RockStation

Klipet kapott az Apocalyptica Joakim Brodénnel közös dala

2020. március 08. - theshattered

apocalyptica2019.jpgIdén januárban megjelent, január végén Budapesten is bemutatta, most pedig új videóval támogatta meg az új lemezét, a Cell-0-t az Apocalyptica. A finn csellómetalosok a magyar bulin is nagyot szólt turnétárs, a Sabaton énekesével, Joakim Brodénnal közös dalukat, a Live Or Die-t filmesítették meg, mutatjuk! Ha esetleg újra meg szeretnétek nézni a finneket, október 25-én a Wheel és az Epica társaságában megtehetitek, a helyszín a Barba Negra lesz.

Tovább

KOЯNoravírus - Maszkot árult a Korn, el is kelt sebtiben!

krn_korn-mask.jpgZenekaros feliratú orvosi maszkot hirdetett meg a webshopjában a Korn, melyet el is kapkodtak egy-kettőre a lelkes rajongók. A nagy koronavírus-mánia (fóbia) miatt fellendült keresletet hülye lett volna nem meglovagolni a június 9-én a Gojira társaságában Budapestre látogató nu metal csapat, melyet a gitáros, Munky fiával reklámoztak meg kicsit.

Tovább

Boldog Nőnapot! Éljenek a basszercsajok!

5272299683_cfa8733f9f_c.jpg

Egy amerikai kutatás szerint az emberek gyakran nemi alapon osztályozzák a hangszereket, ez alapján került például a klarinét, vagy a fuvola a női hangszer kategóriába, míg a dob vagy a harsona férfiasnak számít. Azt nem tudom, hogy a basszusgitárt hová sorolta a tanulmány, de mára kétségtelenül unisex hangszerré vált.

Tovább

Új lemezen dolgozik a High On Fire!

39149869_501489783646739_5330597637504630784_n.jpg

Egy új What's In My Bag? részben a High Of Fire kétharmada, Matt Pike és Jeff Matz elhintette az egyik legjobb hírt, amit csak tudnak: új lemezen dolgoznak az urak! Emellett a videóból azt is meg lehet tudni, hogy jelenleg mik azok az anyagok, amit állnak közel a két muzsikus szívéhez, szóval van miért csekkolni! /Fotó: Imre Norbert/

Tovább

Eradicate - Újabb dalt mutatott a Heaven Shall Burn!

heaven_shall_burn_bandfoto.jpgKiadta a szűk két hét múlva megjelenő friss, ráadásul dupla nagylemezének harmadik, vagy ha úgy számoljuk negyedik (a Protector / Weakness Leaving My Heart két dal, egy videóban) előzetes dalát a német metalcore csapat, a Heaven Shall Burn. Az Eradicate és annak filmje, ahogy a korábban már kiadott többi tétel is lentebb meghallgatható, mellé ott lesz a speckó kiadáshoz adott különleges DVD előzetese is.

Tovább

Nézd meg az Avatar mozifilmjét!

0arkadia2019_06_eredmeny.jpgMost már a YouTube felületén is elérhető lett az Avatar közösségi finanszírozásból készült filmje, a Legend of Avatar Country. A háromnegyed órás alkotás természetesen a csapat legutóbbi lemezének, az Avatar Countrynak a tematikáján alapszik, a rajongóknak (ha nem látták volna eddig) több, mint kötelező! A többieknek ajánlott!

Tovább

Tegnap jelent meg a My Dying Bride legújabb nagylemeze, a Ghosh Of Orion

mdb2020.jpgÖt év után új albummal kedveskedett a rajongóinak a brit doom metal alapcsapat, a My Dying Bride. A The Ghost Of Orion előtti időszak minden volt, csak nem csendes, az Aaron Stainthorpe kislányának rákos megbetegedése miatt szünetre vonult csapat időközben két tagcserén is átesett, a dobok mögött Jeff Singer, a gitárokon Neil Blanchett hallható.

Tovább

Today Is The Day - No Good To Anyone (The End Records, 2020)

Amikor hard rockot játszik egy sludge/noise/grind legenda, de csak nem tud kibújni a bőréből

titd-ngta.jpg

Ha szereted a csúnya zenéket, eljön a nap, amikor meg kell ismerned a Today Is The Day-t. Nem csak mert hivatkozási alap, kult, és a Mastodon szebbik fele megfordult benne, és bár ez önmagában is elég volna, de valóban egy olyan zenekarról van szó, amihez hasonlóan csak kevesen tudják dalban elmondani a módosult tudatállapotok és mentális zavarok szépségeit. Kevésbé szélsőséges mivolta végett a No Good To Anyone tökéletes belépő.

Tovább

Ha Chris Cornell énekelte volna az új James Bond-slágert

cornell-interview.jpgTermészetesen a címben szereplő felvetés abszolút lehetetlen, lévén a neves frontember már nincs közöttünk, mégis köszönhetünk neki egy Bond-dalt: a You Know My Name című tétel még a 2006-os Casino Royale mellé lett kiadva. A legfrissebb filmhez a rendesen megszaladt népszerűségű Billie Eilish adja, adta a szerzeményét, melyet a már általunk is milliószor bemutatott Anthony Vincent (Ten Second Songs) jól át is gyúrt, az egykori Soundgarden-frontember stílusára.

Tovább

Egyre közelebb a Mastodon turnéja!

mastodon_2017_2.jpg

A Mastodon tegnap jelentette be, hogy Lipcsében illetve Brnoban is fellép. Na, de ez még hagyján. a support nem más, mint a "világlegjobbzenekara" a Napalm Death! Brno igazából árban nem drágább, mint egy bécsi kiruccanás, időben meg körülbelül ugyanaz, de azért még várunk! Hátha beficcen hozzánk is megint egy trackes bulira a zenekar! Ti csapatnátok?

Tovább

Hallgasd meg a Body Count új lemezét!

body_count_2019_by_dirk_behlau-5032-2_credit_4.jpgMa jelent meg a Body Count legújabb albuma, a Carnivore. A régóta ismert című korong természetesen teljes egészében elérhető lett, így mi is meg tudjuk mutatni. Az albumra olyan dalok is felkerültek, mint a Motörhead Ace Of Spades-jének átirata és olyan vendégek is hallhatók, mint Amy Lee az Evanescenceből és a Hatebreed hangja, Jamey Jasta. Ki a lejátszásra kattintasz, készülj jó nagy seggelésre!

Tovább

Harvest - Megérkezett a Nightwish második új dala

nightwish_2020_2.jpgKiadta az új nagylemezének, a kétlemezes Human. :II: Nature. című albumnak a második ízelítőjét a Nightwish. Az április 10-én megjelenő csomagról a Harvest című nóta lett szabadon elérhető, ezt a korábban már bemutatott Noise-zal együtt lentebb megtaláljátok. A csapat december 7-én Budapesten is bemutatja majd a legfrissebbeket és a legszebbeket is, ennek a helyszíne a Budapest Aréna lesz.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum