RockStation

Újabb szólólemezt készített Ronnie Atkins, az első dalt meg is hallgathatjuk

2021. december 10. - moravsky_vrabec

ronnie2021atkins.jpeg

Ronnie Atkins leginkább a Pretty Maids alapító-frontembereként ismert, de több alkalmi projektben is hallhatjuk, elég csak az Avantasia vagy az At The Movies nevét említeni. A dán énekes idén adta ki első szólólemezét One Shot címen, amit rekordidő alatt követ a második.

Bár a Make it Count címre keresztelt új anyag majd csak márciusban bújik elő, a bejelentéssel együtt megérkezett az első dal is. Az Unsung Heroes-t meg is tudjuk mutatni, a lemezborítóval és dallistával egyetemben. A Make it Count dalait és szövegeit Ronnie saját maga írta, némelyiket zongorán, másokat gitáron. A dalok véglegesítésében Chris Laney gitáros-producer segített, és több vendégzenész is hozzátette a magáét. Gitárosból mindjárt öt, közülük talán Pontus Norgren a legismertebb, a Hammerfall soraiból. Emeljük még ki Linnéa Vikström Egg énekesnőt (Therion, At the Movies), aki háttérvokállal segített be. Ronnie továbbra is hősiesen küzd a tüdőrákkal, a sietség bevallottan ennek számlájára írható. Bár a betegsége direktben nem jelenik meg a lemezen, azért a sorok közt olvasva ott lesz - legalábbis Ronnie elmondása szerint. Mindazonáltal az összhatás pozitív, egy dallamos pop-rock anyagot várhatunk tavasszal, ami a One Shot egyenes folytatásának tekinthető. Jöjjön akkor az Unsung Heroes, alant pedig a borító és a dalcímek. 

ronnieatkins_lp2021.jpg

1. I've Hurt Myself (By Hurting You)
2. Unsung Heroes
3. Rising Tide
4. Remain To Remind Me
5. The Tracks We Leave Behind
6. All I Ask Of You
7. Grace
8. Let Love Lead The Way
9. Blood Cries Out
10. Easier To Leave (Than Being Left Behind)
11. Fallen
12. Make It Count

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5016779514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum