének lehetünk majd szem- és fültanúi! Három USA-csapás jön majd ugyanis Budapestre, a Wolves In The Throne Room, a Blood Incantation és a nekik bemelegítő Stygian Bough, akik a Bell Witch és az Aerial Ruin tagjaiból olvadtak össze. A jegyek december 21-től kaphatók!

Tovább

Utolsó nagylemezén dolgozik a Cadaveres zenekar

Az idei év koncertek szempontjából eseménytelennek számított a Cadaveres zenekar számára is az ismert okok miatt. A tavaszi szünetet kihasználva a összerakták és kiadták a régóta tervezett és formálódott rap-metal fúziós anyagukat. A 6 számos EP "Ezzel még tartozom" címmel jelent meg, rengeteg közreműködővel: StreetRoyal, Bogyó (Beerzebub), Riddler, Besnyő Gabi (Nova Prospect), Lucsányi Milán (Omega Diatribe), ifj Budavári Zoltán (Don Gatto), Gabó Ádi (ex-Cadaveres). 

Tovább

Ezek az elmúlt két évtized legjobb rockdalai - a Loudersound szerint

acdc-2020.pngIgaz, a Loudersound az évszázad legjobb rockdalaiként hozta le az írását, de azért nem árt faragni rajta valamennyit - a négyötöde még hátra van, akárhogy is nézzük. De a neves rock oldal tett egy számvetést, összeszedte, mik azok a számok, amikre szívesen emlékszik majd vissza az utókor a 2000-2020 közötti időszakból. A százas listán a szabályok szerint egy előadótól csak egy, igazán ütős szám kerülhetett fel, ezeket pedig meg is indokolták, hogy miért. Mutatjuk, miket választottak ki!

Tovább

Megvan a következő Mastodon-lemez producere

mastodon_2020_2.jpgVagy egy, vagy két albumnyit, de az biztos, hogy egy rakat dalt felvesz és kiad majd a Mastodon. A leállás alatt igen produktívvá vált négyes az anyazenekar mellett a side projektjeit is padlógázon tolja, majdnem mindenki "mellékese" kiadott egy korongot, van mit csócsálni a fanoknak. De nem feledkeztek el a tényleges saját gyerekekről sem, olyannyira nem, hogy David Bottrillel kezdték el a felvételeket, aki a Tool, a Dream Theater, a Rush és a Between The Buried And Me korongjait kezelte korábban.

Tovább

Februárban jön Serj Tankian eredetileg a SOAD-nak szánt dalait tartalmazó EP-je

serj_tankian_2017.jpgA két kiadott System Of A Down-dal nem jelenti azt, hogy album-üzemmódba állna az örmény-amerikai négyes, a jótékonysági célokból kiadott nóták mögött ugyanis még mindig ott feszül a Tankian-Malakian tengely közötti (anyagi eredetű) alkotói mosolyszünet. Ez pedig azt jelenti, hogy Serj Tankian nem a közös kalapban, hanem a saját neve alatt hozza majd ki az eredetileg a sosem megjelenő System Of A Down-lemezre készült dalait, ezeket februárban teszi elérhetővé a korábban már bejelentett Elasticity című EP-n. Erről a Rolling Stone-nak beszélt nemrégiben.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum